Здравейте приятели. Днес явно става нещо покрай телевизорите на Samsung. В горният ляв ъгъл се появява съобщение гласящо Geolocation request Allow geolocation request? [No] [Yes]. Диалоговият прозорец обаче не може да бъде селектиран и досадно закрива част от картината. При рестарт на телевизора изчезва за кратко, но по-късно пак се появава. Гледах и в чужбина го имат този проблем. Някой казват че като изключат интернета и рестартират телевизора се оправя, но при мен пак се появи след 2-3 часа.
Натиснете бутона Smart TV Hub ( ) на вашето дистанционно. Отворете браузъра си. Щом се появи курсора, придвижете със стрелките върху този досаден прозорец и натиснете No ако не желаете да позволите геолокацията или Yes ако искате да я разрешите. Ще ви се появи страница с условия от Samsung, които аз лично не съм чел. Затворих браузъра, рестартирах телевизора и за сега всичко е наред.
Би трябвало винаги да е най-отпред, не би следвало да се скрива. То реално този прозорец е като тези, които изчакат на компютъра, но понеже е на ТВ-то първоначално е малко стряскащо. Иначе пробвахте ли да рестартирате телевизора?
Понеже писах за проблема и в личният си блог, там имаше едно момче, което е успяло да се свърже с официалният съпорт на Samsung за България и от там са му казали, че проблема е масов и в момента екип работи по отстраняването на проблема. Очаквало се скоро да го отстранят, но кой знае...
Здравейте, от няколко дни и аз се боря с този проблем! Сега звъннах на съпорта на Самсунг- 070013311 и там дори в електронното меню го има проблема като опция !!! Работело се по проблема и ни молят да ги извиним за неудобството ! Единствения начин в момента да се махне бил - деактивирането на интернета на телевизора !
ами като отида в браузура и този прозорец седи около 2сек.и докато отида с курсора той изчезва иначе докато съм на програмите си седи.незнам просто какво да го правя?
Доколкото виждам някой хора казаха, че са пуснали нов ъпдейт за софтуера на телевизора, след който се оправил проблема. Провери дали случайно телевизора ти няма нова актуализация и ако има актуализирай. Предполагам ще се оправи проблема след това.
Надявам се да помогне... пиши пак какво е станало, та ако има още проблем да търсим и други варианти.
Ами в такъв случай, не ти остава нищо друго, освен да опиташ да махнеш прозореца по метода на @Мирослав, да смениш държавата на някаква друга и след това да върнеш отново на България или просто да спреш Интернет-а до телевизора си, докато оправят проблема генерално от Samsung. Засега това май са вариантите, които хората коментират, че някой от тях проработва при тях. В интерес на истината очаквах доста по-бързо да се справят с проблема, но ето, че вече 3-ти ден както се казва ни вест, ни кост. Имаха толкова много доволни клиенти и една такава грешка, може да ги раздели с голяма част от потребителите си, освен ако по някакъв начин не ги компенсират или и аз не знам... просто това е наистина много сериозен проблем. Имаш смарт телевизор, но не можеш да му ползваш в момента повечето от нещата, понеже ползваш ли Интернет ти изкача този прозорец.
А пробвахте ли да отворите браузъра на телевизора и чрез курсора да кликнете върху един от двата възможни отговора на диалоговия прозорец? (Yes или No)?
Всеки възможен вариант е пробван и след спиране на ТВ-то след 1-2 часа покой дори изключен от контакта пак се получава!!!!
При спрян Интернет също ти изкарва съобщението? Нали след като спреш достъпа на телевизора до Интернет, не го пускаш след това? Понеже когато го пуснеш, вероятно пак ще ти излезе съобщението.
Това казах и аз в по-горните мнения, че Samsung така много лошо име си гради с това забавяне с оправянето на проблема. Вариантите са просто да не ползваш в момента Интернет-а, докато не си оправят проблема, така, че да можеш да гледаш телевизия на спокойствие.
Аз успях да махна надписа с промяна на езика. В режим "menu" избирате "система" - "език" и избирате примерно "Македонски". Надписът изчезва. След това обратно избирате "Български език". Надписът го няма !!! УСПЕХ !!!
