Как се справяте с работата и грижата на детето едновременно?

Дискусия в 'Бременност' започната от MissMolly, 4/2/14.

 1. MissMolly

  MissMolly Нов потребител

  Регистрация:
  4/2/14
  Мнения:
  2
  Пол:
  Жена
  Интересно ми е да чуя мнението на младите работещи майки с мнение по въпроса.

  Ние вече направихме няколко годинки и дори ходим на детска градина от време на време, но все ми се струва мисията невъзможна да си търся работа, евентуално да работя и да гледам детето, та се чудя как се справят тази част от вас, които съчетават двете неща.

  Един от основните проблеми при нас е, че постоянно се разболяваме. След като оздравеем пък, веднага след 2-3 дена на ясли и пак сме болни, та направо ми е непонятно, как някой от вас успяват да съчетаят двете неща.

  Ако седя и гледам детето си вкъщи, просто няма как да си търся работа, понеже при 2-3 поредни отпуски, колкото и търпеливи шефове да имам ще ме изритат. Съответно, ако започна работа, ще трябва да си пращам детето болно на градина и да го мисля цял ден... та някак сметките не ми се получават.

  Е? Вие как се справяте с този казус?
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Въпреки, че не съм майка, мога да споделя и аз мнение по темата.... Ами в повечето случаи, ако е просто настинка си пращат децата на дома, въпреки това.

  Ние сме същите. Няколко дена детска градина и сме болни, а и няма как иначе, понеже една майка да си прати детето сополиво на дома и половината деца са се заразили.

  Естествено не ги упреквам, понеже ми е пределно ясно, че ако отсъстват постоянно от работа, както ти си описала, чисто и просто ще ги изгонят. На нас родителите ни остава да се молим, че децата ни ще си изградят една добра имунна система и няма да се разболяват толкова често след това.
   
 4. Mamasita

  Mamasita Потребител

  Регистрация:
  24/1/15
  Мнения:
  7
  Пол:
  Жена
  Голямото ми дете тръгна на ясла на 1,5г. През първите два месеца боледуваше доста често, но аз бях предупредила на работа, че в този период ще отсъствам често. За мое щастие, те проявиха разбиране. А за още по-голямо щастие, детето спря да боледува толкова често. Боледуваше горе-долу по 1 път в месеца, което беше поносимо, а пък и като разделим с таткото времето за гледане в къщи, отсъствието от работа доста намаля. Общо взето ако попаднете на свестен работодател няма да имате проблеми през периода на адаптация на детето в яслата или градина. Сега, когато детето е вече по-голямо, честота на боледуване се нормализира.
   
 5. unreadable

  unreadable Потребител

  Регистрация:
  23/1/15
  Мнения:
  11
  Пол:
  Жена
  Ние пуснахме малкия на градина на 3г. и половина. Боледуваше , но не кой знае колко.Аз го гледах не ходих на работа. Върнах се на работа, когато той посвикна. Сега боледува по-рядко, но ако се наложи напускам и това е за щастие мога да си го позволя.
   
 6. Aloma

  Aloma Добре познат потребител

  Регистрация:
  9/2/15
  Мнения:
  45
  Наистина е голяма рядкост работодател да прояви разбиране към млада майка и да не руптае за често отсъствие. Не знам аз ли все за такива чувам, но все още не съм попаднала на работодател, който няма нищо против младата майка да отсъства, почти всяка седмица (горе-долу на седмица-две се разболява нашата принцеса).
   
 7. elkamanolova

  elkamanolova Добре познат потребител

  Регистрация:
  4/2/16
  Мнения:
  316
  Пол:
  Жена
  Много е трудно, баби и дядовци ми помагат постоянно, без тях съм просто изгубена.
   
 8. ivafileva

  ivafileva Добре познат потребител

  Регистрация:
  28/1/16
  Мнения:
  495
  Пол:
  Жена
  На мен ми е много болно, че не мога сама да се грижа за детето си, но просто нямам избор. Трябва да работя, няма кой да ми помага, затова имам детегледачка. В София има всякакви хора, затова не мога да се доверя просто така на всяка жена. Имам детегледачка от 5 месеца, а от 4 месеца имам такъв модул за вграждане https://diversant.bg/profesionalna-wifi-ip-skrita-kamera-modul-za-vgrazhdane-sys-sony-obektiv/ . Така мога да наблюдавам какво се случва вкъщи и ми е много по-спокойно.
   
 9. elkamanolova

  elkamanolova Добре познат потребител

  Регистрация:
  4/2/16
  Мнения:
  316
  Пол:
  Жена
  Това е добра идея и определено си по-спокойно, отколкото по цял ден да мислиш какво се случва.
   
 10. optimeon

  optimeon Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  629
  Последно редактирана: 28/5/18
 11. linkmystica

  linkmystica Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  556
  Последно редактирана: 16/9/18
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Бременност Чести проблеми при бременност свързани с работата и решението им 30/11/13

Сподели страницата