Какво научават децата с помощта на триколките?

Дискусия в 'Възпитание и образование' започната от luckyone, 12/7/17.

 1. luckyone

  luckyone Потребител Партньор на Bebefon.bg

  Регистрация:
  20/1/14
  Мнения:
  12
  Пол:
  Жена
  Карането на триколка е едно от любимите занимания на много деца. В зависимост от личностното им развитие, те са готови да се качат на триколката на около 2 годишна възраст. Когато навършат 4 години те вече sa в състояние да въртят педалите самостоятелно, да я управляват и контролират и са готови да преминат към велосипед с помощни гуми. Карането на триколката учи децата на няколко важни житейски урока.
  [​IMG]
  1. Баланс и Координация
   Децата порастват бързо и бързо се развиват. С годините те се научават да контролират както по-грубите така и фините си двигателни умения, като координират телата си по все по-сложни начини. Въртенето на педалите изисква прецизно координирани движения на краката, а управлението изисква координация на ръцете. Повечето деца срещат затруднения при маневрирането с новата си триколка, но постепенно с малко усилия се научават, какво трябва да правят.
  2. Независимост
   Децата са малки личности и когато проходят на възраст между 1 и 2 годинки те са привлечени от заобикалящия ги свят и нещата, които могат да правят самостоятелно. Искат да научат как работи всичко около тях и могат да изпълняват прости задачи. А триколката е техният символ на свободата и децата на тази възраст ще работят усилено, за да овладеят нейното използване.
  3. Инициативност
   Децата на около 2 годинки са готови за нови приключения и се стремят към увеличаване на отговорността си и да получат контрол върху движенията си. По време на тази фаза, която продължава до към шестата им година повечето деца са овладели отлично триколката и са преминали към карането на велосипед. Насърчавайте инициативността на вашите деца и им позволете да ви кажат, когато мислят, че са готови да се откажат от триколката.

  Кои са по-добри традиционните триколки или тези, в които децата са полуполегнали?

  Триколките, в които децата са в полуполегнало състояние са подходящи само за тези, които обичат да се возят. Те са изцяло изградени от пластмаса, но имат склонност към преобръщане при завиване. На тези триколки е трудно децата да се научат да ги управляват, тъй като геометрията на кормилото им не е удобна.
  [​IMG]
  С всеки изминал ден децата стават все по-силни и уверени и искат да се движат все по-бързо и се насочват към традиционната вертикална триколка. И тъй като тя няма спирачки, за разлика от велосипедите с помощни колела, се превръща в един отличен избор за децата, които обичат да се возят бързо.

  Ако все още не сте избрали подходящия модел детска триколка и държите на наистина здрави и надеждни модели, то разгледайте каталога на детски магазин Minimod на http://www.minimod.bg/играчки-за-игри-на-открито/детски-триколки, където ще откриете богат асортимент от триколки на доказани марки, с гаранция за качество. Безспорно вашето малко съкровище заслужава най-доброто!
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Възпитание и образование няКАкво знание 1944-1989 25/12/21
Възпитание и образование какво по-сладко има и за кого с цветя е накичена и с гори 31/5/21
Възпитание и образование какво е това? 25/2/21
Възпитание и образование какво ще ям? 27/1/21
Възпитание и образование какво ще ям? 27/1/21

Сподели страницата