Как се справяте с коликите?!?

Дискусия в 'Детски здравословни проблеми' започната от Ангелина Генова, 13/10/13.

1. Ангелина Генова

Ангелина Генова Потребител

Веднага след високата температура, другият често срещан проблем при новородените са коликите, а справянето с тях, понякога се превръща в мисията невъзможна.

Обикновено, симптомите за появата на коликите са плач на детето без видими причини или здравословни симптоми, като най-често плачат е веднага след хранене и обикновено надвечер, между 5-6 часа следобед до към полунощ, а понякога и пробуждане вечер с плач без видима причина.

Много често плачът спира при затопляне или пръцване на бебето.

Самите колики започват да се появяват от 2-рата седмица след раждането и продължават до навършването на 3-4 месеца на бебето и за съжаление доколкото съм чувала няма вариант да се избегнат тези мъчителни за бебето спазми, а вариант-а е да се облекчават с капки или затопляне на коремчето на бебето.

Лично ние, преди да изчезнат коликите пробвахме с най-различни методи - капки против колики, чай бебезан, но при нас най-ефикасно беше затоплянето на коремчето, гушкането на бебето по корем и въобще спането по коремче.

А вие как се справяте с коликите?!?

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Delinda

Delinda Потребител

Андон Иванов харесва това.
  4. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Между другото и аз от наши познати съм чувал добри отзиви за чая от джоджен, но така или иначе не сме го пробвали, понеже чух едва когато вече бяхме се справили с проблема. На нас най-ни помогна Бебезана.

5. Helan

Helan Нов потребител

Синът ми вече е на четири месеца и коликите отшумяват, но си имахме едно доста неспокойно бебе с колики. Само да вметна, че си имаме и кака на 22 месеца и правя сравнение с нея. Та, благодарна съм на метода на доктор Харви Карп - американски педиатър с дългогодишна практика. Намерихме клипче в интернет с нагледно обяснени петте похвата и след първия успешен опит ни стана практика дойдеха ли коликите. Вярно е, че има различни деца и така както едно лекарство действа по различен начин на двама души, и тези похвати може да не дадат резултат при всеки. Но препоръчвам поне да се опита. Ние се справихме доста добре:) Дори все още прибягваме от време на време до тях :)

Андон Иванов харесва това.
  6. Андон Иванов

Това методите с специалните пози на бебето... повиването и успокоителните звуци ли са? Всъщност за това клипче с примери ли става дума?

7. Helan

Helan Нов потребител

Да, точно за това клипче става дума. При нас има ефект, много помага.

8. Андон Иванов

За успокоителните звуци и ние сме го пробвали и наистина успокоява бебето, но другите техники не сме и не мога да дам оценка до колко биха помогнали, но е факт, че и на други места съм чел за положителният ефект от тези неща относно проблема с коликите, така, че може би от гледна точка на това, че не се дават никакви медикаменти, може би е по препоръчителен метод от останалите...

9. Lefax

Lefax Нов потребител

Здравейте,
    Ние се борихме с коликите с Лефакс . Кръгов масаж по коремчето и компреси с топла кърпа (суха) нагрята с ютия. Бяхме се запасили с капки Лефакс и дори ни останаха . На нас ни стигнаха 3 и половина опаковки по 50 мл.

10. Tanq 11

Tanq 11 Нов потребител

Ne zapi4at li tezi kpki i za kolko vreme stiga edna opakovka?

11. Lefax

Lefax Нов потребител

Не запичат, поне при нас беше така. Останаха ни няколко бройки . 0898666069

Сподели страницата