Best Drill Bit Material For CNC Machining

Дискусия в 'Свободна дискусия' започната от Crawforddefine, 26/4/21.

 1. Crawforddefine

  Crawforddefine Добре познат потребител

  Регистрация:
  4/2/21
  Мнения:
  67
  Свредлата са често срещан тип режещи инструменти, използвани за създаване на отвори с кръгло напречно сечение от предметите чрез отстраняване на излишните материали, които се предлагат в различни размери на свредлата за различни нужди. От какво са направени свредлата? В тази статия, нека разгледаме различните видове свредла и ги сравним, за да изберем най-добрия вариант за вашето приложение.

  Видове материали за свредлото и покритие - Видове свредла
  1. Свредло за въглеродна стомана
  - Нисковъглеродна стомана: това е най-евтиният вариант за изработване на свредло, поради лошия им характер, свредлата с ниска въглеродна стомана обикновено се използват за пробиване на иглолистна дървесина и някои пластмаси и изискват често да се заточват, за да се удължи живота.
  - Високовъглеродна стомана: по-добър материал от нисковъглеродната стомана, свредлото с висока въглеродна стомана може да запази формата и ефективността си по-дълго, така че може да се използва за рязане на по-здрави материали, като твърда дървесина и меки метали.

  2. Свредло за високоскоростна стомана
  В сравнение с битовете от въглеродна стомана, свредлото за високоскоростна стомана е по-популярен избор на пазара сега. HSS е специален вид въглеродна стомана, поддържането на структурна цялост, докато носенето на висока температура е маркиращо предимство на свредлото HSS, още повече, високоскоростната стомана има по-висока износоустойчивост и твърдост, може да работи добре и при нормална температура. Свредлата HSS са подходящи за по-голямата част от процеса на пробиване на дърво и метал, включително пробиване с ЦПУ. Титанов нитрид и други видове покрития могат да се нанасят върху HSS инструмента за увеличаване на смазочността и намаляване на триенето.

  3. Свредло с титаново покритие
  Титанът е не само популярен космически и медицински материал, но също така и универсален материал за покритие на свредла, който може да направи свредлото по-дълго. Поради високата си устойчивост на корозия, добра граница на умора, ограничение на топлината, относително леко тегло и по-дълъг експлоатационен свредло с титаново покритие е идеално за повтарящо се масово производство на пробиване в стомана, желязо, дърво, пластмаса и различни повърхности, позволява по-бързи обороти и по-кратко време на цикъла. Най-често срещаните титанови покрития са титанов нитрид (TiN), титанов алуминиев нитрид (TiAN) и титанов въглероден нитрид (TiCN). TiAN и TiCN се считат за по-добри от TiN, тъй като могат да увеличат продължителността на живота до значителна степен. Недостатъкът на покритието на свредлото е, че щом инструментът стане тъп, той не може да бъде заточен, за да се избегне износването на материала на покритието.

  4. Свредло за кобалт
  Кобалтът е друг вид покритие за свредлото, свредлото за кобалт се използва за рязане на материали, които HSS битът не може, като неръждаема стомана и други трудни материали, може да запази твърдостта при много по-високи температури от HSS и не се влияе от изключително високи топлина. Но кобалтът е твърде крехко покритие.

  5. Свредло с карбиден връх
  Свредлото с карбиден накрайник е много трудно, лесно се разсейва топлината и може да задържи ръб по-дълго от други типове битове. Подобно на свредлото за кобалт, той също е много чуплив и може би е разбит при неправилна употреба. Карбидните битове са приложими за пробиване на подсилена с фибростъкло пластмаса и цветни тежки метали.

  6. Диамантена бормашина
  Поликристалният диамант (PCD) е един от най-твърдите свредла, който може да се използва за най-твърдите материали като стъкло и керамика. Всъщност диамантеният инструмент обикновено се използва за смилане на материал на микро ниво, той може да издържи 20 пъти по-дълго от инструмента с гол волфрамов карбид, но също така струва много по-скъпо от всички други опции. А диамантените битове реагират негативно при работа с черни материали като гореща стомана.

  Сравнение на материала на свредлото - какво е най-добрият материал на свредлото?
  Материалът е основен фактор за избора на свредлото, тъй като влияе и върху цената, свойствата и експлоатационния живот. Чудите ли се кой е най-добрият материал за свредла за метал, дърво, титан или стомана? Тук ще сравним някои материали.
  1. Кобалт срещу карбид, кой свредло да изберете?
  - Цена: кобалтовите свредла са по-евтини от карбидните.
  - Свойства: карбидните битове могат да издържат на по-висока температура от кобалта и HSS.
  - Скорост на рязане: карбид> кобалт
  - Приложение: кобалтовият бит може да пробива неръждаема и закалена стомана, карбидните битове се използват широко за пробиване на цветни тежки метали, чугун и абразивни материали.

  2. Кобалт срещу титан, коя сонда е по-добра?
  - Състав: титановите битове са изработени от въглеродна стомана или високоскоростна стомана с покритие TiN, TiAN или TiCN, кобалтовите битове са HSS битове с кобалт в сплав.
  - Приложение: Свредлата с титаново покритие могат да направят инструмента по-дълъг и да намалят температурата при рязане на пластмаса и дърво, кобалтовите накрайници са предназначени за неръждаема стомана и закалена легирана стомана.

  3. HSS срещу Cobalt, каква е разликата?
  - Цена: като цяло HSS е по-евтин.
  - Свойства: кобалтовият бит има по-висока якост и устойчивост на износване, но е и по-чуплив от HSS.
  - Приложение: високоскоростните свредла са подходящи за пробиване на пластмаса, дърво и мека стомана, кобалт, което е опцията за пробиване на здрави материали, а също така може да свърши работата както HSS бита.
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Свободна дискусия how does best effect Power CBD Gummies 18/1/22
Свободна дискусия Fitology Keto & Best Health Select Keto UK Review: Is It Worth the Money & Scam or Legal { 2022 } 17/1/22
Свободна дискусия https://besthealthketoingredients.tumblr.com/ 6/1/22
Свободна дискусия Best Online Tech Help 6/1/22
Свободна дискусия Generally speaking normal cows would be your best bet for finding that in d2r which is where I'll pu 23/12/21

Сподели страницата