Искаш нещо да се случи? Пътувай! Ето 3 причини защо

Дискусия в 'Свободна дискусия' започната от koob, 12/1/22.

 1. koob

  koob Добре познат потребител

  Регистрация:
  21/7/21
  Мнения:
  93
  Пол:
  Жена
  В днешно време, когато светът е широко отворен и те предизвиква да го опознаеш, едно от най-добрите неща, с които можеш да запълниш или осмислиш ежедневието си, е пътуването. Независимо дали става дума за разходка из родната ти страна или екскурзия до по-далечна дестинация, посещаването на нови места никога не носи негативи. Затова пътувай!

  Ето и 3 повече от добри причини да го направиш още сега!

  Пътувай, за да опознаеш нови култури

  [​IMG]
  Ако все още не си опитвал определена храна, не си влизал в храм на друго вероизповедание или не си се сблъсквал с обичаите на друга народност, пътуването ще ти предостави точно тези възможности.

  Един от най-сигурните и, същевременно, най-приятните начини за обогатяване на културата и разширяване на кръгозора, са именно пътешествията.

  Чрез тях ще можеш да се докоснеш до нравите, разбиранията и психологията на различни народи.

  Знаеш ли например, че в Италия се смята за обида към домакина, ако си на гости и изядеш цялата си порция? В много страни това е признак, че ястието ти е било много вкусно и отправяш комплименти. На Ботуша, обаче, това ти действие ще бъде разбрано като отправен упрек към домакините, че не са достатъчно щедри в порциите.

  Такива и още много причудливи привички имаш шанс да опознаеш именно чрез обикалянето по света.

  Пътувай, за да опознаеш света

  Виждал ли си Колизеума? А египетските пирамиди? Зървал ли си Стоунхендж?

  Всяко едно място по света заслужава посещение. Независимо дали ще пътуваш до Австрия, Щатите или пък ще се отправиш към Нова Зеландия или Танзания–приключението е в пътя и опознаването.

  Грабвай свой близък и се отправете към места, на които никога не сте си представяли, че ще се озовете. Да отидеш до Шри Ланка например е колкото интересно, толкова и предизвикателно. Тествай организационните си умения и хващай следващия полет.

  Пътувай, за да опознаеш себе си

  [​IMG]
  Макар да говорихме за пътуването като групово занимание, никак не е изключено да се практикува и самостоятелно. Дори би могъл да извлечеш особени ползи за себе си, ако се отправиш нанякъде соло.

  Понякога човек открива безброй свои си истини, когато остане насаме със себе си и обърне поглед към собствените си индивидуалност и характер.

  В забързаното и натоварено ежедневие, когато всеки от нас е затрупан от работа, задачи и задължения от всякакъв тип, понякога е полезно да отделиш малко време за себе си. Време, в което ще имаш възможността да се съсредоточиш върху собствените си потребности.+
  Информация от топновини
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Свободна дискусия нищо или нещо? 13/7/21
Свободна дискусия първият ден от живота на мария-луиза по унгарска земя - най-безспорно нещо е? 10/9/20
Свободна дискусия най-безспорното нещо е, че се казва мария-луиза? 10/9/20
Свободна дискусия Нещо за банята 14/10/19

Сподели страницата