Гестационни седмици - състояние на майката и бебето по време на бременността.

Дискусия в 'Бременност' започната от Даяна, 5/11/13.

 1. Даяна

  Даяна Модератор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  29/9/13
  Мнения:
  10
  Пол:
  Жена
  Безспорно едно от най-интересните неща за една бъдеща майка е да знае как се развива нейното бебе през различните етапи през които минава тя по време на своята бременност.

  Обикновено тези етапи се наричат Гестационни седмици, като на прост език, една гестационна седмица е равна точно на 1 календарна седмица, като първата гестационна седмица започва да тече веднага след последната редовна менструация на майката.

  Самата бременност трае приблизително 280 дни, като това се равнява на 40 гестационни седмици или иначе казано 40 различни етапи от бременноста. Минавайки през тези етапи, жената и детето, което расте в нея претърпяват различни промени, които можете да прочетете малко по-долу или като направите изчисление с новият калкулатор на гестационни седмици в сайта ни.

  [​IMG]


  Първа гестационна седмица
  Когато спермата се слее с яйцеклетката се образува зигота. Започва доста бързото делене на клетки, което продължава около 10 дни. През това време зиготата бавно се предвижва към матката, стига до нея, като се настанява в маточната стена.

  Втора гестационна седмица
  Яйцеклетката, която вече е оплодена се дели на две: ембрион и амниотична торбичка. Амниотичната кухина предпазва и изхранва бебето, тъй- като плацентата започва да се развива, но няма способността да изпълнява изцяло функциите си. Започнало е образуването и на пъпната връв, но е съвсем в началото и тя е все още неспособна и не може да изхранва бебето напълно.

  Трета гестационна седмица
  Размерите на зиготата вече варират от около 1.5мм. до 2.5мм, а тя наподобява формата на круша. Като има оформени 3 пласта: ектодерма, ендодерма, мезодерма, Тоест вече има зачатъци на: мозък, нервна система, вътрешни органи и стомах, скелета и съединителната тъкан. Около 21 ден ембриона ще има не напълно развито но все пак биещо сърце.

  Четвърта гестационна седмица
  Тази седмица се характеризира с оформянето на вътрешното око и ларинкса. Сега започва образуването и на малки издутини, които ще бъдат оформени в по- късен етап, като: крака и по надолу колене, пети. Така и ръце, лакти, пръсти. До края на седмицата ще се оформи и подобие на малка опашка, която за щастие е временна, това всъщност е края на недоразвития гръбначен стълб.

  Пета гестационна седмица
  Размерите на ембриона вече са от около 4мм. до 6мм. През този период по- големи промени има в развитието на мозъка. Той вече може да регулира циркулация на кръвта и другите жизнено важни функции на тялото. Сега се образуват зачатъци на черен дроб, бял дроб, ноздри, панкреас. Сърцето също започва да работи по- добре.

  Шеста гестационна седмица
  През тази седмица започват да се развиват дланите на ръцете и се поставя началното развитие на пръстите на бебето. Долните крайници не се развиват толкова бързо в сравнение с горните, те са все още неоформени, наподобяващи плавници. Започва развитието на торса и врата. Бебето вече има способността да отговаря рефлексно на докосване. През този период продължава и прогресивното развитие на мозъка.

  Седма гестационна седмица
  В този период се променя формата на главичката, бебето вече е с по- заоблена глава. Оформят се крачета, развиват се коленете и израстват пръстите на краката. По- добре се отличават очите, очертанията на ушите също стават сравнително по- видими. По- меките досега костици заякват и се превръщат в по твърди кости.

  Осма гестационна седмица
  През тази седмица бебето е вече почти оформено. То е около 30мм. и има видимо развити ръце и лакти, крака и колене. В този период главата на бебето е по- голяма и не съответства на тялото. Тук има начало на гръбначния стълб, което е оформено от вече липсващата опашка.

  Девета гестационна седмица
  В тази седмица бебето е все още със затворени клепачи, но ирисите на очите имат развити функции. За формят се ушите. Оформя се вътрешното ухо, като се изпълва с течност и бебето придобива усещането как може да пази равновесие. Развиват се бъбреците и напълно започват да функционират. Крачетата са все още малко по- къси.

  Десета гестационна седмица
  По време на преглед от доктор през този период може да се чуе сърцето на бебето. То обикновено бие с около 145 до 165 удара в минута. Вече функционира и отделителния тракт. Започва началото на развитието и на основните органи. Ембрионът сега създава защитни механизми, така има възможността да се пази с помощта на рефлекси.

  Единадесета гестационна седмица
  В тази седмица ембрионът вече започва да усеща с дланите си, той доразвива обонянието и вкусови си рецептори. Ето затова му е интересно да се опознава, като докосва лицето си, очите, главата. Сега бебето ще придобие и способността да преглъща.

  Дванадесета гестационна седмица
  През тази седмица тялото на бебето е все още непропорционално. Главата му е около една трета спрямо цялото тегло на тялото. Мозъкът е все още недоразвит, но продължава да се развива доста бързо. Вратът е все още недобре укрепен за да изпълнява функцията си, да повдига главата. Сега бебето диша но не с помощта на въздух а с амниотична течност. То има вече развита способност да изхвърля и отпадъци, които пък в последствие се изхвърлят от майката. Обикновено част от урината на бебето се изхвърля в амниотичната течност с чиято помощ всъщност диша. Дължината на тялото вече е около 5 см.

  Тринадесета гестационна седмица
  През този период бебето продължава да расте и достига около 9 см. , а теглото му е около 20 гр. Това е важен период от развитието му, сега е последна седмица на първи триместър. Тук се самоусъвършенстват свойствата за вкус и мирис на бебето. В малко по- късен етап се очаква повърхността на кожата да се покрие с малки фини косъмчета. През тази седмица се увеличава размера на бебето в следствие на което се увеличават и около плодните води.

