Много спорихме скоро с една моя приятелка каква е перфектната възраст за раждане. Ясно е, че може да се роди и на 16 години а може и на 55 примерно, стига организма да го позволява, но според вас в какви граници е най-добре да се роди и защо?
Според мен най-удачно е да се роди на около 30 години +- 4-5 години. Първо защото майката няма да е прекалено малка и поне ще има възможност да завърши някакво образование, да поживее, както се казва. Второ, защото след 35-40 години да имаш дете е някак безотговорно според мен. Не желая да съм черногледа, но ако се огледате, голям процент от хората заболяват или умират над 50 години. В най-добрият случай, на около 50-55 години вече се намира много трудно работа, особено ако нямаш някакво по специфично образование. Да предположим, че една майка роди на 40 години, на 55 години ще е минала повече от половината и живот, а детенцето ще е още на едва 15 години. Тенденцията с всяка изминала година е, че жените се женят на все по-зряла възраст. Ами тая майка, кога ще има време да отгледа детето си до пълнолетие, дали когато е пълнолетно ще има възможност да работи добре платена работа да издържа детето и да му осигури образование, а какво остава да го види в омъжена/оженен? Затова смятам, че около 30 години е най-добрият вариант. Вероятно много от вас няма да са съгласни с мен, но ако се замислите, имам някакво право в това, което написах по-горе.
И аз съм съгласна с горното мнение спални комплекти,апартаменти пловдив,сервиз гуми,urban planning,дентална клиника софия