Кога най-рано мога да разбера дали съм бременна?

Дискусия в 'Бременност' започната от Aneta, 30/7/14.

1. Aneta

Aneta Нов потребител

Здравейте,
    попаднах на този форум с интересни публикации за бременноста и виждам, че има начетени хора, та реших да си задам въпроса, понеже от няколко месеца се опитвам да забременея и дали от нетърпение, но ми се струва, че този път май мисията беше постигната успешно.

Въпроса ми е кога най-рано мога да разбера дали съм бременна? Питам, понеже на няколко места прочетох, че някой бъдещи майки са разбрали, че са бременни от тест за бременност, още преди официално да им е закъснял месечният цигък. На други места пък, казват, че това е невъзможно, та малко се пообърках. Възможно ли е? Не е ли възможно? Някой може ли да ми отговори? :blush::itwasntme:

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Бенита

Бенита Нов потребител

Здравей,
    доколкото знам аз, можеш да разбереш дали си бременна най-рано 11 дни след овулация чрез кръвен тест за бременност и съответно 14 дни за уринен тест за бременност.

Причината за това е, че тези тестове измерват определен хормон, който се покачва след оплождането. Преди това просто тестовете ще покажат, че не си бременна. Именно затова не се бърза с тези тестове за бременност, преди реално да му е дошло времето за отчитане. :)

Сарита харесва това.
  4. Mama

Mama Активен потребител

@Бенита е съвсем права и доста изчерпателна в отговора си. Ако не се лъжа, този хормон за който говори се казваше ЧХГ.

Макар, че не веднъж съм чувала от познати, че са откривали бременността си дори 6-7 дена преди датата за месечният цикъл. Явно е възможно, но за по-сигурно, най-добре поизчакай. Знам, че вероятно нямаш търпение да разбереш резултата, но пък по-кофти ще е да ти покаже, че не си, а всъщност да се окаже, че просто прекалено рано си си нарпавила теста ;)

5. deni

deni Активен потребител

И аз мисля, че е по - добре да изчакаш. Една приятелка си беше правила тест за бременност по-рано и беше отрицателен, а всъщност се оказа, че наистина е бременна.

Сарита харесва това.
  6. niki

niki Нов потребител

Zdr.iskam da popitam ako nqkoi znae imam nqkolko priznaka za bremenost.dneks si napravih test no e otricatelen.ne mi e zakasnqlo mensturaciqta.trqbva da chakam da zakasneq I togava da napravq?

Bebefon харесва това.
  7. Bebefon

Bebefon Нов потребител

По принцип тестовете за бременност, както споменаха по-горе, действат като измерват наситеността на специфични хормони, които се увеличават, когато настъпи бременност. Тези хормони обаче не увеличават обема си изведнъж (това става постепенно), затова и е желателно да се изчака малко повече време.

Моят съвет като цяло е да изчакаш да видиш дали ще ти закъснее (това не е гаранция, че си бременна). Ако ти закъснее да речем с 10-тина дни, тогава пак си направи тест за бременност и ще стане ясно.

Другият вариант е да отидеш на преглед при гинеколог. Той ще те прегледа и ще ти каже дали си бременна или евентуално ще ти препоръча да отидеш след определен период от време за да ти каже с точност. Не случайно, след като тест-а за бременност покаже, че си бременна, майките отиват за потвърждение на гинекологичен преглед. Аз лично бих отишла на гинеколог, ако имам такива съмнения като теб.

Ако не е прекалено неудобно, мога ли да попитам какви точно са съмптомите, които те карат да смяташ, че може да си бременна?

Питам, понеже някой от тях се проявяват и при настинка или друг здравословен проблем.

8. Mamasita

Mamasita Потребител

С по-голяма доза сигурност можеш да разбереш дали си бременна след като ти закъснее цикъла. При всеки е различно колко дни след закъснението ще видиш двете чертички. При първата си бременност, направих тест на 7-мия ден от закъснението и се видяха две ясни чертички. При втората ми бременност, разбрах, че съм бременна една седмица преди датата на цикъла тъй като имах т.нар. зацапване, което е един от ранните признаци на бременност. В същото време това зацапване не се появява при всички жени / при първата ми бременност нямах/, а освен това не винаги е признак за бременност. Аз го констатирах със сигурност като такъв едва след закъснението.
    Първите симптоми на бременност се появяват едва след като закъснее цикъла. Преди това е твърде рано за каквито й да е симптоми. По-скоро биха били симптоми на ПМС.

