Какъв фотоапарат да избера за кулинарни снимки?

Дискусия в 'Свободна дискусия' започната от Svetla, 8/2/15.

  1. Svetla

    Svetla Потребител

    Регистрация:
    8/2/15
    Мнения:
    20
    Пол:
    Жена
    Скоро стартирам кулинарен блог и имам много снимки за публикуване в него. Някои от тях обаче не ми харесват много и за това мисля да си купя нов фотоапарат за снимки на различни кулинарни рецепти. Няма да се снима на дневна светлина и за това ми трябва модел, който да има и хубава светкавица за домашни условия. Предложете ми някой, който да е на цена до към 500-600 лева
     
  2. Google AdSense Реклама    за да скриеш рекламите.
  3. Aloma

    Aloma Добре познат потребител

    Регистрация:
    9/2/15
    Мнения:
    45
    Не знам какви точно са ти разбиранията за хубави снимки, но една позната редовно си снима кулинарните постижения с най-обикновен фотоапарат за около 200-300 лв., мисля, че беше някакво SONY и стават страхотни снимки. Ние пък сме с един Samsung и честно казано ми харесва как снима. Малък и компактен фотоапарат, който си нося където пожелая. Не съм привърженичка на тези големите фотоапарати, които трябва да ги мъкнеш с специална чанта, почти толкова голяма, колкото и моята дамска чанта. :)

    Моят съвет е, ако не ти трябва нещо кой знае колко специално, отиди в някой от магазините за техника и грабвай каквото ти хареса, правиш тестови снимки и който ти хареса какви снимки прави, взимай.
     
    Андон Иванов харесва това.
  4. Андон Иванов

    Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

    Регистрация:
    26/9/13
    Мнения:
    351
    Пол:
    Мъж
    Не съм фотограф, но ми е нещо като хоби и често се интересувам от технологиите, които излизат в тази сфера. Въпреки това не се сещам за фотоапарат, който да има хубава вградена светкавица, но пък и за кулинарен блог ми се струва, че и най-обикновеният DSLR с добър обектив ще ти свърши перфектна работа. Вариантите са или наистина, както те посъветва @Aloma да отидеш в някой магазин и да изпробваш различните фотоапарати и да избереш този, който най-много ти харесва или да разгледаш такива кулинарни блогове и ако ти хареса в даден блог как изглеждат снимките да се допиташ до автора с какво снима.... нататък става лесно.

    Аз лично бих избрал някой от по-достъпните DSLR фотоапарати с китов обектив, а на един по-бъдещ етап ще сменя само обектива с по-добър. Другият вариант е просто да разгледам в сайтовете с обяви и да купя някой фотоапарат втора употреба на добра цена, но с по-добри характеристики. Обикновено си е рисково, понеже не знаеш какъв фотоапарат ти продават, особено, ако нямаш опит, но пък често се продават и апарати, които не са ползвани толкова и могат да те изкарат с години, докато се научиш да снимаш наистина професионално. Тогава всъщност и ще усетиш нуждата и желанието от нещо още по-добро и ще знаеш и какво точно ти трябва.

    На първо време, можеш да се насочиш към марки като Nikon, Canon или някой от хибридите с сменяем обектив на SONY, които доста ги хвалят... явно има за какво.
     
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Свободна дискусия Какъв е най-лесният начин за изкарване на пари? 13/3/15
Свободна дискусия Какъв подарък да подарим на 7 годишно момиченце? 27/1/15
Свободна дискусия Какъв автомобил карате? 14/2/14

Сподели страницата