Домашен мармалад от киви

Дискусия в 'Кулинарен клуб' започната от luckyone, 5/6/14.

  1. luckyone

    luckyone Потребител Партньор на Bebefon.bg

    Регистрация:
    20/1/14
    Мнения:
    9
    Пол:
    Жена
    [​IMG]
    Кивито е от плодовете, които имат високи нива на витамин C, както и витамини A, B1, B2, B3 и Е. То също е богато на калций, желязо и калий и отличен източник на антиоксиданти и фибри. Домашния мармалад от киви е един лесен начин да се насладите на този вкусен и изкючително полезен плод през цялата година! Приготвянето и консервиране на мармалад от киви е много по-лесно, отколкото си представяте.

    Необходими продукти:
    • 1 килограм киви
    • 1 л. вода
    • 600 гр. захар
    • 3-4 супена лъжица ром
    • ¼ чаена лъчичка лимонена киселина
    • 3-4 бр. буркани
    • 3-4 бр. капачки за буркани

    Начин на приготвяне:

    Почистете добре узрялото киви от кората и го нарежете на малки кубчета. След това в голяма купа изсипете водата, смесете с вече нарязаното киви, варете докато плода започне да омеква, след това добавете цялото количество захар.

    Варете още около 5 минути, като непрекъснато разбърквате. След това отстранете съда от огъня и пасирайте с пасатор до получаването на хомогенна смес. Добавете лимонената киселина и отново разбъркайте добре.

    Предварително пригответе 3-4 броя буркани и 3-4 броя капачки за буркани. Измийте ги добре и подсушете. Лично аз винаги когато приготвям сладка или зимнина използвам нови капачки, като най-доволна съм от тези на Алианс-ДН ЕООД.

    След като бурканите са готови, внимателно налейте топлата смес, като накрая добавяте по една лъжица от рома. Запечатайте добре с бурканите, така че плътно да прилепнат.
    [​IMG]
    Това вкусно сладко е прекрасно допълнение към любимите палачинки, пържени филийки или домашни бухтички.

    За любителите на по-изтънчения вкус, препоръчвам като сос към панирани топени сиренца.
    Опитайте и да ви е сладко!
     
    Андон Иванов харесва това.

Сподели страницата