9. mishoni

mishoni Нов потребител

здравеите искам да попитам когато си в овулация може ли да забременееш и кога наи рано да си направя теста

10. rumi atanasova

rumi atanasova Нов потребител

Здравейте токущто се регистрирах в този сайт понеже прочетох вапросите ви и отговорите и бих искала да попитам от няколко дни се чуствам отпаднала и все ми се спи от три дни усещам болки най долу под корема нямам гадене а цикалат ми трябва да доиде на 1септември искам да си направя тест но незнам какво щте покаже моля пишете какво да правя.Благодаря

11. Маринелаа Иванова

Маринелаа Иванова Нов потребител

Здравейте на 14 години съм и аз искам да разбера дали съм бременна ..Днеска с приятеля ми правихме секс изпозвахме и презарватив и вече бяхме свършили и аз са прибрах вкъщи и преди малко ми се обади че презарватива е бил скъсан много се притисних помислих си че когато го е искарал презарватива от оназ раота щот той го иска силно може би се е скъсало преди няколко дни видях че на гащите ми имаше кръв и сложих каквото е нужно но така и не ми дойде цикъла ..Много се притиснявам все пак на см на 14 живота е пред мен знам че имам вина но съжалявам :( след колко дни мога да разбера дали съм бременна .. ??

12. bambolina

bambolina Потребител

Искам да попитам нещо . Тъй като на мен принципно си ми закъснява кога трябва да се направя тест половият акт беше на 25.12.2015 и на 27.12.2015

13. deni

deni Активен потребител

Тестовете за бременност отчитат точен резултат поне 7 дни след овулацията, но тъй-като не можем да сме сигурни кога точно е деня на овулацията, най-сигурният вариант е поне 1 - 2 дни след закъснение на цикъла. Тоест може да си направиш вече тест за бременност.

14. bambolina

bambolina Потребител

Ами ако е след закъснението това означава че трябва да го направя на 12 13 януари . Проверих в овулационен калкулатор всичко е едно към едно като при програмата която а имам на телефона

15. bambolina

bambolina Потребител

Цикълът ми трябва да започне принципно на 12.01.2016 била съм в овулация на 29.12.2015 а плодовитите ми дни да били на 27 28 30 31 .12.2015 вчера на 04.01.2016 е било загнездването . Нямам търпение да си направя тест но не знам точно кога да го направя

16. bambolina

bambolina Потребител

Направих си теста преди малко . Излезна ми една чертичка и в последствие втора но много бледа . Какво означава това ?

17. Mama

Mama Активен потребител

Здравей @bambolina,
    втората чертичка означава бременност, а е по-бледа вероятно защото бременността е все още в ранен стадий и хормоните, които карат да се появи втората чертичка са все още малко на брой, съответно колкото повече напредва бременността, толкова по-изразен ще е цвета на втората черта.

Предполагам знаеш, че тестовете за бременност се правят сутрин на гладно, още с първата урина. След това за по-сигурно след 48 часа се повтаря теста отново, но според мен можем спокойно да ти кажем "Честито!" ;)

18. bambolina

bambolina Потребител

Благодаря все пак ще изчакам до другата седмица защото тогава трябва да ми дойде . Консултирах се с гинеколог и каза когато ми закъснее тогава да отида

19. zvezdi4ka

zvezdi4ka Потребител

Здравейте момичета... И аз също след 10 дена очаквам да видя двете чертички. Искам да попитам някой от вас преди закъснението на Ц имали ли сте усещания? Аз лично имам някакво опъване ниско долу в корема и се появи накаквя прозрачна слуз върху бельото ми. Нормално ли е?

20. Mama

Mama Активен потребител

Здравей @zvezdi4ka и добре дошла. Радвам се, че в форума се появи още една бъдеща майка. Относно въпроса ти, си спомням, че съм чела някъде за подобен симптом и при други майки в началото на бременността, но за твое успокоение, ако сикаш консултирай се с гинеколог, той най-точно ще ти каже какво се случва и дали има повод за притеснение.

21. zvezdi4ka

zvezdi4ka Потребител

Всъщност изчаквам да ми закъснее и да направя тест. Миналата година лятото забременях, но завърших със спонтанен аборт - мисед.... та сега се моля да е станало и всичко да е наред. А що се отнася до гинеколога смятам първите три месеца да го посещавам през две седмици, а не през месец, за да следим бебчо по-често... Моля се на Господ само да е станало. Първия път стана още от първия месец опити.

22. Mama

Mama Активен потребител

Важното е, че не сте се отчаяли и действате по въпроса. За съжаление, подобни инциденти стават доста по-често, отколкото ни се иска, но това не трябва да очайва хората, а напротив... Както и да е, този път нещата предчувствам, че ще са наред. Важното е да си спокойна, да не се притесняваш за нищо и много много да се пазиш.