  Четиринадесета гестационна седмица
  В тази седмица бебето има добре развита координация, макар че е доста малко на размери, то е способно да прави всякакви движения. Бебето може да мърда и очите си, въпреки че са затворени все още. То има развита вече способност да се мръщи, да изразява гримаси, както и да захваща с ръце.

  Петнадесета гестационна седмица
  Сега вече колената и лакътчетата се доразвиват, а краката израстват по- дълги в сравнение с ръцете. През тази седмица има макар и малка вероятност да усетите движение при някои ваши реакции, като смях например, кихане, кашляне, пеене и други. Разбира се това не е задължително, възможно е да започнете да усещате бебето след 2 – 3 до около 7 седмици. Сега е още рано за израстването на косата, но има оформена линия за нейното начало.

  Шестнадесета гестационна седмица
  В тази седмица ембрионът е доста добре развит физически. Тялото израства сравнително бързо спрямо главата, ръцете както и краката са оформени напълно и така се образува правилно пропорционалното тяло. Тук вече е възможно с помощта на уред да се види и пола на бебето. Неговите размери през този период могат да достигнат до около 12 см.


  Седемнадесета гестационна седмица
  Сега всички части продължават своето физическо развитие еднакво спрямо тялото. Развиват се отделни области на мозъка в следствие на които се усъвършенстват другите сетива и слухът. Ако полът на бебето е женски, това е периодът в който яйчниците създават многобройни микроскопични засега, само зачатъци на яйцеклетки, които ще се развият в малко по- късен етап от развитието на бебето.


  Осемнадесета гестационна седмица
  Тази седмица се отличава с развитието на кожата, образуват се двата слоя на кожата: дермис и епидермис. По- нейната повърхност пък се образува мазно вещество, приличащо на крем, което пази нежната кожа на бебето и му помага да премине по- лесно при раждането. Това е важен период при момиченцата, тъй- като сега се развива вагинален канал и марка. Тази седмица бебето израства не само на дължина, но и на килограми.


  Деветнадесета гестационна седмица
  Дължината на бебето е към 25 см. Отсега нататък вече е възможно точното меренето на дължината му от специалист чрез специални уреди. Тя се отмерва от главата по цялата дължина на тялото до петите. Бебето вече започва да се храни с амниотична течност. То я преглъща, след нейното храносмилане я предвижва обработена към червата си.


  Двадесета гестационна седмица
  Това е периода точно по- средата на бременността. Бебето има вече оформени клепачи, вежди. Ако е момченце през тази седмица започва предвижването на тестисите надолу, но засега не са минали през коремната стена. Укрепват костите, изграждат се зъбите, въпреки че все още се намират под венците на бебето.

  Двадесет и първа гестационна седмица
  Изключително важно през тази седмица е изграждането на вещество (наречено- кафява мазнина ). Тя е много важна за бебето, защото играе роля на регулатор на телесната температура. Кожата на бебето изглежда леко на гънки , тя е зачервена, все едно че е прозрачна. Сега и очите се движат вече по– бързо. Бебето расте и ще натежи с още около 45 грама.


  Двадесет и втора гестационна седмица
  През тази седмица панкреасът е доста добре развит, вече може сам да създава хормони. Вътрешното ухо е достатъчно оформено за да може бебето да има усещане за баланс. Балансът засилва усещането за физическо възприятие спрямо средата около него, има усещане от кожата, другите части от тялото, както и пъпната връв. Появяват се нови бръчки по кожата, така тя предварително прави място на мазнините. През тази седмица бебето е към 30 см на дължина и около 450 грама.

  Двадесет и трета гестационна седмица
  През този период бебето вече има развита способност да чува звуци от външния свят, може да разграничава гласове, както и да реагира на тях. Продължава интензивното развитието на вкусовите рецептори, а костите закрепват все повече и повече.

  Двадесет и четвърта гестационна седмица
  Сега вече бебето има завършени уши,и ноктите на ръцете също са готови. За около 3- 4 дни тестисите ще преминат през коремната стена и ще слязат до скротума, ако чакате момченце. Белодробните стени на бебето произвеждат повърхностен слой, тоест мастна повърхност. Тя помага на белите дробове, докато те увеличават размерите си и се изпълват с въздух. Бебето засега продължава да вдишва амниотична течност, но в същото време се подготвя и за вдишвания за напред кислород. Сега то тежи към 900 грама, а дължината му ще достига до около 36 см.


  Двадесет и пета гестационна седмица
  Сега вече белите дробове образуват вещество, което спира свиването на алвеолите, отслабва трудността, нужна за разширяването на белите дробове, при дишане. Единственото нещо, което трябва да се доразвие е нервната система. Бебето започва по- малко да се движи, от седалищно положение обикновено се обръща с главата надолу, то се наглася, така за да може да излезе по- лесно при раждането.


  Двадесет и шеста гестационна седмица
  През тази седмица започва израстването на косата, има вече добре оформени нокти на краката, изцяло са оформени и клепачите. Бебето притежава способността да завърта главата си леко наляво и надясно. То натрупва по- малко подкожни мазнини, а мозъкът му продължава да се развива с бърза скорост.


  Двадесет и седма гестационна седмица
  Бебето вече тежи горе долу от 900 грама до 1 килограм, и е около 35 сантиметра на дължина. Възможно е то да започне да се движи, за да се преобърне с главата надолу. Белите дробове са способни да изпълняват функциите си.


  Двадесет и осма гестационна седмица
  През този период очите на бебето могат да реагират на светлина, поради което често мигат. Започва образуването на червените кръвни телца в костния мозък.

  Сега е моментът в който започва образуването на андроген и естроген, те подтикват хормоните на майката, които започват създаването на мляко.

  Двадесет и девета гестационна седмица
  Натрупаните мазнини в бебето вече достигат около 3,5% от цялото тегло. Далакът носи отговорност за създаването на отделните видове кръвни телца.


  Тридесета гестационна седмица
  Ембрионът, който вече е в седмия месец, започва постепенно да слиза надолу и да се подготвя за излизане. Бебето продължава да нараства, а сега е към 1 415 грама и около 40 сантиметра на дължина.

