Как се прави сладко от сливи?

Дискусия в 'Кулинарен клуб' започната от Maya, 20/7/14.

1. Maya

Maya Потребител

На село имаме 1-2 сливи в двора и онзи ден мъжа ми се върна с няколко кофи с сливи. Аз не ги обичам много много, но пък той умира за сладко от сливи, та ме кара да направим някой друг буркан с сладко от сливи.

Някой може ли да ми каже как се прави това чудо, че за пръв път ще го правя?

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. deni

deni Активен потребител

Ние наскоро правихме сладко от сливи. Първо измихме сливите добре и ги изчистихме от костилките. Сложихме ги да се варят, като на 3 килограма сливи прибавихме само 1/2 чаена чаша вода и 1 килограм захар. Варихме докато сливите си пуснат сок. След като се сгъсти достатъчно го свалихме от котлона и прибавихме 1 чаена лъжица лимонена киселина. Пресипахме сладкото в буркани и ги затворихме. Нашите буркани бяха с винт на капачките, затова всеки напълнен буркан го затваряхме веднага и го слагахме с капачката надолу , докато е още топло сладкото.

Това е доста бърз и лесен начин за правене на сладко от сливи. Не отнема много време, а сладкото става превъзходно.

Последно редактирана: 21/7/14
  4. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Всъщност по същият начин горе-долу се приготвя сладко и от какъвто и да е друг плод. Единствено май съотношението плод/захар е по-различно.

Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Кулинарен клуб Какъв десерт може да направим с ябълки? 8/2/15
Кулинарен клуб Как се прави супа топчета? 22/7/14
Кулинарен клуб Как се прави ябълков оцет? 22/7/14
Кулинарен клуб Как се прави кашкавал? 22/7/14
Кулинарен клуб Как се прави домашно кисело мляко? 18/7/14

Сподели страницата