Въпреки всичко, моят съвет е при всяко нещо което се случи и те притеснява и мъничко, да се консултираш с генеколога. На него това му е работата, да се увери, че всичко е наред с бременността и да те успокои, че всичко е наред или да се вземат навременни мерки.

Пожелавам ти успех и стискам палци с теб!

zvezdi4ka харесва това.
  23. zvezdi4ka

zvezdi4ka Потребител

Благодаря за подкрепата... когато направя теста ще кажа какъвто и да е резултата :)

24. lorito94

lorito94 Потребител

Zdraveite na vsi4ki :) Izkliu4itelno se radvam 4e popadnah na forum v koito pi6at mnogo na4eteni hora :) Imam vupros kum vsi4ki vas i vi molq za pomosht! Az ve4e imam edno dete....vupreki tova nemoga da si otgovorq na edin vupros..a toi e...moga li da sum zabremenqla 4rez taka nare4enoto izcapvane mejdu sramnite ustni i klitora v posledniq den ot cikala? Suvsem slabo i zabelejio mi zacapva6e....mujut mi vednaga me izbursa no poneje nemoga vse o6te da rajdam ostana v men edno slabo sumnenie...pro4etoh na nqkolko mesta 4e e vuzmojno zabremenqvane no nqmam vse o6te to4en otgovor ta zatova pitam vas...i ako eventualno e vuzmojno da sum bremenna koga moga da razbera na rano tui kato tova se lu4i na 5.01.2016g......molq vi pomognete mi

25. Бенита

Бенита Нов потребител

Здрасти @lorito94,
    според мен няма от какво да се притесняваш, а теста си го направи следващият месец, ако не ти дойде.

@zvezdi4ka с нетърпение чакам да чуем радостната вест. :party:

26. lorito94

lorito94 Потребител

Бенита Vse pak kazvash da si napravq test...i ako sum primerno bremenna uda4en li e aborta s hap4e?

27. Mama

Mama Активен потребител

@lorito94, @Бенита ти е отговорила на въпроса, кога можеш да си направиш тест за бременност, а не, че трябва да си правиш. :)

Доколкото знам не съществуват хапчета за аборт (може и да греша, ако нещо е излязло през последните години). Има хапчета против забременяване, които се пият до ако не се лъжа 48 часа след "инцидента".

Между другото тук нещо ми намирисва, че леко послъгваш и нито имаш дете, нито си била вече бременна, понеже въпросите, които задаваш издават, че нямаш никаква "сексуална култура". Просто с гаджето сте правили секс и е станала белята и сега се чудиш какво да правиш. Около 99% съм сигурна, че случая е такъв или подобен. Ако наистина искаш да получиш помощ, по-добре бъди откровенна. Никой от форума не те познава и няма от какво толкова да се притесняваш да кажеш нещата как стоят. Така повече хора ще могат да ти дадат правилните съвети.

Иначе не се притеснявай, едва ли си забременяла, ако наистина гаджето се е изпуснало отвън.

28. Бенита

Бенита Нов потребител

@lorito94 Имах предвид, че най-рано можеш да си направиш тогава теста за бременност.

@Mama хапчета за аборт има.

Колко обаче са "безопасни" не знам, така, че ако някой има опит, нека сподели за тези хапчета за аборт. Гледайки страничните им действия, не ми се струва много добра идея, но като цяло аборта под каквато и да е форма си е рисково.

29. lorito94

lorito94 Потребител

Mama Imam dete na 2 godini i kazvam 4e ne trqbva da zabremenqvam zaradi sekcioto....operaciqta mi be6e slojna i do 3 godini ne trqbva da zabremenqvam....a kolkoto do kulturata.....ne e na4ina taka da mi otogoarq6...az pitam za6oto tova ne mi se be6e slu4valo nikoga purviq put kogato zabremenqh si stana kakto trqbva da e....zatova pitam...dali moje ot tova izcapvane da zabremeneq....nemoga da znam otgovorite na vseki edin vupros svurzan s seksualnoto obrazovanie za6toto sum na 22 godini i nemogga da buda kompetentna kolkoto jenite s po golqm opit...i kakto ve4e spomenah pro4etoh na nqkolko mesta 4e bilo vuzmojno i zatova pitam vas...

Mama харесва това.
  30. Mama

Mama Активен потребител

@lorito94 извинявай, просто днес май съм малко по-избухлива от обикновенно. Относно забременяването след секцио, няма фиксиран период, който трябва да измине за да си готова да раждаш отново, но минимумът за който аз знам е около година-година и половина. Най-сигурният вариант е да се отиде на гинеколог, да погледне с ехограф дали ти се е възстановила стената на матката и той ще ти потвърди дали можеш или не можеш да износиш друго дете.

