Какво мислите за диетата на д-р Байкова

Дискусия в 'Отслабване и фитнес' започната от Alisara, 27/1/15.

 1. Alisara

  Alisara Потребител

  Регистрация:
  27/1/15
  Мнения:
  18
  Пол:
  Жена
  Професия:
  Домакиня
  От тази диета се очаква да се отслабва средно с 3 килограма на седмица, но някак си първите дни, които са със задължителните кисело мляко, чай и плодове или зеленчуци ми се струва недостатъчно за един нормален организъм. Ясно е, че за да отслабнеш трябва доста лишения, но какво допринася един чай с мед и лимон за организма, или просто се явява като заместител. Моля ако има някоя дама, която вече е била на тази диета или има приятелка/позната да сподели дали има ефекта и как се отразява на организма. Има ли покачване на теглото след нея или се задържа за дълго време както се обещава.
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  За пръв път чувам за тази диета, но често се среща в повечето от диетите да е на почит чая, меда и лимона. Доколкото знам аз, една от основните идеи е да притапи чувството за глад в организма, а и по принцип чая, меда и лимона са доста полезни за организма.

  Млякото, зеленчуците и плодовете по мое мнение са напълно достатъчни, останалото би трябвало да си го взима като топи мазнините от тялото ти.

  Относно питането за ефекта Йо-Йо (след приключване на диетата, дали отново ще се върнат килограмите), аз лично мисля, че ще има такъв ефект. Като цяло за да няма такъв ефект, то трябва да си изградим някакъв правилен режим на храна и да не прекаляваме. Ако свършиш с диетата и почнеш отново да се тъпчеш с тестени и захарни изделия е нормално отново човек да напълнее. Като цяло, идеята на диетите е чисто и просто човек да се пречисти, да свали килограмите до които желае да бъде и от там нататък да си изгради строг режим, така, че да не допусне отново да напълнее.
   
 4. Mamasita

  Mamasita Потребител

  Регистрация:
  24/1/15
  Мнения:
  7
  Пол:
  Жена
  Според мен не трябва да се разчита само на която и да е диета за отслабване. Водещото трябва да е спортуването и като допълнение - ограничаване на приема на храна. Хапвайте си каквото ви се прияде, но в по-малки количества и да не е късно вечерта, през нощта или преди лягане. Повече спорт и много вода.
  Това, което съм забелязала при повечето хора, които са били само на диета е, че рано или късно си възвръщат килограмите, че и отгоре.
   

Сподели страницата