Бременност чрез инвитро оплождане

Дискусия в 'Бременност' започната от Андон Иванов, 22/3/14.

 1. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Инвитро оплождането е процедура, при която изкуствено оплодена яйцеклетка се имплантира в матката на бъдещата майка. В последните десетилетия многократно се е увеличил броят на децата родени по този начин. Това е идеален вариант за двойки, които имат проблеми със зачеването или жената не може да забременее по нормален път поради физиологични репродуктивни проблеми.

  Инвитро оплождането се препоръчва в следните случай:
  • Повредени фалопиевите тръби;
  • Опити за зачеване поне от 2 години;
  • Партньорът ви има „мързеливи” сперматозоиди, които в крайна сметка не достигат до целта;
  • Ако сте над 40 годишна възраст

  Процедура за извършване на инвитро оплождане

  Преди да стане същинското оплождане, се започва процес на приемане на репродуктивни лекарства. Те помагат да произвеждането на повече яйцеклетки. Освен тези медикаменти трябва да приемате и лекарства за по-добра плодовитост или с други думи яйцеклетките ви да достигнат до зряла възраст, които да са готови за оплождане. Тези медикаменти трябва да се приемат в продължение на две седмици, след което ще ви дадат хормонални таблети в продължение на 12 дни, с помощта на които ще произведете повече готови яйцеклетки. Всяка жена може реагира различно на хормоните. Но имайте предвид, че е възможно да има и доста силни странични ефекти от лечението. За да бъде всичко наред, трябва да се под постоянен лекарски контрол. Вашият лекар ще разбере кога яйцеклетките са узрели чрез наблюдение на нивата на хормоните в кръвта. Когато яйцеклетките са готови, ще ви инжектират човешки хорионгонадотропин, който ще освободи готовите яйцеклетки.

  Когато всичко е готово се пристъпва към изваждане на яйцеклетките. Ще ви сложат месна упойка, която ще ви държи в съзнание, но ще ви направи сънлива. С помощта на ултразвукова сонда, на върха на която има куха игла, ще започне изваждането на яйцеклетки. Възможно е да чувствате лек дискомофорт и болка. След процедурата, лекарят ще ви даде болкоуспокоителни.

  Следва взимане на сперма от партньора ви. След тази процедура сперматозоидите и яйцеклетките се слагат в нещо като чиния, поставят се в инкубатор и специалистът по инвитро наблюдава как се развиват нещата. В рамките на един ден се прави проверка дали има оплодени яйцеклетки. При положителен резултат, оплодените яйцеклетки се връщат обратно в матката.

  Вече щафетата е предадена на организма на жената. Обикновено от много имплантирани оплодени яйцеклетки оцелява само една. Чрез различни методи се следи какво е състоянието на ембрионите, както и за риск от многоплодна бременност. А за да не родите 10 бебета наведнъж, се имплантират най-добрите яйцеклетки. Въз основа на възрастта ви, специалистът по инвитро оплождане ще прецени колко ембриона да имплантира. През това време се приемат хормонални препарати, съдържащи прогестерон, благодарение на който може да се избегне спонтанен аборт.

  След около две седмици от процедурата по инвитро оплождане, може да вземете тест за бременност. А след шест седмици трябва да се направи ултразвук, за да се проследи какво е състоянието на ембриона и дали имплантирането е било успешно. Ако всичко е наред, вече спокойно може да се насладите на дълго очакваната бременност. Ако ембрионът не е успял да се имплантира, то може да повторите инвитрото след известно време.
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Бременност желанията, свързани с тялото - предани на свързаните с бременността 11/8/19
Бременност Кога да направя тест за бременност 20/8/18
Бременност Бременност 24/7/16
Бременност Напълняването по време на бременност 27/1/15
Бременност Кръвен тест за бременност? Къде? Цена? 30/7/14

Сподели страницата