Относно възможността за забременяване, как да ти кажа... винаги е възможно, но в гореописаният вариант е почти невъзможно, ако наистина случката е такава, но ако мъжа ти е направил белята и за да те успокои, да не се притесняваш ти е казал, че е само отвън... това вече е друг въпрос.

Аз бих ти препоръчала следното:
    1. Изчакай до другият цикъл. Ако ти закъснее, правиш тест за бременност, ако не ти закъснее е ясно.
    2. Да предположим, че ти е закъсняло и след теста се окаже, че си бременна. Ако те притеснява основно проблема с раждането след секцио, но желаеш да задържиш детето, отиваш на гинеколог и се консултираш. Той ще те прегледа, ще ти каже дали има проблем или няма и какви са ти вариантите. Предполагам ще може и да ти даде повече информация за въпросните хапчета за аборт.
    3. Напише 1-2 реда тук да кажеш какво е станало, че е доста вероятно и други да си задават подобни на твоите въпроси.

31. zvezdi4ka

zvezdi4ka Потребител

lorito94 последния ден от цикъла, тоест точно преди да ти дойде менструацията... така ли? Ако правилно съм те разбрала в случая овулацията би трябвало да ти е минала. Преди да решим с мъжа ми да опитваме за бебе той свършваше вътре, освен във фертилния период, който включва и овулацията и никога не съм забременявала.... така че би трябвало да няма от какво да се тревожиш. :)

Бенита благодаря ти.... да ти кажа и аз самата си стискам палци...толкова силно го искам и се надявам :)

Последно редактирана от модератор: 13/1/16
  32. lorito94

lorito94 Потребител

zvezdi4ka posledniq den ot cikala-imah predvid ot menstruaciqta....blagodarq ti za uspokoenieto ":)

33. lorito94

lorito94 Потребител

Mama az su6to znam 4e e po4ti nevuzmojno taka da se zabremenee no poneje pro4etoh nqkolko publikacii v razli4ni saitove 4e tova e vuzmojno,vuznikna v men sumnenie,su6to pomislix 4e mujut mi me e izlugal 4e samo me e izcapal ot vun....za6toto toi iska mnogo da imame vtoro dete....eto zatova po4nah da se sumnqvam i pritesnqvam....blagodarq ti vse pak :) i kolkoto do sekcioto-ginekologut mi preporu4a do dve godini i polovina(daje tri) da ne rajdam...za da moje stenata na matkata mi da zazdravee hubavo,poneje sum rqzana na 5 etapa i zatova taka mi kazaha....

34. gabriela b.

gabriela b. Нов потребител

Zdraveite, zakusnqva mi s 5 dena, a predi sedmica si pravih test i beshe otricatelen. Vuprosa mi e- rano li e da si napravq oshte edin test? Blagodarq predvaritelno! :)

35. Mama

Mama Активен потребител

@gabriela b. може да има доста причини да ти закъснява, дори с повече от 5 дена, така, че не е повод за притеснение. А теста, мисля, че не е рано и би трябвало да покаже, ако искаш максимално точен отговор, можеш да пробваш и с кръвен тест за бременност. С него можеш да разбереш доста по-рано и е най-точен.

36. zvezdi4ka

zvezdi4ka Потребител

Даже според мен няма нужда от кръвен, при наличие на бременност и 5 дневно закъснение и най-нечувствителния тест ще ти отчете, защото хормона трябва да ти е доста над 5.0 mIU/ml. При мен първия тест ми изкара две много наситено розови черти, в деня когато трябвяше да ми дойде, така че при 5 дена закъснение със сигурност ще ти отчете. Прави тест и дано да е това, което искаш. Ще чакаме резултати! :*

37. gabriela b.

gabriela b. Нов потребител

Blagodarq vi! Utre shte napravq test i se nadqvam da e polojitelen! Shte spodelq rezultata! :*

38. zvezdi4ka

zvezdi4ka Потребител

Стискам палци да видиш двете черти...и аз още няколко дена и ще правя. Иначе имаш ли признаци за бременност- гадене, отпадналост и т.н.?

39. zvezdi4ka

zvezdi4ka Потребител

Здравейте отново... Обръщам се към мамите с опит и моля за съвет. Ето какво ми се случи- преди малко в кухнята приготвях едни тестени закуски със сирене, които попринцип много обичам. Сложих ги във фурната да се пекат и след малко, когато вече се разнесе миризмата от тях направо не можех да дишам в кухнята, стана ми лошо, в носа ми усетих едно много странно чувство, все едно парене, толкова натрапчиво го усетих аромата, в стомаха започна да ми се повдига и в устата ми взе да се събира слюнка.Никога преди не съм го усещала. Кажете ми,моля ви, случвало ли ви се е и това ли е да си бременна и да си свръхчувствителна към миризми и да ти се гади???

