Какъв фотоапарат да си купя?

Дискусия в 'Хоби и развлечение' започната от Joly, 22/7/14.

1. Joly

Joly Потребител

Професия:
    Фризьор
    Много обичам да снимам и ми се иска да си купя някой по-хубав апарат, който да прави по-хубави снимки.

До сега снимах с едно сони за около 150 лв. и макар, че прави наистина добри снимки, някак не може да стигне качеството на професионалните фотоапарати. Не бих казала, че съм кой знае какъв фотограф, но понеже имам приятелка фотографка, тя ми обеща, че ще ми даде насоки как се снима, само да си купя фотоапарат.

Тя всъщност ми препоръча да гледам да си купя огледално-рефлексен фотоапарат за предпочитане Canon или Nikon, но ми се ще да чуя мнението и на другите хора, пък и има толкова много професионални и полу-професионални фотоапарати, че човек става разноглед когато влезе в магазина.

Моля, препоръчайте ми какъв фотоапарат да си купя за около 1000 лв. :angel:

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Kiril

Kiril Активен потребител

4. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Апаратчето не е лошо, но като гледам само тялото е 999 лв. Ще и се наложи да хвърли още 200-300 лв. за обектив. Другият вариант е да се огледа за някой втора употреба, но запазен. Има и такива, а понякога из фотографските форуми или сайтовете за обяви изкачат страхотни оферти за цели комплекти огледално-рефлексни фотоапарати+обективи+чанти и какво ли още не на супер цени, че и с остатъчна гаранция.

Аз съм чувал добри отзиви за Nikon D3100 и май с обектива излиза горе-долу 1000 лв.

Принципно преди да си купя моят фотоапарат ( не е огледално-рефлексен, но гледах ревюта и на такива ), най-доброто което предлагаха професионалистите беше или Canon или Nikon, така, че правилно си се насочила.

5. Kiril

Kiril Активен потребител

Да явно е изтекла вече признавам си преди няколко месеца я гледах , но преди обектива беше промоция безплатен - + подарък обектив Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED II

Мога да кажа ,че за непрофисионално заснемане моделите на Sony Alpha също не са лоши като ценовия им клас започва дори под 1000 лв с включен 18-55mm обектив - ето пример http://www.trustedreviews.com/Sony-Alpha-A230_Digital-Camera_review

6. jessa84

jessa84 Добре познат потребител

Моя близка приятелка също е запалена по фотографията (трябва да се запознаете хаха)
    Тя има CANON EOS 60D BODY. Взе си го за 1200 лева някъде. Ти търсиш около 1000, но може да дадеш още малко пари и да си купиш по-хубав :)

Андон Иванов харесва това.
  7. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Хич не са малко парите отгоре, защото ще и се наложи да даде 1200 лв. само за тялото, а обективите не са никак евтини. Предполагам за около 100-150 лв. ще може да вземе някой по-читав обектив втора употреба, но тогава цената пак скача с приблизително 1/4 от цената на самото тяло. По-добре да стартира с нещо по-евтинко и на по-късен етап да събира парички за хубави обективи, понеже доколкото аз знам, тялото си е като консуматив. Обективите виж вече са друга бира... Ако ги пазиш, може и да не ти се наложи скоро да взимаш нови.

Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Хоби и развлечение Смартфон или фотоапарат? 27/1/15

Сподели страницата