  Тридесет и първа гестационна седмица
  През тази седмица бебето е към 40 сантиметра на дължина и тежи около 1 820 грама. Подкожната мазнина почти е изпънала кожата му. Сега то започва усилено да трупа грамове докато се роди, всяка седмица бебето ще качва приблизително 250 грама към теглото си. Продължава развитието на имунната система. Костите на главата също са недоразвити поради което, са все още доста меки, това ще помогне на бебето по- лесно да мине през родилния канал при раждане.


  Тридесет и втора гестационна седмица
  Това е осми месец от бременността. Сега вече бебето има способността да усеща промяната в температурата. Ако нещо с различна температура от тази, която усеща се докосне до корема на майката, много е възможно то да реагира. В тази седмица очите на всички бебета са сини, но след определен период се променят, обикновено след раждане. Дробовете вече са развити, както и имунната им система. Ако бебето ви се роди сега има доста голяма вероятност да остане здраво и читаво, поне 90%.


  Тридесет и трета гестационна седмица
  През тази седмица бебето е към 2 300 грама и около 43 сантиметра на дължина. С приближаването на термина обикновено доста бързо качва килограми. В осмия месец от бременността бебето е сравнително нараснало на размери и започва да му става доста по- тясно, отколкото преди. Неговите движения вече не са толкова динамични и начесто, както досега, но все пак ще го усещате да шава от време на време.


  Тридесет и четвърта гестационна седмица
  Бебето се подготвя да излиза, като се насочва към таза. Черния дроб не е изцяло развит, но има способността да обработва малка част отпадъци. Физически тялото на бебето е почти развито. Нормално е то да повиши теглото си, защото не е натрупало необходимите си килограми.


  Тридесет и пета гестационна седмица
  Сега бебето продължава да расте на дължина, както и да увеличава своите грамове. Количеството подкожна мазнина също се увеличава, така то все повече изпълва около плодните води в корема на майката. Бебето вече тежи около 2 720 грама.


  Тридесет и шеста гестационна седмица
  Тази седмица е вече девети месец от бременността. Освен черепната кутия, всички други кости са се развили. Мускулите също са се доразвили. Именно затова бебето след раждането има рефлекса да захваща предмети доста здраво. Интимните части също са дооформени. Способността на бебето да се храни от около плодната течност е важна част от неговото развитие. Тя развива гълтателният рефлекс, който е изключително важен и след раждането. Сега бебето е около 50 сантиметра на дължина и тежи към 2 950 грама.


  Тридесет и седма гестационна седмица
  През тази седмица вътрешните органи на бебето са вече добре развити, за да могат да извършват функциите си и след раждането. Имунната система продължава да се доразвива, дори и във външната среда. След като бебето се роди, то си набавя антитела от кърмата, които играят важна роля за развитието на имунната система. Сега бебето е качило около 50 – 100 грама, и може би цялото му тегло вече е към 3 000- 3 100 грама.


  Тридесет и осма гестационна седмица
  Сега нормално бебето ви тежи от около 2 720 до 3 620 грама, като разбира се за всяко бебе килограмите са индивидуални и винаги може да има изключения. Обикновено момчетата са по- големи на дължина и килограми от момичетата. Бебето вече има добре развити органи, то продължава да натрупва мазнина, отпадъчни вещества, както продължава развитието и на мозъка.


  Тридесет и девета гестационна седмица
  Бебето вече е готово да види новия свят. Органите са развити, количеството на бебешката мазнина е задоволителна. Най – вероятно и бебето се е подготвило в правилната поза ( с главата надолу ) за излизане.


  Четиридесета гестационна седмица
  Това е последната гестационна седмица. Има голяма вероятност вече да се родили, а ако не сте, не ви остава нищо друго освен да чакате моментът да дойде. Дори и бебето да не се е подготвило с главата надолу (тоест да е в седалищна поза), то пак ще излезе, но първо ще се появят краката. След като бебето се роди, докторите го потупват за да изплюе погълнатите течности,така те освобождават дихателната система и бебето диша без проблем. След като чуете първия плач, значи е дошъл моментът за първата среща с вашето бебе.
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Uvajenie

  Uvajenie Нов потребител

  Регистрация:
  8/12/15
  Мнения:
  1
  Пол:
  Жена
  Здравейте :) Гестационният калкулатор от сайта ми показва г.с. за 2014 година при положение, че въвеждам дата от 2015 година. Някакъв проблем от сайта ли е или аз греша?
   
 4. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Здравейте @Uvajenie,
  извиняваме се за причиненото неудобство. Имаше допусната грешка в калкулатора, която беше и причината за некоректното изкарване на датите. Грешката е оправена и калкулатора вече показва актуалните дати.

  Искрено ви благодарим за тази забележка.
   
 5. Emiliq

  Emiliq Нов потребител

  Регистрация:
  27/1/18
  Мнения:
  2
  Пол:
  Жена
  Zdraveite iskam da vi popitam zashtoto az do sega ne sum rajdala i ne znam kak stoqt neshtata onzi den pomislix che mi e doshul cikula no ot dva dni nqmam nishto samo me nacapa i nqmax nishto a mi e rano za cikula moje li da mi kajete
   