40. Mama

Mama Активен потребител

Здравей,
    съвсем нормално е. Обикновено доста бъдещи майки им става лошо от силни миризми по време на бременността. Отделно доста мами казват, че по време на бременността им се случва да не им се ядат неща, които много обичат, както и да им се прияждат неща, които по принцип не са обичали. В общи линии при всяка майка е различно. Някой в първите месеци им прилошава почти постоянно, особено сутрин. На други пък първите месеци не им се отразява въобще..., но това за което говориш според мен е напълно нормално и няма какво да те притеснява.

41. zvezdi4ka

zvezdi4ka Потребител

А това, че ми прилоша така значи ли, че ако сега направя тест ще ми покаже, остават ми 5 дена до цикъла?

42. Mama

Mama Активен потребител

Не мога да ти гарантирам, но това което описваш по-горе за мен си е чист признак на бременност. :)

Според мен би трябвало да покаже, защото щом проявяваш признак на бременност, значи е започнал да се отделя хормона, който се отделя при бременност и чрез който реално тестовете показват дали си бременна или не си.

zvezdi4ka харесва това.
  43. zvezdi4ka

zvezdi4ka Потребител

Благодаря.... ще изчакам още 1-2 дена и ще правя тест.

44. zvezdi4ka

zvezdi4ka Потребител

Здравейте момичета...губите се нещо. Мога да се похваля с две чертички, дано всичко мине наред![​IMG]

Kristina123 и Андон Иванов харесват това.
  45. Mama

Mama Активен потребител

Ехееее супер :) Честито, вярвам, че този път всичко ще е наред. Бях сигурна, че си бременна още като споемена за непоносимост към по-силни миризми и миризмата към сладки, които по принцип преди това са ти били любими. ;)

Пожелавам ти тоя път всичко да мине по мед и масло, а бременността да е толква лека, че да не усетиш кога е отминала и бебчето е излязло на бял свят. :sun::sun::sun::sun::sun::sun::sun:

46. Teduu

Teduu Нов потребител

Здравейте! Искам да попитам, възможно ли е, да съм бременна и да ми дойде цикълът? Питам, защото при една позната се е случило нещо подобно. Половия акт е бил по време на овулация, след това и е дошло нормално и на следващия месец не и е дошло, тогава разбрала,че е бременна. Искам да уточня,че през този един месец не е правила секс.

47. lil_vasileva

lil_vasileva Нов потребител

Tova na koi den ot ovulaciqta e? Ili veche pri zakusnenie ?

48. zvezdi4ka

zvezdi4ka Потребител

Това е в деня, в който трябваше да ми дойде.
    Мама, благодаря ти за подкрепата! <3

49. lil_vasileva

lil_vasileva Нов потребител

Пожелавам ти една безпроблемна бременност. най - хубавото ти предстои! :)))

50. Radostina@

Radostina@ Нов потребител

Искам да попитам кога да си направя тест най рано.На 16 мойта половинка свърши в мен.А на 15 ми свърши цикъла.Кога мога да разбера дали съм забременяла.

51. Radostina@

Radostina@ Нов потребител

Защото днес имам зацапване розово

52. suzi

suzi Нов потребител

Здравйте,
    Първо искам да кажа, че имам изключително редовен цикъл. Следователно трябваше да съм в ОВ окло 17, 18, този месец (ако разбира се всичко е нормално с ОВ- то ми). С моя приятел правехме секс всеки ден преди и по време на предполагаемата ОВ. Няколко дни по-късно вдигнах t*, стана ми лошо и помислих, че се разболявам, изпих две прахчета. Но от тогава вече минаха повече от две седмици, а аз все още съм с хрема и с ТТ 37 градуса от време на време. Следващиятми цикъл трябва да е на 02.04, а аз на 27.03 започнах да усещам болки в корема и от двете страни, предимно верчер, но всякаш пулсиращи спазми. Получих и леко зацапване от дата 27, което се засили малко днес. Тук е моментът да кажа че болките в корема и зацаоването започнаха след секс, аз бях от горе и за първи път в живота ми получих пронизваща болка отвътре, след което започнах слабо да кървя, а болките са от няколко дни. Имам и др симптоми като болки в краката, по-скоро в колената, еднократно, но много силни, без видима причина както си лежах и ме заболяха и това продължи почти цяла нощ. А на следващия ден нямаше и следа от тези болки, но ме заболя кръстът. Много изтощена се чувствам и т.н. За това реших, че може да съм бременна и си напрвих тест, но показа отрицателен. Имам още два дни до дата на цикъл, възможно ли е да не е итчел вярно и нормално ли е това кървене. Всичко това е странно за моя организъм, а и имам странното усещане, че съм бременна.
    Ще се радвам да чуя мненето ви

