Как се прави домашно кисело мляко?

Дискусия в 'Кулинарен клуб' започната от Poli, 18/7/14.

1. Poli

Poli Потребител

Виждам, че в този форум има доста опитни колинари, а от доста време ми се ще да опитам да направя домашно кисело мляко вкъщи.

Малката просто е един огромен консуматор на тази вкусна благодат и честичко си похапва кисело мляко или си пийва айрян рано сутрин за закуска, а ми се ще да и приготвя домашно кисело мляко. Вярвам, че ще е 100% по-вкусно и полезно от това, което предлагат в магазина, а и ще знам, че наистина е направяно от мляко, а не от разни прахчета и тем подобни.

Ако може да ми обясните каква е цялата технология, всичко необходимо за приготвянето на домашно кисело мляко.

Също така, ако има някой, който е ползвал специален уред за правене на кисело мляко, моля да сподели препоръки. Чувала съм, че наистиан става страхотно кисело мляко с малко усилия и най-важното лесно и вкусно. ;)

Е вие сте на ход... ако някой помогне, ще съм ви много благодарна. :angel:

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Муцка

Муцка Потребител

Домашното кисело мляко се прави много лесно и бързо.

Трябват ти следните съставки:
    • Прясно мляко
    • Малко кисело мляко
    Ето и как се прави киселото мляко:
    Сварявам прясното мляко и го разсипвам в компотени буркани и ги оставям върху някакво дебело одеало да изтине дотолкова, че като си топнеш пръста в него да можеш да търпиш топлината. Следващата стъпка е да се добави около лъжица-лъжица и половина добре разбито кисело мляко (става с магазинското, но с домашното е по-добре) в буркана с топлото мляко. Запечатва се с пластмасова капачка, така, че да не се разлива и се овиват добре бурканите в топлото одеало. Остава се така за няколко часа, докато млякото стегне добре. Следващото което можете да направите, след като млякото стегне добре е да си извадите една лъжичка и да си похапнете вкусно домашно кисело мляко. :rofl:

4. Ethestich

Ethestich Добре познат потребител

5. greernard

greernard Добре познат потребител

6. addinly

addinly Добре познат потребител

Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Кулинарен клуб Какъв десерт може да направим с ябълки? 8/2/15
Кулинарен клуб Как се прави супа топчета? 22/7/14
Кулинарен клуб Как се прави ябълков оцет? 22/7/14
Кулинарен клуб Как се прави кашкавал? 22/7/14