Как да запазите живота на вашия диван за по-дълго?

Дискусия в 'Хоби и развлечение' започната от koob, 15/10/21.

 1. koob

  koob Добре познат потребител

  Регистрация:
  21/7/21
  Мнения:
  93
  Пол:
  Жена
  Ако ви попит коя е най-важната мебел във вашия хол, сигурни сме, че мнозинството от хората ще отговорят диванът. Това е повече от нормално, имайки предвид, че тази удобна мебел е идеалното място за почивка и дори за следобедна дрямка. Затова сме сигурни, че искате да се наслаждавате на този уют и комфорт максимално дълго. Да, вярно е, че и диваните, като всяка друга мебел имат максимален експлоатационен срок, след който вече стават негодни за използване, но има някои трикове и съвети, с помощта, на които да запазите живота на вашия диван за по-дълго. Вижте кои са те

  Всичко започва с избора на подходящия диван

  Ако вече сте си купили диван, това е малко позакъснял съвет. Но ако ви предстои да изберете нов, хубаво е да обърнете по-специално внимание на тази покупка, защото диванът е дългосрочна инвестиция за комфорта на цялото семейство. Онлайн и във магазините ще откриете разнообразие от модели и тук тънкото изкуство е да откриете най-подходящия за вашите нужди.

  Преди да пристъпите към покупка, помислете за размерите, материала, стила на дивана, а също така определете и бюджет, който може да отделите. Тъй като се предлагат дивани на цени, които са по-достъпни, но също може да откриете и по-скъпи модели, търсете най-доброто възможно съотношение между цена и качество.

  Поддръжката на дивана е от съществено значение

  Може да похарчите огромна сума за диван, но ако не го поддържате, той бързо ще се съсипе и накрая ще се наложи да го замените с друг. За да не се случва така, ето няколко полезни съвета относно поддръжката.

  На първо място, избягвайте да се храните и да консумирате напитки на дивана. Шансът да се появи неприятно и трудно за почистване петно върху тапицерията е голям, а това ще отнеме от красотата и безупречния вид на вашия диван.

  Също така, опитайте се да предпазите новата мебел, като ограничите достъпа на домашните любимци върху него. Те могат да раздерат тапицерията, да оставят косми или да изцапат дивана. Ако все пак искате животните също да се излежават доволно на комфортния диван, има решение – изберете покривало. Да, то може би ще открадне малко от красотата на дамаската, но пък ще запази меката мебел в отлично състояние за дълго време, предпазвайки я от петна, козината на домашни любимци, разливане на течности и т.н.

  Недейте да поставяте дивана в близост до отоплителни уреди, тъй като те могат да причинят избледняване на цвета на дамаската или дори да я прогорят.
  още по темата топновини
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Хоби и развлечение Как да запазите живота на вашия диван за по-дълго? 22/7/21
Хоби и развлечение цивилизационните удоволствия на живота 1944-2021-... 26/9/21
Хоби и развлечение защита на живота 13/6/21
Хоби и развлечение доволство от живота 8/6/21
Хоби и развлечение унищожител на живота 8/5/21

Сподели страницата