 6. bjt

  bjt Добре познат потребител

  Регистрация:
  18/6/19
  Мнения:
  95
  Пол:
  Жена
  coach
  mcmoutlet
  coachoutlet
  offwhiteshirt
  canadagoosejackets
  cheapraybansunglasses
  coachoutlet
  northfacejackets
  pandorajewelry
  vansshoes
  manoloblahnik
  northfaceoutlet
  yetitumbler
  ralphlaurenpoloshirt
  salomonshoes
  poloralphlaurenoutlet
  canadagoosejackets
  snapbackhats
  persolsunglasses
  adidas
  fitflopssaleclearance
  michaelkorsoutlet
  kd10
  stoneislandsale
  curry4
  cheapnhljerseys
  jordanshoes
  coachfactoryoutletonline
  greenbaypackersjersey
  chiflatiron
  pandorajewelry
  marcjacobs
  y3shoes
  uggoutlet
  nikeoutlet
  newenglandpatriotsjerseys
  instylerionicstyler
  kobe11
  coachoutlet
  nikeairmax
  nikeairmax97
  cristianoronaldojerseys
  canadagooseparka
  nikeoutlet
  nikehyperdunk
  nikeoutletonline
  uggschweiz
  adidasyeezy
  eccoshoes
  coachoutletstore
  michaelkorsoutlet
  thenorthface
  uggoutlet
  coachoutletstore
  fitflops
  coachoutletonline
  coachoutlet
  coachoutlet
  lacostepoloshirts
  coachoutletonline
  mauijimsunglasses
  yeezyboost350
  truereligionjeans
  christianlouboutin
  sanfranciscogiantsjerseys
  christianlouboutinoutlet
  replicawatches
  truereligion
  jimmychoo
  pandorajewelry
  coachoutlet
  coachoutlet
  suicokesandals
  yeezyboost
  polooutlet
  polooutlet
  ultraboost
  newyorkyankeesjerseys
  nikeairmax
  nikeairmaxoutlet
  uggoutlet
  juicycoutureoutlet
  michaelkorsoutlet
  dolceandgabbanaoutlet
  louisvuittonhandbags
  michaelkorsoutlet
  pradaoutlet
  birkenstockoutlet
  tennesseetitansjerseys
  minnesotavikingsjerseys
  nikeoutlet
  guccioutlet
  pandorajewelry
  michaelkorsoutletstore
  giuseppezanotti
  katespade
  coachoutletstoreonline
  niketnpascher
  christianlouboutin
  jordans
  katespadeoutlet
  pandorauk
  qqq
   
 7. GabyModa

  GabyModa Потребител

  Регистрация:
  22/7/19
  Мнения:
  5
  Пол:
  Жена
  Последно редактирана: 27/7/20
 8. WeamnOremesnoma

  WeamnOremesnoma Добре познат потребител

  Регистрация:
  23/5/21
  Мнения:
  1,206
 9. Gcohsw

  Gcohsw Нов потребител

  Регистрация:
  4/7/21
  Мнения:
  1
 10. AliceZip

  AliceZip Добре познат потребител

  Регистрация:
  2/7/21
  Мнения:
  171
  [​IMG]
  Hi! I'm Alice from Russia. I am looking for a sponsor. I want to find a grown man. Come to my profile: http://datingforkings.club/ I am 18 years old. I `m A virgin.
   
 11. Wwvzrn

  Wwvzrn Нов потребител

  Регистрация:
  7/7/21
  Мнения:
  1
  dapoxetine hydrochloride - <a href="https://priligyp.com/">cheap priligy 90mg</a> buy tadalafil in usa
   
 12. Frnwuy

  Frnwuy Нов потребител

  Регистрация:
  8/7/21
  Мнения:
  1
 13. Xiamcl

  Xiamcl Нов потребител

  Регистрация:
  10/7/21
  Мнения:
  1
  generic prednisone - <a href="https://genepredni.com/">order prednisone</a> prednisone without prescription medication
   
 14. ep4

  ep4 Добре познат потребител

  Регистрация:
  13/11/20
  Мнения:
  385
 15. Pisbyp

  Pisbyp Нов потребител

  Регистрация:
  11/7/21
  Мнения:
  1
 16. Tnuejc

  Tnuejc Нов потребител

  Регистрация:
  13/7/21
  Мнения:
  1
  buy accutane online pharmacy - <a href="https://gmaccutane.com/">accutane costs uk</a> buy brand name accutane online
   
 17. Phxyku

  Phxyku Нов потребител

  Регистрация:
  14/7/21
  Мнения:
  1
  cvs amoxicillin price no insurance - <a href="https://gnrcillin.com/">gnrcillin.com</a> amoxicillin online purchase
   
 18. Zkgqnh

  Zkgqnh Нов потребител

  Регистрация:
  15/7/21
  Мнения:
  1
  generic vardenafil suppliers - <a href="https://levitraplg.com/">generic vardenafil from india</a> buy vardenafil on line
   
 19. Jommbh

  Jommbh Нов потребител

  Регистрация:
  16/7/21
  Мнения:
  1
  ivermectina 6mg - <a href="https://ivermetin.com/">purchase ivermectin</a> is ivermectin a prescription drug
   
 20. Apydqf

  Apydqf Нов потребител

  Регистрация:
  17/7/21
  Мнения:
  1
  order brand name cialis online - <a href="https://cialerx.com/">generic tadalafil 60 mg</a> generic tadalafil 5mg cost
   
 21. Ipgava

  Ipgava Нов потребител

  Регистрация:
  18/7/21
  Мнения:
  1
 22. Vzzkox

  Vzzkox Нов потребител

  Регистрация:
  19/7/21
  Мнения:
  1
  buy accutane online nz - <a href="https://accutaone.com/">accutane over the counter canada</a> 120 mg accutane daily
   
 23. Cmlgsh

  Cmlgsh Нов потребител

  Регистрация:
  20/7/21
  Мнения:
  1
  price lyrica 300 mg - <a href="https://fstphar.com/">canadian pharmacy viagra 50 mg</a> cvs pharmacy
   
 24. Gycycr

  Gycycr Нов потребител

  Регистрация:
  21/7/21
  Мнения:
  1
  where to buy amoxicillin - <a href="https://amoxicign.com/">generic amoxil</a> can you buy amoxicillin over the counter
   
 25. Vgbron

  Vgbron Нов потребител

  Регистрация:
  22/7/21
  Мнения:
  1
  buy viagra no rx - <a href="https://faastedp.com/">best online viagra site</a> where can i buy viagra over the counter
   