53. didimihaylova

didimihaylova Нов потребител

Здравейте момичета....аз съм нова във форума...искам да ви споделя моите вълнения и относно чакането на 2те чертички!Вече 4 месеца с моя мъж правиме опити за бебе...и всеки месец тръпнеме в очакване...но този месец е различен...преди седмица,гърдите започнаха да ме болят много.Усещам леки болки ниско долу....имам чувството че ми се гади ... Не се чувствам комфортно като цяло!М трябва да ми дойде на 16..Силно се надявам да съм бременна и нямам търпение

54. deni

deni Активен потребител

Това са едни от признаците за бременност: (болки в гърдите, напрегнатост, болки ниско в корема), може да си направиш тест за бременност, но най-рано на първия ден от закъснението на цикъла, тоест най-рано на 16. късмет

55. didimihaylova

didimihaylova Нов потребител

Благодаря ти

56. Moniati

Moniati Нов потребител

Zdraveite hora ! Pisha vi na latinica poneje sym sviknala taka i predvaritelno se izvinqvam ! Imam edno pitane ii se nadqvam tuk da polucha otgovor . Ta vuprosyt mi e : opitvame se s priqtelq mi da imame bebe i mi zakysnqva s 9 dni . Poloviq akt beshe na 9.04 pravih si test predi 3 dena nqkyde , no beshe 1 chertichka . Koga moga da si napravq test otnovo ? Gyrdite mi sa mnogo naduti i me bolqt , no vse pak tova sa priznaci i za cikyl .
    Blagodarq vi predvaritelno ! Hubav den :)

57. deni

deni Активен потребител

Щом си го направила след първия ден от закъснението би трябвало да показва точно, но няма гаранция. Тестовете отчитат нивото на хормона на бременността ( понякога тестовете не го отчитат, защото нивото му в началото е по - ниско). Аз когато забременях, след закъснението си купих два теста за бременност на различни производители. Единия беше Шуър чек, а другия не помня точно, и двата бяха положителни. Така бях сигурна че съм бременна.

58. Moniati

Moniati Нов потребител

Predi malko chetoh , che testovete otchitali na 14tiq den ot zachevaneto . Pri men vsyshnost sa minali okolo 9 10 dena ot denq , v koito se symnqvam . Silno se nadqvam da sym bremenna ot veche 6 meseca opiti :(

59. deni

deni Активен потребител

Знам че тестовете отчитат след първия ден от закъснението, но колко дни след зачеването не знам точно, някои казват след седмия ден, други след дванадесетия ден. Може би зависи от теста. Другия вариант е кръвен тест в лаборатория. Аз лично бих изчакала, колкото и дълго да ти се струва времето.

60. sasha1996

sasha1996 Потребител

Здр.. Искам да попитам става вече 9м. Правиме опити с приятеля ми за бебе не става сега понеже цикяла ми закасня с 1 ден то беше на 3. 05 даси направяли тест моля пишете искаме много бебе мерси предвРителноо дайте сьвети в сайта съм нова..

61. deni

deni Активен потребител

Можеш да си направиш тест, а ако имаш търпение изчакай още малко, закъснение до около 2 - 3 дена е в рамките на нормалното. Може би ще е по сигурен и резултата от теста ако са минали поне 2 - 3 дни.

62. Jeni86

Jeni86 Нов потребител

Здравейте искам да ви попитам нямам цикъл почти 3-ти месец по принцип ми се е случвало по 2месеца да нямам но това е защото имам заболяване на щитовидната жлеза,но започвам да се притеснявам много възможно ли е да съм бременна към средата на април имах кафеникаво с кръвчица.Трябва ли да си правя тест?

Сарита харесва това.
  63. iva92

iva92 Нов потребител

Здравейте! Много се радвам че попаднах на този форум! Надявам се да помогнете и на мен както правите с много други жени .. Искам да ви попитам възможно ли е да ми закъснява ако имам проблем със щитояидната жлеза? Аз и мъжът ми правим опити от доста дълго време имам и един не сполучлив опит (спонтанен аборт) Сега закъснението ми е доста голямо 24 дни! Признаци за бременност немога да кажа точно че имам тъй като чувствам само напрегнатост в гърдите (както ми е и преди всеки МЦ) и другото е че доста ми се спи не съм толкова активна и динамична колкото попринцип! Благодаря ви предварително!

64. deni

deni Активен потребител

Имам автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, което води до повишаване на TSH, високо и ниво влияе и на овулацията , тоест възможно е да не се осъществява редовно . Това със сигурност пречи на забременяването, затова ако реша да имам второ дете трябва да се консултирам с ендокринолог. Ако имате проблеми с щитовидната жлеза е възможно да ви закъснява, но не пречи и да си направите тест за бременност, защото ако сте бременни и в същото време имате проблеми с жлезата, трябва да се консултирате задължително с ендокринолог.

