Как се справяте с навлизането в пубертета на детето ви?

Дискусия в 'Възпитание и образование' започната от frukt0, 14/12/13.

1. frukt0

frukt0 Потребител

Въпроса в заглавието. :)

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Все още Даяна е малка и не мога да дам конкретен отговор на въпроса, но предполагам не е лека борбата :) Просто трябва да се подходи по разбираемо и да се избягват излишни конфликти, че понякога в този период децата са доста чувствителни и са способни на какво ли не. Именно по тази причина децата, които ги е прехванала тая фаза най-често правят опити за самоубийство, крадат и какво ли още не... Един вид период в който опипват почвата и се опитват да отговорят на въпроса защо са на този свят и какво им е призванието :)

4. Delinda

Delinda Потребител

Ха-ха сетих се как миналата пролет гласът на сина ми беше като на разболяване "дръгнеш" , сякаш се разболяваше .... И започнах аз от сиропите на баба... минават няколко дена, подобрение никакво, а няма температура, активен, всичко наред. Помъкнах го по лекари. Прегледаха го, всичко в рамките на нормалното .... Сваля си лекаря очилата и ме пита:
    - Госпожо спомняте ли си на колко години е синът ви?, на което аз побесняла отговарям - Ама как да не знам, почти на 12 ....
    С произнасянето на отговора осъзнах, че ПУБЕРТЕТА започна .... извиних се и се изнизах.

Как се справяме, поне за сега сравнително лесно, единствено с рязката смяна на настроенията още не мога да свикна. В един момент е наперен младеж, обясняващ ми как харесва момиче от класа и каква бележка и е написал, в следващия залепнал на телевизора пред Дисни ченъл... Тази симбиоза между момче и вече тинейжър е доста интересна.

Андон Иванов харесва това.
  5. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Хахаххаха наистина смешна случка, но се чудя дали и на мен ще ми е толкова трудно да осъзная порастването на Даяна... като време не звучи много, но реално всичко минава адски бързо... като, че вчера се роди :) Досега никога не ми е минавало толкова бързо времето.

Сподели страницата