17 признака, че сте бременни (без тест за бременност).

Дискусия в 'Бременност' започната от Ангелина Генова, 10/1/14.

 1. Ангелина Генова

  Ангелина Генова Потребител

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  19
  Пол:
  Жена
  [​IMG]

  Признаците, по които може да разпознаете дали сте бременна са много, но по-познати са около 17. Най-често срещания признак е закъсняла менструация. Разбира се има случаи, в които менструацията не закъснява, затова пък може да са на лице другите признаци, по които да разпознаете дали сте бременна.

  1. Закъснение на менструацията.
  Това е най-забележимия признак. В такъв случай може да се замислите дали имате другите признаци, които да затвърдят или разсеят съмнението ви. След като вече сте ги проверили и имате по-ясно предположение, може да посетите гинеколога си, тъй-като все пак е възможно да има и друга причина за закъснението на менструацията ви.

  2. Прокървяване.
  Когато вече оплодената яйцеклетка се загнездва в маточната стена е възможно кървене, което обикновено е много по-слабо (леко кафеникаво прокървяване). Това е първия признак, който може да имате след като сте забременели (до към 8 дни след зачеване). Понякога това е придружено и с лека болка ниско долу в корема.

  3. Умора.
  Възможно е да почуствате умора сравнително рано, горе-долу след края на първата седмица от зачеването. Умората често е придружена и със чувство на сънливост.

  4. Напрегнати гърди.
  Напрежение в гърдите си може да усетите не по-рано от около една до две седмици, след като сте заченали. Възможно е да чувствате и болка, тежест, а понякога дори да ги усещате по-подути и чувствителни от преди.

  5. Промяна на цвета на ареолите.
  Потъмняването на ареолите понякога може да е придружено и с по-видими вени в областта на гърдите. Разбира се причината за това може да е и друга, например вследствие на някаква промяна в организма.

  6. Болки в гърба и кръста.
  Някои бременни жени усещат болки по-ниско в кръста или дори в гърба. Болките в кръста могат да продължат по време на цялата бременност или пък в определени периоди. За всяка жена е индивидуално.

  7. Болки в главата.
  Когато забременеете нивото на хормоните в тялото ви значително бързо се повишава, което може да доведе до болки в главата. Разбира се причините за болките могат да бъдат и други: физическо натоварване, менструация, проблеми в кръста и много други.

  8. Спазми.
  След като вече сте заченали матката започва подготовката за предстоящите 9 месеца, за да може да задържи плода. Това е причина някои бъдещи майки да получават спазми, които се отличават с това, че са по-дълги по продължителност, а понякога и по-силни.

  9. Гадене и повръщане.
  Обикновено бременните жени могат да почувстват гадене от около втората до осмата седмица. Възможно е то да се появи в определен период, а при някои жени дори през цялата бременност. Разбира се има майки, които не са имали гадене. По това време жените имат доста по-засилено обоняние, затова е възможно да усетите гадене дори само като си помислите за храна.

  10. Запек.
  По време на бременността се увеличават хормоните в тялото, така се увеличава и хормонът прогестерон, който може да позабави вашето храносмилане. Това понякога води до получаване на запек, но не се притеснявайте всичко е временно.

  11. Недостиг на въздух.
  Докато се развива плода има голяма нужда от кислород, за да диша. В следствие на това майката може да усети недостиг на въздух. Възможно е да чувствате липса на кислород и в по-големите месеци, когато бебето е вече по-голямо и притиска белите дробове и диафрагмата.

  12. Често уриниране.
  След влизането на плода в шеста, седма или може дори след осма седмица е възможно да ходите по-често до тоалетна. Това може би е така, защото в този период тялото започва да отделя по-голямо количество течности.

  13. Необичаен апетит.
  Ако усещате доста силен глад и установите, че ви се дояждат неща, които по принцип не харесвате. Това може да бъде признак, че сте бременна. Освен необичайния апетит е възможно да усещате промяна във вкусовите си предпочитания, като например да хапвате комбинации от сладко и солено.

  14. Промени в настроението.
  През бременността тялото на всяка жена претърпява големи промени. За да могат хормоните да задоволят нуждите на майката и бебето също се променят. Това води до по-голяма чувствителност, понякога и резки промени в настроението от страна на майката.

  15. Замайване.
  Замайването е един от най-честите симптоми на бременността. То може да се дължи на понижена кръвна захар или на по-ниско кръвно налягане през този период. Може да получите замайване ако стоите по-дълго време права в затворени пространства, където няма много кислород. Затова почивката ви е задължителна.

  16. Сънливост.
  През този период е възможно доста често да ви се спи, дори да сте спали дълго време пак изпитвате нужда за сън. Тази сънливост всъщност понякога е липса на енергия. В този случай не винаги може да заспите. А ако се случи, сте неспокойни и се събуждате често.

  17. Горещи вълни.
  През бременността жените могат да почувстват горещи вълни или дори нещо като треска. Те може да са за около секунда и да отминат или да продължат за по-дълъг период от време.
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Невито

  Невито Нов потребител

  Регистрация:
  14/2/17
  Мнения:
  3
  Пол:
  Жена


  Здравейте, все още не ни е закъсняло, но 90% от признаците ги имам, само изключение е че от 2 дена имам кафеникаво зацапване, а днес е малко по-наситено червено. Вече незнам какво да мисля. МЦ трябва да настъпи на 17.02
   
 4. Невито

  Невито Нов потребител

  Регистрация:
  14/2/17
  Мнения:
  3
  Пол:
  Жена
  Имам 16 от симптомите, но днес си напраеих тест и беше отрицателен....
   
 5. Ioannaani45

  Ioannaani45 Нов потребител

  Регистрация:
  4/7/17
  Мнения:
  1
  Пол:
  Жена
  Имам 15 от симптомите, закъснява ми около седмица и 4 дена да изчакам вш още няколко дена или да направя теста още утре
   
 6. sara

  sara Добре познат потребител

  Регистрация:
  13/6/16
  Мнения:
  474
  Пол:
  Жена
  Направи ли си тест?
   
 7. linkmystica

  linkmystica Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  556
 8. linkmystica

  linkmystica Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  556
  Последно редактирана: 16/9/18
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Бременност Дрехи за бременни 15/3/21
Бременност Дрехи за бременни 24/2/15

Сподели страницата