Веднага след високата температура, другият често срещан проблем при новородените са коликите, а справянето с тях, понякога се превръща в мисията невъзможна. Обикновено, симптомите за появата на коликите са плач на детето без видими причини или здравословни симптоми, като най-често плачат е веднага след хранене и обикновено надвечер, между 5-6 часа следобед до към полунощ, а понякога и пробуждане вечер с плач без видима причина. Много често плачът спира при затопляне или пръцване на бебето. Самите колики започват да се появяват от 2-рата седмица след раждането и продължават до навършването на 3-4 месеца на бебето и за съжаление доколкото съм чувала няма вариант да се избегнат тези мъчителни за бебето спазми, а вариант-а е да се облекчават с капки или затопляне на коремчето на бебето. Лично ние, преди да изчезнат коликите пробвахме с най-различни методи - капки против колики, чай бебезан, но при нас най-ефикасно беше затоплянето на коремчето, гушкането на бебето по корем и въобще спането по коремче. А вие как се справяте с коликите?!?
Преди много години се справих с нещо, което прочетох в една стара книга Домашна библия - ЧАЙ от ДЖОЖЕН. тук може да прочетете повече: http://bebefon.bg/threads/aptekata-na-baba-ili-domashna-biblija.58/
Между другото и аз от наши познати съм чувал добри отзиви за чая от джоджен, но така или иначе не сме го пробвали, понеже чух едва когато вече бяхме се справили с проблема. На нас най-ни помогна Бебезана.
Синът ми вече е на четири месеца и коликите отшумяват, но си имахме едно доста неспокойно бебе с колики. Само да вметна, че си имаме и кака на 22 месеца и правя сравнение с нея. Та, благодарна съм на метода на доктор Харви Карп - американски педиатър с дългогодишна практика. Намерихме клипче в интернет с нагледно обяснени петте похвата и след първия успешен опит ни стана практика дойдеха ли коликите. Вярно е, че има различни деца и така както едно лекарство действа по различен начин на двама души, и тези похвати може да не дадат резултат при всеки. Но препоръчвам поне да се опита. Ние се справихме доста добре Дори все още прибягваме от време на време до тях
Това методите с специалните пози на бебето... повиването и успокоителните звуци ли са? Всъщност за това клипче с примери ли става дума?
За успокоителните звуци и ние сме го пробвали и наистина успокоява бебето, но другите техники не сме и не мога да дам оценка до колко биха помогнали, но е факт, че и на други места съм чел за положителният ефект от тези неща относно проблема с коликите, така, че може би от гледна точка на това, че не се дават никакви медикаменти, може би е по препоръчителен метод от останалите...
Здравейте, Ние се борихме с коликите с Лефакс . Кръгов масаж по коремчето и компреси с топла кърпа (суха) нагрята с ютия. Бяхме се запасили с капки Лефакс и дори ни останаха . На нас ни стигнаха 3 и половина опаковки по 50 мл.