Как да се справим с подуването на краката през бременността.

Дискусия в 'Бременност' започната от Ангелина Генова, 18/10/13.

 1. Ангелина Генова

  Ангелина Генова Потребител

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  19
  Пол:
  Жена
  Бременността продължава девет месеца или 40 гестационни седмици. Период в който тялото на жената претърпява доста големи промени за сравнително кратко време, това обикновено е главната причина и за възникването на някои проблеми през този период. Един такъв често срещан проблем при повечето жени е появата на отоци по крайниците. Обикновено по видимо е подуването на краката. Главната причина за това подуване може да бъде по-голямото количество вода, което се натрупва в междуклетъчното пространство, тъй-като през този период тялото произвежда около 50% повече течности. През бременността неудобството може да се облекчи с някои препоръчителни пози на краката. Възможно е използването на лекарства, но само след консултация с лекар.

  Първата и най-лесна за изпълнение препоръка е по-дълга почивка. Ако сте в седнало положение е добре да вдигате краката си по-нагоре или да ги изпъвате напред, може да раздвижвате пръстите на краката си, а ходилата е добре да движите наляво и надясно. Благоприятно действие могат да имат компресите с хладка или студена вода, а доста отпускащо могат да подействат и масажите. Препоръчително е да не се консумира сол в големи количества. Добре е да намалите газираните напитки и кофеина, и в същото време да приемате повече течности. Не е добре да стоите по-дълго седнали на едно място, в такъв случай по-полезни могат да са кратките разходки. Не се препоръчват високите обувки, защото те допълнително натоварват краката. Добре е да носите ниски и удобни обувки, по–широки дрехи, които да не ви стягат и убиват. Дори понякога самата ластика на чорапите може да стяга на краката.

  Всички тези съвети могат да облекчат болката в краката през бременността, подуването е временно неудобство, което преминава след раждането.
   
  Последно редактирана: 25/11/13

Сподели страницата