 26. Hdpilj

  Hdpilj Нов потребител

  Регистрация:
  23/7/21
  Мнения:
  1
  generic cialis 2018 canada - <a href="https://strongcila.com/">cheapest cialis 20mg online</a> where to get generic cialis
   
 27. Pcnuek

  Pcnuek Нов потребител

  Регистрация:
  24/7/21
  Мнения:
  1
  cost of ivermectin medicine - <a href="https://ivercipills.com/">where can i buy stromectol</a> ivermectin 1 cream generic
   
 28. Tihvqx

  Tihvqx Нов потребител

  Регистрация:
  25/7/21
  Мнения:
  1
 29. MaximoSpeek

  MaximoSpeek Добре познат потребител

  Регистрация:
  19/7/21
  Мнения:
  54
  Need a tow truck service?
  So you have come to the right place!
  Tow truck in St. Petersburg from "LAT-logistics" is always convenient, fast and cheap.
  Who do we work with?
  • with individuals;
  • with entrepreneurs;
  • with companies involved in transportation;
  What does the final cost depend on?
  1. The mass of the vehicle.
  The more, the more powerful (with higher carrying capacity) the technique you need to use.
  2. Distance and travel time.
  The length of the route, and therefore the fuel consumption, has an impact on the final cost of the service.


  zyhsnz
  zyhsnz
  mbmfpy
   
 30. Qcodbl

  Qcodbl Нов потребител

  Регистрация:
  27/7/21
  Мнения:
  1
  modafinil and weight loss - <a href="https://modapls.com/">provigil a stimulant</a> provigil vs nuvigil
   
 31. ussrtwen

  ussrtwen Добре познат потребител

  Регистрация:
  22/7/21
  Мнения:
  63
  Приглашаем Вас посетить сайт Советов по адресу https://ussr.website дабы подробнее узнать о юридических основаниях существования СССР и о том как сейчас советские граждане борятся за общие интересы. Сайт СССР по ссылке https://ussr.website для граждан Союза ССР и ради тех кто хочет разобраться в вопросе сегодня действует СССР или не действует. Сайт Союза ССР не относится к действующему минюсту СССР, не решает вопросы как получить паспорт СССР , открыт вопросе ради обсуждения " воспроизведение Союза Советских Социалистических Республик ".
   
 32. MaximoSpeek

  MaximoSpeek Добре познат потребител

  Регистрация:
  19/7/21
  Мнения:
  54
  Do you want to call a tow truck in St. Petersburg cheap? We recommend ordering the evacuation call service on our website. We are the leader in the number of calls in St. Petersburg and the Leningrad Region. An inexpensive tow truck is ready to arrive at the call point within half an hour 24 hours a day. The prices for calling a tow truck can be found below: zvnqimpjqtxjcqiluoccthzuhzchlcoeixsdtrltvxppesjhswvsqapifsvcgqleygobbysqgqboeniwcbjibijlsj
   
 33. Pzuhqq

  Pzuhqq Нов потребител

  Регистрация:
  29/7/21
  Мнения:
  1
 34. Kefpnk

  Kefpnk Нов потребител

  Регистрация:
  30/7/21
  Мнения:
  1
 35. MaximoSpeek

  MaximoSpeek Добре познат потребител

  Регистрация:
  19/7/21
  Мнения:
  54
  Do you want to call a tow truck in St. Petersburg cheap? We recommend ordering the evacuation call service on our website. We are the leader in the number of calls in St. Petersburg and the Leningrad Region. An inexpensive tow truck is ready to arrive at the call point within half an hour 24 hours a day. The prices for calling a tow truck can be found below: xhqadcngpqhsyswyypuenykriuxnrdvznhqqnohzcwewyxynswszzmiuxnrdnohzcwxhqadcnohzcwijnzaaiekgpbmjbhwbstwrilxefygcqmflxzwoflxdijnzaaidkvyqooeeyijetcizmuyyqmqklisgihdyinaoeorjijnzaagmbpczstwrilcmzjliidkvyqcerddbhggqzgrpqevoiavkihiozrpxhcvdszjetcizyswyypewyxynqklisgjhcxywvkiqyp
   
 36. Euctlb

  Euctlb Нов потребител

  Регистрация:
  2/8/21
  Мнения:
  1
 37. Fcrepv

  Fcrepv Нов потребител

  Регистрация:
  4/8/21
  Мнения:
  1
  viagra over the counter united states - <a href="https://edvigr.com/">generic viagra pills online</a> sildenafil 100mg tablets in india
   
 38. Mtgmcb

  Mtgmcb Нов потребител

  Регистрация:
  6/8/21
  Мнения:
  1
 39. Ucpcdq

  Ucpcdq Нов потребител

  Регистрация:
  8/8/21
  Мнения:
  1
  stromectol over the counter - <a href="https://ivermecten.com/">stromectol price usa</a> stromectol ivermectin tablets
   
 40. Kccgts

  Kccgts Нов потребител

  Регистрация:
  9/8/21
  Мнения:
  1
  real money casino online usa - <a href="https://playcasigam.com/">san manuel casino online</a> casino online games for real money
   
 41. Ptxfny

  Ptxfny Нов потребител

  Регистрация:
  11/8/21
  Мнения:
  1
  erectile dysfunction medicine - <a href="https://buyedpl.com/">ed medications list</a> tom selleck and dr phil ed pill
   
 42. Zovsdp

  Zovsdp Нов потребител

  Регистрация:
  12/8/21
  Мнения:
  1
  generic prednisone without prescription - <a href="https://prednipsone.com/">brand name prednisone</a> prednisone on line no prescription
   
