Грижа за чувствителна кожа - изберете правилната козметика за лице

Дискусия в 'Моден подиум' започната от luckyone, 15/5/14.

 1. luckyone

  luckyone Потребител Партньор на Bebefon.bg

  Регистрация:
  20/1/14
  Мнения:
  12
  Пол:
  Жена
  Ако по лицето ви се появяват обриви всеки път, когато използвате различни видове козметични продукти, то значи вие имате чувствителна кожа. Тя не е смъртна присъда, но изисква употребата на специална професионална козметика за чувствителна кожа, както и повече и по-специални грижи, отколкото нормалната, сухата или мазната кожа. Лицето ви може да бъде толкова красиво, колкото ви се иска, просто не можете да използвате нормални продукти и процедури, като сестра ви, майка ви или най-добрата ви приятелка. Грижата за чувствителната кожа отнема малко повече организация и планиране, но на края, кожата ви е по-здрава и по-красива от преди.

  Четете етикетите

  [​IMG]
  Грижата за чувствителната кожа не започва с лицето ви, а с мозъка ви. Научете се да разглеждате всеки етикет на всеки нов продукт, като четете и дребния шрифт. Препоръчително е да четете етикетите за съставките и срока на годност. Това може да изглежда като едно не толкова вълнуващо занимание, но пък може да ви предпази от излизането на страшно сърбящ обрив. При специалните серии професионална козметика за чувствителна кожа, които са в срок на годност вероятността да подразнят кожата ви е изключително малка. Същото важи и за лосионите, гримовете и тонерите, които също трябва да са без масло, без аромат или казано направо, трябва да бъдат предназначени за чувствителна кожа.


  Направете им тест

  Когато току-що сте се върнали у дома с най-новите козметични серии предлагащи се на пазара, то със сигурност няма да имате и грам търпение, но преди да започнете ги използвате активно е добре да ги тествате. Нанесете малко от продукта върху вътрешната част лакътя, където кожата ви също е чувствителна, за да проверите как ще реагира тя. Ако кожата ви не реагира по никакъв начин на новите козметични продукти за тяло и лице, които сте си взели, тогава без проблем можете да ги използвате. Но ако вашата кожата реагира и се зачерви, то за жалост парите ви са дадени на вятъра, тъй като няма да бъде желателно да ги използвате отново. И запомнете - Задължително тествайте всяка серия било то масова или професионална козметика преди да започнете активно да я използвате!


  Бъдете нежни
  [​IMG]
  Забравете напълно за ексфолиантите, които само ще раздразнят кожата ви. Също през летните месеци задължително използвайте козметика със слънцезащитно дейтвие.

  И вместо да се ядосвате, че имате чувствителна кожа, по-добре се снабдете с професионална козметика за лице, която ще отговаря напълно на вашите нужди. За тази цел козметичните продукти на Jean d'Arcel ще направят чудеса с чувствителната ви кожа. Открийте подходящите за вас продукти на http://www.jeandarcel.bg/чувствителна-кожа и забравете за дискомфорта и зачервяването.

  Не забравяйте - отнасяйте се към лицето си добре и резултатите ще ви харесат.
   

Сподели страницата