Как отмарям след продължителна работа на компютъра

Дискусия в 'Семейно здраве и красота' започната от Marina77, 27/1/15.

1. Marina77

Marina77 Потребител

Професия:
    работя в държавна институция
    Всички, които са се застоявали по-дълго пред компютъра знаят, че се товари кръста (гърба) и очите най-вече. Нека пропуснем лекциите как имало супер модерни офис столове, които не товарят реално кръста и монитори, които също не товарели очите. Това всички го знаем, но най-вече го знаят хората, които има се налага да стоят пред компютъра (лаптопа) по минимум 8 часа или повече. Както и да сте седнали и каквито и предпазни средства да използвате двете най-слаби точки при работата с него винаги са натоварени. Как почивам след натоварен ден на работа?
    За очите предпочитам компреси от лайка, сварява се чай, и докато е хладък се натопяват или големи памуци, които могат да обхванат всяко око или някакви марли, които да ги заместят. Със затворени очи и след 5-6 минути очите ми вече са като нови.
    За кръста вземам мерки навреме. Максимум на час си позволявам 30 секунди упражнения за него, навеждане напред-назад, в ляво-дясно и въртеливо такова. По 3-4 повторения са достатъчни.
    Като цяло тези няколко съвета ми при мен действат. Вие как процедирате?

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. elkamanolova

elkamanolova Добре познат потребител

Aз всеки ден след работа ходя на фитнес, за да се раздвижвам. Ако не отида, се чувствам много скована и всичко ме боли.

4. ivafileva

ivafileva Добре познат потребител

Аз имам график, който спазвам всяка вечер след работа, защото работата на компютъра измаря очите ми, но също така това води до заседнал начин на живот. Затова винаги се прибирам пеша, независимо от времето, защото е много важно за мен да се раздвижвам. Наскоро си купих хидромасажна вана от Гауди Ди Ес, за тези, които се интересуват, магазинът се намира на ул. "Ралевица" 94 в София. Като се прибера напълвам ваната и слагам релаксиращи соли и си почивам. Супер много се отпускам, също така си слагам краставички на очите, за да си починат. След това е време да сготвя за семейството, хапваме и преди лягане правя за 10 минутки упражнения за очите. За мен е много важно да бъда здрава и да съм в отлична форма.

5. elkamanolova

elkamanolova Добре познат потребител

Звучи страхотно, много искам и аз да си купя ваня, винаги съм си мечтала, ще карам мъжът ми да си вземем, дано се съгласи.

6. PetraKrasimirova

PetraKrasimirova Нов потребител

Аз понякога просто излизам сама и половин един час се разхождам по магазините. Гледам да не се прибирам веднага. Малко шопинг на дрехи винаги се отразява добре. Когато нямам пари ходя по магазините за дрехи втора ръка и пак отмарям. Изобщо шопинга е моето нещо :)

7. linkmystica

linkmystica Добре познат потребител

Последно редактирана: 4/10/19
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Семейно здраве и красота райна има или няма първите седем години? - преди или след мещица? - югОславия 15/10/21
Семейно здраве и красота наследници на света 1973-2021-... 15/10/21
Семейно здраве и красота Следродилна депресия 9/8/21
Семейно здраве и красота скръбни наследства 7/4/21
Семейно здраве и красота наследи 17/3/21

Сподели страницата