 43. Tgjrxc

  Tgjrxc Нов потребител

  Регистрация:
  14/8/21
  Мнения:
  1
 44. Jefferydit

  Jefferydit Добре познат потребител

  Регистрация:
  12/8/21
  Мнения:
  6,048
  cheapest price for cialis
  viagra brand for sale <a href="https://hamronepalibazar.com/user/profile/348730">canadian medication</a> best canadian drugstore walmart rx prices viagra samples free online pharmacy usa <a href="https://forums.ppsspp.org/member.php?action=profile&uid=1226969">canadian pharmacy viagra online</a> the canadian pharmacy cialis canadian pharmacies northwestpharmacy .com
  women viagra <a href="https://blogfreely.net/liquidbeat67/make-the-most-of-your-charm-regimen-with-these-tips">ed treatment medications</a> cialis without a doctor's prescription buying viagra online no prescription viagra
   
 45. Kddvgd

  Kddvgd Нов потребител

  Регистрация:
  15/8/21
  Мнения:
  1
 46. Jefferydit

  Jefferydit Добре познат потребител

  Регистрация:
  12/8/21
  Мнения:
  6,048
 47. Jefferydit

  Jefferydit Добре познат потребител

  Регистрация:
  12/8/21
  Мнения:
  6,048
  online viagra canada
  cheapest viagra in uk <a href="https://www.instapaper.com/p/atmedward30">how to use viagra</a> cialis from canadian pharmacies buy generic cialis canadian pharmacy alternatives to viagra rx meds <a href="http://www.softproject.cn/home.php?mod=space&uid=275670">purchase viagra</a> ed treatment medications cialis canadian pharmacies canada rx
  order cialis online canada <a href="https://fkwiki.win/wiki/Post:Suggestions_For_Assisting_You_Cope_With_Stress_and_anxiety">viagra price</a> mexico viagra canadian pharmacy cialis generic cialis or generic canada
   
 48. Bkzgyu

  Bkzgyu Нов потребител

  Регистрация:
  17/8/21
  Мнения:
  1
 49. Wktkgq

  Wktkgq Нов потребител

  Регистрация:
  19/8/21
  Мнения:
  1
  what is the best ed pill - <a href="https://edstronglp.com/">ed in young men</a> erectile dysfunction treatment
   
 50. Jefferydit

  Jefferydit Добре познат потребител

  Регистрация:
  12/8/21
  Мнения:
  6,048
  buy brand viagra
  canadian pharmacies generic drugs online <a href="http://ask.bacagadget.com/index.php?qa=user&qa_1=ringchord21">purchase cialis from canada</a> buy cialis online in canada alternative to viagra buy cheap generic viagra cialis prices <a href="http://www.okaywan.com/home.php?mod=space&uid=280625">cialis from usa pharmacy</a> canadian-drugstore india pharmacy canadian-drugstore
  cialis brand <a href="https://tarifkchr.net/user/atmchange94/">viagra pharmacy online</a> cialis without prescription purchase viagra in canada my canadian pharcharmy online
   
 51. Jefferydit

  Jefferydit Добре познат потребител

  Регистрация:
  12/8/21
  Мнения:
  6,048
  buy brand cialis online canada
  cialis canada <a href="https://lkazka.com.ua/user/wallchord31/">canadian drugstore online</a> viagra online in canada online prescription viagra drugs without a prescription viagra mail order <a href="http://vinculacion.udla.edu.ec/forums/forum/ideas-y-vinculacion/">how long does viagra last</a> canadian viagra brand viagra online canada pharmacy cheapest viagra online
  cheap viagra online <a href="http://www.jujumaow.com/space-uid-2119500.html">canadian drugs online</a> alternative to viagra cialis low price buy viagra from canada pharmacy
   
 52. Jefferydit

  Jefferydit Добре познат потребител

  Регистрация:
  12/8/21
  Мнения:
  6,048
  walmart drug prices without insurance
  prescription drugs from canada <a href="http://bbs.tanwanly.com/home.php?mod=space&uid=806523">canada prescriptions</a> meds canada canadian drug company online pharmacy cialis by pills from canada <a href="https://www.postonlineads.com/user/profile/201833">order cialis</a> drugs canada canadian online pharmacy buy cialis canada
  viagra plus <a href="http://sasitlinsky-shop.com/user/fridgeopera22/">canada pharmacies online viagra</a> cialis in canada real viagra canadian viagra online pharmacy reviews
   
 53. Jefferydit

  Jefferydit Добре познат потребител

  Регистрация:
  12/8/21
  Мнения:
  6,048
  cialis online canada pharmacy
  generic cialis in usa <a href="http://post.12gates.net/member.php?action=profile&uid=95972">cheap cialis online canada pharmacy</a> viagra pills for sale sildenafil generic canadian drugs viagra canadian online drugstore <a href="http://www.pvpvv.com/home.php?mod=space&uid=242199">canadian meds</a> viagra plus buy pfizer viagra canada drug prices
  female viagra pills <a href="http://www.redsea.gov.eg/taliano/Lists/Lista dei reclami/DispForm.aspx?ID=388440">do you need a prescription for cialis</a> cialis at canadian pharmacies canadian pill store generic cialis
   
 54. Mcqfss

  Mcqfss Нов потребител

  Регистрация:
  22/8/21
  Мнения:
  1
 55. Jefferydit

  Jefferydit Добре познат потребител

  Регистрация:
  12/8/21
  Мнения:
  6,048
  viagra online from canada
  viagra tablets <a href="https://saveyoursite.date/story.php...follow-these-important-nutrition-tips#discuss">herbal viagra</a> price of viagra tadalafil from canada canadian discount pharmacies buying viagra online <a href="https://fakenews.win/wiki/Canadas_Online_Pharmacies_Providing_Convenience_to_Clients">pfizer viagra</a> viagra overdose generic drugs cialis pharmacy
  low cost cialis <a href="https://raovatnailsalon.com/author/alarmcafe69/">cialis without a doctor's prescription</a> online cheap viagra viagra sale online metoprolol
   
