Как да се справим по време на най-трудния период за децата?

Дискусия в 'Възпитание и образование' започната от Андон Иванов, 27/11/13.

 1. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Всички родители, които виждат как децата им израстват пред очите, не очакват, че те могат да се превърнат от мили и нежни като малки в пакостници и побойници, докато израстват. Най-често този период, в който става това, се нарича пубертет. През пубертета децата се държат нервно, не слушат какво им се говори и правят каквото си наумят. За родителите това е един тежък период, през който техните деца трябва да преминат задължително.

  Един от начините родителите да не позволяват на децата си да диктуват правилата както те искат, е като им се покаже кой е шефът в къщата. Трябва да им се вдъхне респект, за да не може децата да правят каквито и да е своеволия. Идеален начин за това е примерно като се наложи забрана за гледане на телевизия за 1 месец или пък да не им се разреши да ползват компютъра до второ нареждане. Естествено, забраната трябва да бъде съпроводена с разговор между родителя и детето, за да се изяснят причините, поради които бива наказано. Това ще породи респект към децата и те ще трябва да ви слушат.

  Друг начин да укротите децата си, когато се чувстват изнервени и готови да буйстват, е като говорите с тях и се опитате да ги вразумите, като им давате примери от вашето детство и какви грешки сте направили, докато сте били в пубертета. Ако това не помогне, просто се заинтересувайте какъв спорт обича детето Ви и го запишете да тренира. По този начин то ще изразходва големия си запас от енергия и ще бъде кротко и мирно, като няма да ви създава излишни проблеми.

  В крайна сметка, старайте се да не бъдете повлияни от чувствата им, защото децата ще го усетят и ще могат да ви се качат на главата. Говорете с тях постоянно, не ги карайте да странят от вас, защото през този период най-много им трябва подкрепа. Не се притеснявайте, че това ще продължи вечно. Всеки проблем си има и своя край, но колкото способствате да бъде разрешен по-бързо, толкова по-добре ще бъде както за Вас, така и за детето Ви.
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Възпитание и образование английски език времена 23/8/21
Възпитание и образование няколко време люде бяха езичници в земята наречена българска 26/5/21
Възпитание и образование ориентировачният разход на време 29/1/21
Възпитание и образование цветето се бере, докато му е времето 18/10/20
Възпитание и образование преди много, много години - в незапомнени времена 8/9/20

Сподели страницата