Игрите вкъщи

Дискусия в 'Възпитание и образование' започната от unreadable, 24/1/15.

 1. unreadable

  unreadable Потребител

  Регистрация:
  23/1/15
  Мнения:
  11
  Пол:
  Жена
  Здравейте, нова съм във форума и понеже видях, че няма такава тема ще я пусна аз.
  Става въпрос за играта! За мен играта с моето детенце заема изключително важно място в ежедневието ни. Всеки родител знае какво значи играта за детето...за мен тя е начин да възпитавам, уча и опознавам малкото си момченце. Така той научава нещата за заобикалящия го свят, лесно и интересно, а аз изживявам невероятни моменти с него. Чрез играта двамата изживяваме пълноценно детството- той за първи път, а аз за втори.
  Детето ми е на четири и когато сме си вкъщи двамата си измисляме най-различни занимания. С всеки изминал ден детето ми научава нови неща благодарение на играта. На игра той се научи да брои , с помощта на тези двете, които са ни едни от любимите, а времето прекарано играейки заедно безценно!!!
  Една от любимите ни игри е Не се сърди човече! С нея малкият се научи да брои и усъвършенства знанията си. Играем също и Домино доста често. Занимаваме се с оцветяване изрязване и рисуване.
  Споделете вие как се забавлявате с детето си.... :)
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. daisy777

  daisy777 Потребител

  Регистрация:
  30/8/16
  Мнения:
  14
  Пол:
  Жена
  и ние рисуваме главно и четем книги хихихи.... иначе скоро мипдариха книга за игри и възпитания надетето, доста итнересна ,там има оргинални идеи за игри и в сйатовете също се ровя да намеря нещо по-така ... има тук там блогове с инт. неща по темата - това е на бг - http://www.tochici.bg/novinii , иначе английсктие блогъри пишат забавни и приложими игри с топка, сапунени мехури, криеница, пеене и т.н. , които да се игратя така, че да са инт. за децата на всяка една възраст :))
   
 4. ivafileva

  ivafileva Добре познат потребител

  Регистрация:
  28/1/16
  Мнения:
  495
  Пол:
  Жена
  Ние също си измисляме много интересни игри. Гледаме да може да са хем забавни, хем образователни.
   
 5. optimeon

  optimeon Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  629
  Последно редактирана: 29/10/18
 6. Galia 83

  Galia 83 Нов потребител

  Регистрация:
  2/11/18
  Мнения:
  3
  Пол:
  Жена
  Интересна тема :) Случая при мен е различен моя мъник се увлича повече, когато го оставя да си играе самичък (не че не търси вниманието ми, но аз успявам по-трудно да задържа неговото). Като повечето деца може да се отплесне 30 минути с някоя кутия и да я включи във всяка своя игра. Аз се опитвам при всяка възможност да добавям към игрите по някой образователен елемент. Факт е, че така децата запомнят много по-лесно и без излишно напрежение. Подобно на daisy777 и аз често се допитвам до интернет за идеи, да си призная по-скоро, за да ми бъде по разнообразно на мен самата.:D Напоследък доста често си избирам от Молива - https://www.moliv.bg/detski-igrachki нещата пристигат бързо и трупам точки за отстъпка. На моменти дори усещам, че някои играчки представляват по-голям интерес за мен от колкото за детето.
   
 7. optimeon

  optimeon Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  629
  Последно редактирана: 15/12/18
 8. linkmystica

  linkmystica Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  556
  Последно редактирана: 7/12/18

Сподели страницата