65. little_bee

little_bee Нов потребител

Здравейте. Не знам дали въпросът ми е за тази тема, но ще се радвам ако ми дадете съвет и мнение по въпроса. От близо 1 година с годеникът ми се опитваме да имаме дете, но след всеки месец отчаянието става все по-голямо. Този месец ми закъснява 3 дни, имам много голям апетит (не съм сигурна че това е признак) и преди седмица и половина имах тъмно кафяво зацапване. Доста съм объркана и за това ви пиша. :)

66. beby

beby Нов потребител

Zdraveite.Kakto vsichki ostanali jeni tuk i as iskm da popitam ,na 25.05.2016 mi beshe posledniqt den ot cikala i ot togava s maja mi se opitvame da imame bebe .Dnes stavat 11 dni ot togava i imam strannoto custvo che sam veche bremenna . Imam leko glavobolie leko gadene sqkash mi se povrashta no ne tochno a samo slümka mi se sabira v ostata i mnogo me stqga korema sutrin i vecer kato celineshto stava tam . Iskam da znam tova simptomi na bremenost li e . Molq Kajete mi kakvo znachi tova . Blagodarq predvaritelno

67. deni

deni Активен потребител

Тъмно кафеникаво зацапване може да е признак за бременност, имам приятелки които казват че са имали. Глада, стягането в корема също може да се дължи на бременност, за отделянето на слюнката не знам, но за по-сигурно си направете тест за бременност, след закъснението и късмет дано да е положителен.

Сарита и beby харесват това.
  68. beby

beby Нов потребител

Blagidarq za otgovora ,shte napravq test ako mi zakasnee tozi mesec nqma da barzam.Nali znaete barzata rabota Sram za maestora.

69. sasha1996

sasha1996 Потребител

Здр момичета искам да ви попитам днес става 4 я ден закаснението на цикала ми опитваме се с мъжа ми да правим бебе става 1г. Не става днес си направих тест излезе 1чертичка моля ви дайте ми съвети..

70. Natasha

Natasha Нов потребител

Здравейте дами изкам да попитам тези които знаят да ми отг. този месец цикъла ми закъснява с 3 4 дена нямам симптоми за бременост само,че вчера кам обяд ядох малко чипс мина 15 20мин и го поварнах вазможно ли е да съм бременна o_O:)

Последно редактирана: 10/6/16
  71. Моника Лазарова

Моника Лазарова Нов потребител

Здравейте и от мен :) имам няколко въпроси към вас. На 28 години съм,и с моя мъж искаме да имаме детенце... преди седмица и половина бях на гинеколог,тъй като имам много болезнен цикъл,и реших да се консултирам. От няколко месеца се опитваме да забременея,и не става. Та... след прегледа,гинеколога ми ме погледна на видеозон и видя,че матката ми е с намалени размери-4 см,не е доразвита,и ми преписа хапчета. Искам да ви попитам,да се притеснявам ли,че ще забременея трудно или всичко ще бъде наред? Иначе,съм си купила тест за бременност и нямам търпение утре сутрин да проверя. Днес ми е овулацията,и пак ще пробваме!!! Благодаря ви :)

72. Keri

Keri Нов потребител

Здравейте аз съм нова и искам да попитам мога ли да забременея по нармален път след като вече имам 2 неуспешни опита инвитро.Сега ми закъснява с 7 дни но и по принцип МЦ ми е нередовен.Дали има вероятност да сам бременна защото не искам пак да се разочаравам.Моля ако сте на ясно да ми отговорите

73. Моника Лазарова

Моника Лазарова Нов потребител

Има ли кой да отговори тук?

74. Mama

Mama Активен потребител

@Natasha Самият факт, че ти се е догадило от нещо което по принцип обичаш е признак за бременност, но може и причината да е другъде. Изчакай още малко и следи за други признаци и междувременно след седмица си направи тест за бременност, предполагам тогава ще ти покаже дали си бременна.

@Моника Лазарова, здравейте.
    След като сте ходили на гинеколог и ви е предписал лекарства, които ще ви помогнат, значи няма от какво да се притеснявате. Продължавайте да пробвате. Понякога е трудно, но след като гинеколога ви не е казал, че мисията е невъзможна, значи няма повод за тревога. При някой майки зачеватето става по-трудно, но не е невъзможно. За ваше успокоение, може да посетите и друг гинеколог за второ мнение, също така ви съветвам и вашият съпруг да си направи изследвания. Възможно е причината да не е при вас, а при вашата половинка.