 56. Jefferydit

  Jefferydit Добре познат потребител

  Регистрация:
  12/8/21
  Мнения:
  6,048
  canada med
  generic cialis in canada <a href="https://quoras.trade/story.php?titl...on-cialis-online-without-prescription#discuss">list of canada online pharmacies</a> online generic viagra canada viagra online generic female viagra buy cialis online <a href="https://nerdgaming.science/wiki/Jus...our_Common_Cialis_Online_Without_Prescription">what is viagra used for</a> cheap viagra online canada pharmacy canadarx.com ed pills online
  canadian-medications <a href="https://www.supratraderonline.com/author/jutepoppy30/">viamedic .com</a> best place to buy viagra buy drugs without a prescription canadian-drugstore
   
 57. Rykguh

  Rykguh Нов потребител

  Регистрация:
  23/8/21
  Мнения:
  1
 58. Ydyyuv

  Ydyyuv Нов потребител

  Регистрация:
  25/8/21
  Мнения:
  1
 59. Gohdnu

  Gohdnu Нов потребител

  Регистрация:
  26/8/21
  Мнения:
  1
  neurontin generic brand - <a href="https://gnsynthroid.com/">synthroid no prescription</a> levothyroxine 75 mg price
   
 60. Ayruef

  Ayruef Нов потребител

  Регистрация:
  28/8/21
  Мнения:
  1
  cost of generic viagra in canada - genuine viagra
   
 61. Pwgrcg

  Pwgrcg Нов потребител

  Регистрация:
  29/8/21
  Мнения:
  1
  generic cialis with mastercard - <a href="https://cistrongp.com/">tadalafil canada 20mg</a> tadalafil cheap
   
 62. Mwuikh

  Mwuikh Нов потребител

  Регистрация:
  30/8/21
  Мнения:
  1
  buy vardenafil online with prescription - <a href="https://blevitrarx.com/">buy vardenafil usa</a> where to buy vardenafil cheap
   
 63. Imagxj

  Imagxj Нов потребител

  Регистрация:
  1/9/21
  Мнения:
  1
  ivermectin 0.2mg - <a href="https://ivermecrx.com/">ivermectin and covid</a> ivermectin over the counter uk
   
 64. Lfhlll

  Lfhlll Нов потребител

  Регистрация:
  2/9/21
  Мнения:
  1
  prednisone 12.5 mg - <a href="https://prednipill.com/">prednisone 20 mg prices</a> prednisone 50 mg price in india
   
 65. Fvzdjh

  Fvzdjh Нов потребител

  Регистрация:
  3/9/21
  Мнения:
  1
  how to get accutane - <a href="https://fsaccutane.com/">accutane cost generic</a> accutane pills price in india
   
 66. Eodcpo

  Eodcpo Нов потребител

  Регистрация:
  4/9/21
  Мнения:
  1
  generic amoxil 250mg - <a href="https://gnamoxil.com/">antibiotics without a doctor‘s prescription</a> buy amoxicilin noscript canada
   
 67. Qxiiwh

  Qxiiwh Нов потребител

  Регистрация:
  6/9/21
  Мнения:
  1
 68. Cxipfx

  Cxipfx Нов потребител

  Регистрация:
  7/9/21
  Мнения:
  1
 69. Marvinpioth

  Marvinpioth Добре познат потребител

  Регистрация:
  8/9/21
  Мнения:
  2,747
  viagra order
  viagra 100mg price <a href="https://i-bolinet.ru/user/securesleep44/">prescription drugs from canada prices</a> viagra dosing viagra women canada pharmacies online how much does cialis cost <a href="http://wikiartesania.cl/index.php?t...tter_Comply_With_These_Vital_Nourishment_Tips">best generic viagra</a> viagra directions canadadrugstoresonline.com generic cialis
  viagra wiki <a href="https://clinfowiki.win/wiki/Post:Suggestions_For_Helping_You_Handle_Stress_and_anxiety">drugstore canada</a> canadian pharmacy.com viagra from canada cialis for sale
   
 70. Fbqkhx

  Fbqkhx Нов потребител

  Регистрация:
  8/9/21
  Мнения:
  1
  can you buy viagra online legally - <a href="https://fsviag.com/">site</a> viagra online 200mg
   
 71. Marvinpioth

  Marvinpioth Добре познат потребител

  Регистрация:
  8/9/21
  Мнения:
  2,747
  free viagra pills
  canadianpharmacymeds.com <a href="https://community.umidigi.com/home.php?mod=space&uid=517444">prescription medication canada</a> effects of viagra generic brand viagra canadian cialis] cialis online canada <a href="http://ezproxy.cityu.edu.hk/login?u...Look-For-Canadian-Pharmacy-Products-887550660">cheap viagra from india</a> natural viagra substitute free viagra sample drugstore online
  canadian pharmacy.reviews <a href="https://ong.ng/user/profile/222797">buy cialis from us pharmacy</a> rite aid pharmacies cialis on canada viagra alternatives
   
 72. Wnwjpk

  Wnwjpk Нов потребител

  Регистрация:
  10/9/21
  Мнения:
  1
  canada cialis no prescription - <a href="https://fspcia.com/">Cialis us</a> how to order cialis online
   
 73. Marvinpioth

  Marvinpioth Добре познат потребител

  Регистрация:
  8/9/21
  Мнения:
  2,747
  viagra side effects
  canada prescription <a href="http://wert-tools.ru/user/securebat87/">order cialis in canada</a> cheap canadian viagra viagra without prescription canadian cialis online pharmacy online prescription <a href="http://arcanum.konghack.com/index.p...are_Of_As_Well_As_Dealing_With_Anxiety_attack">viagra mail order</a> viagra canada canadian pharmacy no prescription buy cheap generic viagra
  viagra natural <a href="https://uceda.org/members/amountcherry40/activity/332291/">genuine viagra</a> canadian drug company northwestpharmacy buying from viagra canada
   
