Как един баща трябва да възпитава своите деца?

Дискусия в 'Възпитание и образование' започната от Андон Иванов, 30/11/13.

 1. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Всички знаем, че майката е един от основните хора, които се грижат постоянно и безспирно за децата си, но забравяме колко важна е всъщност и ролята на бащата в отглеждането на детето. Майките и бащите са хората, които научават своето дете как да гледа на живота, каква е същността му чрез своята непрестанна любов и подкрепа във всеки даден момент.

  Но нека обърнем внимание на бащата във връзката му с детето. Ако детето е момче, то е от изключително значение за бащата да прекарва колкото се може повече време с него. По този начин детето ще се научи как да се държи мъжки, да си изгради ценностна и морална система. Научно доказано е, че колкото повече време прекарват бащата и сина заедно, толкова по-добър е успехът на детето. Момчетата се опитват да бъдат като своите бащи, те им подражават, за тях бащата е учител, от който винаги могат да научат изключителни неща.

  Същото важи и за момичетата - колкото повече време прекарва бащата с тях, толкова повече те изграждат характера си. Научават се как да бъдат обичани и уважавани в живота, да бъдат независими и да си изградят представа за това какво представлява един мъж. Ако, момичетата израснат без своя баща, то е по-вероятно да имат проблеми с взаимоотношенията с околните когато съзреят. Затова бащата трябва да присъства в живота им неотменно.

  Майката и бащата са хората от който едно дете трябва да се учи. Ако те смятат, че да имаш престижно образование е ценно, то и децата им ще започнат да го вярват. Докато, майката помага на децата да изградят определени качества, то бащата им помага в коренно различна сфера. Ако присъствието на бащата в едно семейство е засилено, то децата се научават как да се справят с различни ситуации и проблеми в живота. Като цяло, присъствието и на двамата родители в едно семейство е от изключително значение за да се поддържа баланс в семейството.
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Fuzzcho

  Fuzzcho Нов потребител

  Регистрация:
  2/1/14
  Мнения:
  4
  Пол:
  Жена
  Не съм съгласна с това твърдение, както и с още няколко, и сега ще се обоснова. Една жена може да бъде и майка и баща за своите деца. Ако едно момиче израсне без баща, това не е предпоставка то да има проблеми взаимоотношенията с околните, особено когато съзреят. Проблемите свързани с комуникацията при момичета може да бъде породена от случка с неприятен характер (насилие, стряскане, неприяън към нещо или принуда да се прави нещо, което не е приятно за даденото дете). Аз съм израснала без баща, както и брат ми, и определено такива последици от липсата на "бащина ласка и подкрепа" не се наблюдават.
  Описаните от вас проблеми се срещат при деца, които не са получили нужните им грижи.
   
  Андон Иванов харесва това.
 4. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Склонен съм да се съглася донякъде с вас, но не съвсем. Една жена, няма как да заеме мястото на 2-ма родители. Всъщност може, но липсата на единият родител винаги се усеща от детето, особено, когато то е по-малко и в главата му се въртят разни въпроси от рода на... аз защо нямам баща и т.н., което ги подтиска и изкарва на яве проблемите описани по-горе. Естествено написаното е по данни, взели от изследвания, а те няма как да са на 100% точни... или иначе казано, възможно е да има изключения.

  Иначе сте права, че наистина голяма част от описаните симптоми се отнасят и за децата претърпели някакво насилие или вид стяскане.
   
 5. Fuzzcho

  Fuzzcho Нов потребител

  Регистрация:
  2/1/14
  Мнения:
  4
  Пол:
  Жена
  Напълно съм съгласна с появяващите се въпроси в главата на едно малко дете, НО при адекватна реакция на родителя определено няма да има проблеми. Защо? Защото ако се обясни на детето защо няма баща или майка (ако се обясни адекватно спрямо възрастта на детето, по начин то да разбере), то ще разбере. Да ще усеща липса докато наблюдава как другите момчета играят на футбол с бащите си или как майките плетат косите на дъщерите си, но ще има обяснение защо при него стоят нещата по друг начин.
  Иначе, съм съгласна с вашето твърдение, че появяват проблеми, но за мен те са следствие от невнимание и липса на реакция. (^.^)

  П.С. Темата много ми харесва! Браво!! :)
   
  Андон Иванов харесва това.
 6. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Темата наистина е доста интересна за дискусия и определено колкото хора има, толкова и гледни точки по въпроса.

  Относно реакцията на родителя... относително е. Определено всяко дете си има собствен характер и ако нямаш опита с различни деца, малко трудно е да предвидиш как ще реагира, дори да разбере при обяснението на родителя, защо другият родител липсва.

  При всички пожоления, не е леко и определено е трудна задача да се справиш с нещо подобно.
   
  Fuzzcho харесва това.
 7. Fuzzcho

  Fuzzcho Нов потребител

  Регистрация:
  2/1/14
  Мнения:
  4
  Пол:
  Жена
  Съгласна съм!!!
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Възпитание и образование историята на един нов свят - варвари 15/11/21
Възпитание и образование ЕДИНбургски университет 1944-2021-... 29/9/21
Възпитание и образование единбургски университет 25/3/21
Възпитание и образование един живот не стига 6/2/21
Възпитание и образование пиянството на един народ 15/10/20

Сподели страницата