Как се справяте с слънчевите изгаряния?

Дискусия в 'Семейно здраве и красота' започната от Poli, 19/7/14.

 1. Poli

  Poli Потребител

  Регистрация:
  18/7/14
  Мнения:
  11
  Пол:
  Жена
  Лято е и макар, че нямаше много време за няколко дни почивка, успяхме да посетим морето за ден и понеже ни беше голям мерак попрекалихме с престоя на плажа.

  Предполагам сами се досещате, че стана направо страшно. Стояхме на плажа няколко часа и то в най-голямата жега. Всичко уж беше наред, но когато се прибрахме всичките бяхме червени като раци. Добре поне, че на детето слънцезащитният крем действа безотказно и поне то не пострада горкото, но пък за сметка на това ние добре поизгоряхме от слънцето.

  Какво ползвате при изгаряне от слънцето?

  В момента се мажем с кисело мляко. По стар български обичай, но уви ефекта е доста времнен, а и като засъхне е някакъв кошмар да го премахнеш, особено ако кожата ти на места е направо на мехури.

  Дайте идея с какво да се мажем, против слънчево изгаряне? :thinking:
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Maya

  Maya Потребител

  Регистрация:
  20/7/14
  Мнения:
  11
  Пол:
  Жена
  Аууу знам какво ви е. Една година и аз бях изгоряла толкова лошо и беше някакъв кошмар. Нито можеш да се наспиш като хората, нито можеш да легнеш и не стига, че няколко дни докато се оправиш не можеш да спиш от болки, а след това просто откачаш от сърбеж, когато почнеш да се белиш.

  Тогава мен успя да ме оправи единствено Пантенол спрей. Малко е скъпичко, но си заслужава всеки един лев. Напръсках се няколко пъти и всичко отмина.

  Хубаво е да си купиш и някакво хидратиращо кремче да се мажеш за да успокоява кожата, понеже като изгориш тя се изсушава и започва да боли още повече, пък и после като почне да те сърби, като се намажеш успокоява значително.

  Другият път задължително си вземете хубав слънцезащитен крем и този път по-полека с слънчевите бани, че такива изгаряния и алергии може да си докарате, че след това слънчевото изгаряне ще ви се стори като нещо дребничко.

  Децата задължително ги мажем с най-високият фактор, който открием на магазина и то още с събличането. Освен това избягваме да се печем в часовете между 12-16 часа, че тогава е най-жарко слънцето и стават най-страшните изгаряния, а някак не е хубаво да идеш на море за няколко дена и само първият да успееш да му се насладиш, а през останалото време да си седиш в квартирата и да не смееш да излезеш навън от болки.
   
 4. Mama

  Mama Активен потребител

  Регистрация:
  2/2/14
  Мнения:
  34
  Ей, всяко лято изгаряме на плажа и въпреки всичко, не се научихме да ползваме слънцезащитни кремове. :D

  Потвърждавам, че Пантенол гелчето върши страхотни неща. Доколкото знам, освен облекчаващият ефект, съдържа и витамини в себе си, които помагат за по-бързото възстановяване на кожата, след изгаряне. Силно препоръчвам и както се казва, давам един палец на този, които го е изобретил. :)
   
 5. nelson

  nelson Потребител

  Регистрация:
  31/1/19
  Мнения:
  20
  Пантенолът наистина е доста ефективен при тежки изгаряния и дори наранявания (все пак съдържа антибиотични вещества), но когато говорим за слънчеви изгаряния, най-добре е да се предпазят косата и тялото от вредните действия на слънчевите лъчи с подходящите за целта продукти като превантивна мярка, а не постфактум.

  Хидратирането на кожата е от изключителна важност преди и след излагането на силна слънчева светлина.
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Семейно здраве и красота Как се справяте със стреса? 13/10/19
Семейно здраве и красота Как се справяте със слънчевата алергия? 27/1/15

Сподели страницата