Какво трябва да знаем за дограмите?

Дискусия в 'Обзавеждане, дом и градина' започната от bgtifo, 28/10/13.

 1. bgtifo

  bgtifo Потребител Партньор на Bebefon.bg

  Регистрация:
  28/10/13
  Мнения:
  14
  Пол:
  Мъж
  Покупката на дограма е обвързана с познаване на съществуващите алуминиеви и PVC профили. Много хора са объркани, когато остъкляват терасите и не знаят кое е най-доброто решение за тях. В такъв момент направете консултация със специалист или потърсете информация в интернет. Ние ще ви дадем няколко насоки, които смятаме, че могат да ви бъдат полезни.

  Ако сте избрали алуминиева дограма например, то купете такава с прекъснат термомост, за да избегнете поява на конденз. Това са така наречените топли профили с пластмасова вложка по средата служеща за стопиране на кондензацията, дължаща се на разликата в температурите. Алуминият е чудесен материал благодарение, на който можете да постигнете уникален дизайн за прозорците или вратите на жилището или офиса си.

  Другият най-популярен вид е PVC дограмата, за която може да прочетете пълни подробности в сайта www.master-plastik.com/продукти/pvc-дограма. ПВЦ профилите са масово разпространени, тъй като се предлагат на достъпна цена и обещават добра топлоизолация за потребителите. Важни моменти, на които да обърнете внимание при избор на дограма са дебелината на стъклопакета, а също и броя на камерите, като колкото повече са те, толкова по-добре.

  Най-известните профили в България са KMG, Aluplast, Profilink и други. Важното е да получите достатъчно информация относно вида PVC дограма и да я закупите от доказана в страната фирма. За щастие разнообразието днес е голямо и вие, ще получите десетки страхотни оферти.

  Когато купувате дограма, не пропускайте да се поинтересувате от допълнителните услуги, като доставка и монтаж. Възможно е фирмата, която сте избрал/а да не предлага подобни екстри, но често те излизат доста “солено“ на клиентите. Бъдете съобразителни и селектирайте най-удачния вариант за вас.

  В обобщение

  Качествените алуминиеви или PVC профили имат задачата да осигурят отличен коефициент за шумо и топлоизолация. Именно заради това пазарът е толкова богат и конкурентен. Не се и съмняваме, че ще вземете правилното решение за дома и работното място!
   
  Андон Иванов харесва това.
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Обзавеждане, дом и градина с какво прекрачва границите на своето време? 11/11/21
Обзавеждане, дом и градина Какво е любовта според великите мислители 17/6/21
Обзавеждане, дом и градина Какво е капсулен гардероб и как да създадем такъв? 1/6/21
Обзавеждане, дом и градина какво има по чуждите земи? 31/5/21
Обзавеждане, дом и градина за какво? 16/2/21

Сподели страницата