Какъв фотоапарат да избера за кулинарни снимки?

Дискусия в 'Свободна дискусия' започната от Svetla, 8/2/15.

1. Svetla

Svetla Потребител

Скоро стартирам кулинарен блог и имам много снимки за публикуване в него. Някои от тях обаче не ми харесват много и за това мисля да си купя нов фотоапарат за снимки на различни кулинарни рецепти. Няма да се снима на дневна светлина и за това ми трябва модел, който да има и хубава светкавица за домашни условия. Предложете ми някой, който да е на цена до към 500-600 лева

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Aloma

Aloma Добре познат потребител

Не знам какви точно са ти разбиранията за хубави снимки, но една позната редовно си снима кулинарните постижения с най-обикновен фотоапарат за около 200-300 лв., мисля, че беше някакво SONY и стават страхотни снимки. Ние пък сме с един Samsung и честно казано ми харесва как снима. Малък и компактен фотоапарат, който си нося където пожелая. Не съм привърженичка на тези големите фотоапарати, които трябва да ги мъкнеш с специална чанта, почти толкова голяма, колкото и моята дамска чанта. :)

Моят съвет е, ако не ти трябва нещо кой знае колко специално, отиди в някой от магазините за техника и грабвай каквото ти хареса, правиш тестови снимки и който ти хареса какви снимки прави, взимай.

Андон Иванов харесва това.
  4. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Не съм фотограф, но ми е нещо като хоби и често се интересувам от технологиите, които излизат в тази сфера. Въпреки това не се сещам за фотоапарат, който да има хубава вградена светкавица, но пък и за кулинарен блог ми се струва, че и най-обикновеният DSLR с добър обектив ще ти свърши перфектна работа. Вариантите са или наистина, както те посъветва @Aloma да отидеш в някой магазин и да изпробваш различните фотоапарати и да избереш този, който най-много ти харесва или да разгледаш такива кулинарни блогове и ако ти хареса в даден блог как изглеждат снимките да се допиташ до автора с какво снима.... нататък става лесно.

Аз лично бих избрал някой от по-достъпните DSLR фотоапарати с китов обектив, а на един по-бъдещ етап ще сменя само обектива с по-добър. Другият вариант е просто да разгледам в сайтовете с обяви и да купя някой фотоапарат втора употреба на добра цена, но с по-добри характеристики. Обикновено си е рисково, понеже не знаеш какъв фотоапарат ти продават, особено, ако нямаш опит, но пък често се продават и апарати, които не са ползвани толкова и могат да те изкарат с години, докато се научиш да снимаш наистина професионално. Тогава всъщност и ще усетиш нуждата и желанието от нещо още по-добро и ще знаеш и какво точно ти трябва.

На първо време, можеш да се насочиш към марки като Nikon, Canon или някой от хибридите с сменяем обектив на SONY, които доста ги хвалят... явно има за какво.

Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Свободна дискусия в какъв размер ще върнете заплатите за полиция, .... на българия? 19/5/21
Свободна дискусия Какъв е най-лесният начин за изкарване на пари? 13/3/15
Свободна дискусия Какъв подарък да подарим на 7 годишно момиченце? 27/1/15
Свободна дискусия Какъв автомобил карате? 14/2/14
Свободна дискусия Професионален фотоапарат 25/2/19

Сподели страницата