Чести проблеми при бременност свързани с работата и решението им

Дискусия в 'Бременност' започната от Андон Иванов, 30/11/13.

 1. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  От край време се е наложила тенденцията в България жените да работят, докато са бременни. Но често сутрин, работата им е прекъсната поради факта, че чувстват болка в гърба или пък им се доповръща. Всичко това кара жените да се чувстват изтощени през деня.

  Въпроса е как да се справите с всичките проблеми, които ще ви попречат да работите пълноценно?

  Неразположение
  При неразположение е важно да пиете много течности, защото тялото ви го изисква. Друго решение за този проблем е като се храните леко. Вашият организъм не иска тежка храна. Старайте се да приемате храна,която не натоварва стомаха и организма ви. Важно значение има и каква храна консумирате. Трябва да знаете със сигурност какви продукти понася организмът ви и какви не. Най-добре е да си направите тест, който ще ви каже със сигурност кои храни трябва да избягвате. Ако тези начини не помагат то добра идея е да се консултирате с вашия лекар.

  Отпадналост
  Първо, старайте се да получавате необходимата доза здравословен сън. Второ, правете си почивки от вида на 5-10 минути за да може да ускорите вашата работоспособност и внимание. Говорете с шефа си за промяна на работния ви график. Обяснете му по кое време работите най-ползотворно и ще сте на оптимално равнище. Друго, което може да се направи е лека тренировка след работа. Това няма да ви натовари допълнително, а ще премахне умората!

  Работната среда
  Един е от най-често срещаните проблеми при бременните майки е, че им се налага да вдигат тежки предмети или пък да стоят изправени дълго време без възможност да седнат. Също, някои от вас работят с опасни химически вещества, които са вредни както за тях, така и за бебето им. Най-доброто решение е да говорите с вашия лекар и да направите нужните промени, които биха ви предпазили от излишни рискове.

  Спазвайки тези съвети вие ще намалите вашите проблеми драстично от момента, в който се заловите да ги изпълните.
   

Сподели страницата