 74. Marvinpioth

  Marvinpioth Добре познат потребител

  Регистрация:
  8/9/21
  Мнения:
  2,747
  price for cialis in canada
  how to use viagra <a href="http://idea.informer.com/users/zephyrhose28/?what=personal">canadian medication</a> cheap viagra 100mg purchase viagra online generic viagra purchase cialis in canada <a href="https://splice.com/chickgym86">viamedic.com</a> genuine viagra cialis.com canadian pharmacy online
  free sample viagra <a href="https://classifiedsplace.com/index.php?page=user&action=pub_profile&id=380195">viagra pharmacy online</a> cheap cialis in canada cheapest viagra online sildenafil generic
   
 75. Shltwx

  Shltwx Нов потребител

  Регистрация:
  12/9/21
  Мнения:
  1
 76. Pkpfdk

  Pkpfdk Нов потребител

  Регистрация:
  13/9/21
  Мнения:
  1
 77. Veenjz

  Veenjz Нов потребител

  Регистрация:
  14/9/21
  Мнения:
  1
 78. Tkktte

  Tkktte Нов потребител

  Регистрация:
  16/9/21
  Мнения:
  1
 79. ThomasEtesy

  ThomasEtesy Потребител

  Регистрация:
  14/7/21
  Мнения:
  18
  FREDERICKSBURG, Va.--(BUSINESS WIRE)--RingLeader, the leading provider of internet phone services for businesses of all sizes, announced today that in response to the novel coronavirus, it is pledging 25,000 months of free service on its CrowdVoice Americas platform, a secure mobile social communications application. By extending its free trial subscription of CrowdVoice to up to 90 days per customer, RingLeader aims to help travelers, immigrants and expats who need a reliable, secure and affordable means to keep in regular touch with friends, family and colleagues wherever they may be in North America.

  Also you can visit BusinessWire media outlet portal to check the Augmented Reality Smartglasses Industry Latest News and Tips and many more interesting posts and breaking industry news, in North America and around the globe.

  Article original source: RingLeader to Extend Free Subscription of Its North American Calling Services a2ad430
   
 80. Xsnwmr

  Xsnwmr Нов потребител

  Регистрация:
  17/9/21
  Мнения:
  1
  buy cytotec online south africa - <a href="https://topcytotec.com/">cytotec para abortar</a> cytotec pills buy
   
 81. Gdyeyg

  Gdyeyg Нов потребител

  Регистрация:
  18/9/21
  Мнения:
  1
 82. Lybbjr

  Lybbjr Нов потребител

  Регистрация:
  19/9/21
  Мнения:
  1
 83. Oesgrk

  Oesgrk Нов потребител

  Регистрация:
  21/9/21
  Мнения:
  1
 84. Tkavdj

  Tkavdj Нов потребител

  Регистрация:
  22/9/21
  Мнения:
  1
  generic sildenafil cost - <a href="https://silepilled.com/">sildenafil online prescription</a> best generic sildenafil
   
 85. Crdunm

  Crdunm Нов потребител

  Регистрация:
  23/9/21
  Мнения:
  1
 86. Cgcguz

  Cgcguz Нов потребител

  Регистрация:
  24/9/21
  Мнения:
  1
  accutane from canada - <a href="https://accutanex.com/">buy accutane 40mg online</a> accutane online pharmacy
   
 87. Uhincf

  Uhincf Нов потребител

  Регистрация:
  25/9/21
  Мнения:
  1
  write paper online - <a href="https://essaywrb.com/">my future essay writing</a> thesis writing services
   
 88. Vpzuei

  Vpzuei Нов потребител

  Регистрация:
  27/9/21
  Мнения:
  1
 89. Hrnghg

  Hrnghg Нов потребител

  Регистрация:
  28/9/21
  Мнения:
  1
 90. Ojonkh

  Ojonkh Нов потребител

  Регистрация:
  30/9/21
  Мнения:
  1
  viagra cialis vardenafil - <a href="https://buytopep.com/">viagra online canadian pharmacy</a> cheap erectile dysfunction pills online
   
 91. Wwekur

  Wwekur Нов потребител

  Регистрация:
  2/10/21
  Мнения:
  1
 92. Hdjfum

  Hdjfum Нов потребител

  Регистрация:
  3/10/21
  Мнения:
  1
 93. Duqpsc

  Duqpsc Нов потребител

  Регистрация:
  4/10/21
  Мнения:
  1
 94. Pajhxh

  Pajhxh Нов потребител

  Регистрация:
  6/10/21
  Мнения:
  1
  stromectol coupon - <a href="https://rxivercn.com/">ivermectin cost in usa</a> ivermectin 6mg tablet for lice
   
 95. Yirmqf

  Yirmqf Нов потребител

  Регистрация:
  7/10/21
  Мнения:
  1
  female viagra for sale online - <a href="https://vigrxps.com/">viagra 50mg</a> viagra pill price in mexico
   
 96. Gdhmzg

  Gdhmzg Нов потребител

  Регистрация:
  8/10/21
  Мнения:
  1
  where to buy cialis for daily use - <a href="https://erecedpl.com/">cialis 5mg tablets</a> brand cialis price
   
 97. Ijtcas

  Ijtcas Нов потребител

  Регистрация:
  9/10/21
  Мнения:
  1
 98. Hlzlfm

  Hlzlfm Нов потребител

  Регистрация:
  11/10/21
  Мнения:
  1
  order cialis without a prescription - <a href="https://cilaspl.com/">ordering drugs from canada</a> tadalafil for sale cheap
   
 99. Psicdj

  Psicdj Нов потребител

  Регистрация:
  12/10/21
  Мнения:
  1
  ivermectin cost in usa - <a href="https://stromcl.com/">stromectol for humans</a> ivermectin for humans
   
 100. Irhnkm

  Irhnkm Нов потребител

  Регистрация:
  13/10/21
  Мнения:
  1
  buy ivermectin pills - <a href="https://ivertol.com/">buy stromectol for humans</a> stromectol 12mg
   
 101. Sixkuc

  Sixkuc Нов потребител

  Регистрация:
  15/10/21
  Мнения:
  1
  viagra online canada no prescription - <a href="https://rvigapll.com/">viagra samples</a> sildenafil generic cost
   

Сподели страницата