Zdraveite,i az imam sa6tia problem s tv no ne stava daje brauzera ne izliza gooogle.com a sranitsa na samsung i ne se zatvaria nito izcarva za nov razdel.Blagodaria predvaritelno. Превод на Български език: Здравейте, и аз имам същият проблем с TV, но не става. Даже браузера не отваря google.com, а страницата на Samsung и не се затваря, нито изкарва нов раздел. Благодаря предварително.
@userian и аз това се опитах да обясня, но ти го направи по-добре... браво! @Vili, радвам се, че сте успели да се справите с проблема.
Здравейте, Мисля, че се справих с проблема с досадното прозорче, което не реагира на никакви бутони. При мен се появи след ъпдейт на някои програми и изобща не можах да разбера коя е. Сего като прочетох, че не съм сам в мъките си и кой как се е опитал да се справи, веднага отворих браузера и ми направи впечатление, че се отваря директно на сайта на Самсунг. А аз това го промених още щом купих ТВ-то. Веднага му зададох друга начална страница, рестартирах браузера и..... вече го няма досадното прозорче. Даже взе да ми липсва. Опитайте и вие. Надявам се да сработи и при вас! Успех!
И пак аз. Влезнах в сайта на Самсунг през компютъра и знаете ли какво..... изкочи ми съобщение "Geolocation request". Сега съм убеден, че проблемът е в сайта на Самсунг и след упдейта на браузера на ТВ-то този сайт се задава като home page! Променяте го и се оправя!!!!
@Alexxxco браво. Мерси много за информацията. Има логика в това което казваш, така, че си заслужава да се пробва. Ако на някой пак му се появи проблема, нека да пробва и да сподели дали се е оправило.
Вчера след обновяване на софтуера, цяла вечер го пусках и спирах и нямаше проблем ! Ала тази сутрин прозореца отново цъфна !!! За сега караме без нет..... п.п. Чак довечера ще пробвам със смяна на езика...на работа съм !
Освен с смяната на езика, можеш да пробваш и варианта на @Alexxxco. Има логика в думите му, така, че давай смело.
Да, благодаря ще видя и в тъпия им браузер началната страница ! Лошото е че съм до 18 на работа, иначе можеше да го изкърта от настройки...
Ами довечера като се прибереш, сипваш си една ракия или добре изстудена биричка с едно добро мезе и засядаш през телевизора и докато не го оправиш, не ставаш
Това със студената бира го правя веднага, след като вкарам скутера в гаража - преди да си събуя маратонките !!
Хехехехех значи си хубав човек както казват хората... Айде чакаме тогава вечерта да кажеш какво е станало и хем ще е станало време за една хубава, студена
ами нищо друго не ми остава вече га пробвам и това с езика.със браузура пробвах обаче не става пак отивам до прозореца с курсора и се опитвам да дам ноу не иска да го маркира,само става по-тъмно прозорчето но не става.ще пробвам с държавата.нали вече този лаф стана известен-а дано ама на дали?
А бе малко по малко се оправиха нещата Дано само да няма повече такива гафове, че язък ти за хубавата марка, като ти прави такива тъпи проблеми
Да, явно е оправен проблема...Без нищо да правя, го няма от както съм се прибрал и пуснах нета и телевизора... Дано утре да не цъфне пак, както беше вчера след ъпдейта нямаше и днес сутринта пак излезе ?!
Не знам как стана така, ама от домашния комп нито мога да редактирам нито да трия...Нещо се побърква когато вляза тук !? Успива се и предния пост го е пуснал два пъти...??? Както и да е...НЯМА ГО ДОСАДНИЯ ПРОЗОРЕЦ !!!!! КЕФ, КЕФ, КЕФ...
Супер е, че вече и при теб всичко е ОК. Можеш вече да си пиеш бирата на спокойствие, без тревоги. Иначе за успиването, имаше малък проблем с форума, но смятам, че вече е оправен. Ако имаш същият проблем, пусни малко повечко информация направо на Личен Чат.
Бира си сипах преди да пусна телевизора...! Няколко пъти гасих и пусках телевизора да го провокирам, но за сега работи без излишни въпроси за "геолокация"! Сега се държи адекватно - няма проблеми с форума ! НАЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ ДОВОЛНИ !!!