@Keri доколкото съм наясно, няма причина да не се получи, а място за разочорование няма. След като имате желание за бебче, пробвайте и смело докато се получи. Хубаво е да се консултирате с специалист, а още по-хубаво е и вашата половинка да го стори. Така ще разберете каква е причината за трудното забременяване и ще имате по-голям шанс.

75. Keri

Keri Нов потребител

При нас проблема е в мен
    При мен има леко запушване на дясна тръба а при него всичко е наред но не се получава за сега.Все още не сам направила тест може би от страх да не е отрицателен отново

76. Veronika9876

Veronika9876 Нов потребител

Здравейте , с мъжа ми се опитваме да имаме бебе .. Закъснява ми с 2 дена и имам розово зацапване и болки в гърдите .. направих си тест,но ми излезна ,че е отрицателен.. Възможно ли е да не ми отчете теста все още ?

Последно редактирана: 21/6/16
  77. beby

beby Нов потребител

Zdraveite otnovo, na 20.06.2016 trqbvashe da mi doyde cikalat ,no vse oshte ne mi doyde zakasnqva mi vece s 4 dni , imam stranno glavobolie ,bolki dolo nisko , gardite mi sa naduti i me bolqt i imam golqm apetit .Vaprosat mi e da si napravq li test i tova simpto mi na bremenost li sa ?? . Chakam otgovor molq ☺️ .Blagodarq predvaritelno.

78. ivafileva

ivafileva Добре познат потребител

Ако мислиш, че има причина да се притесняваш, тогава си направи тест.

79. Juliette999

Juliette999 Нов потребител

Здравейте. Искам да попитам и аз един въпрос. Тъй като с мъжът ми пробвахме няколко месеца да имаме бебче , но не стана. Този месец след известна пауза решихме да пробваме по стриктно. Лошото е че периодът ми е много различен на 35 40 44 дена. Казаха ми , че задържам фуликули. 1 година пих Logest( противозачатъчни) , за да ми се нормализират хормоните. Вече мина повече от година от както ги спрях. Сега пием с мъжът ми капсули витамин Е. Казаха , че е добре. Проблемът е , че не знам кога ми е овулацията. Тестовете зо ОВ са неточни при мен явно. Пробвах да си меря БТ и на 15я ден ми беше 36.9 . Силно се надявам да сме успели. На мъжете им е лесно, но ние знаем колко е дълго чакатето за двете чертички. Благодаря предварително :)

80. Ивелина88

Ивелина88 Нов потребител

Здравейте! Искам да попитам каква е вероятността от бременност,като днес на 28.06 е плодовит ден за мен и имах сношение без никакви предпазни мерки? С приятеля ми се опитваме от доста време но не се получава. Овулационния калкулатор изчисли,че овулацията ми е на 30.06.

81. beby

beby Нов потребител

Zdraveyte ,napravih si test i toi mi pokaza che ima 2 chertichki no vtorata cherta e bledo rozova vse pak tova znachi li che sam bremenna ?

82. sasha1996

sasha1996 Потребител

Zdraveyde stava vece mnogo piti se opitvame se s priyatelqmi za bebe no ne uspqhme .... Sega stana 1 sedmica losho ni stava imam glavobolie ne mi e dobre a Sega kak da razbera da Li sim bremena za tozi mesec mi doyde na 11.06 .... Molq vi dayte mi nqkakva informaciq .. Blagodarq predvaritelno..

83. sasha1996

sasha1996 Потребител

Tuk imali nqkoi da otgovori na vaprosite ????

84. bebche

bebche Нов потребител

Здравейте! Искам да попитам нещо..има ли смисъл да се притеснявам щом са минали около 2 месеца от половият акт и МЦ си ми е наред.За първи път ми е а беше само главичката! Поздрави

85. sasha1996

sasha1996 Потребител

Zdraveyte stava 10 dni imam zakasnenie I dnes SI napravih test I izlezi edna certicka zashto taka Koga da SI napravq vtiriq test ??? Molq pishete

86. Tedkish

Tedkish Нов потребител

Здравей те!
    Нова съм в групата искам да ви попитам следният въпрос.
    От 3 седмици имам всички симптоми за бременност. Правих няколко теста 2 бяха положителни а 3 отрицателни ходих на лекар на видеозона имаше от дясната страна едно бяло петно попитах докторката какво е да не е някоя болест тя се засмя и каза, че не е да бъде по сигурно взехме тест но показа отрицателен. На някой случвало ли му се е и дали съм бременна?

87. beb

beb Нов потребител

mislq che sam bremena no testovete ne mi pokazvat a oshte e rano da otida na doktor gardite sa mi nababnali neznam kak da razbera dali sam bremena

88. Natasha

Natasha Нов потребител

Iskam da popitam neshto drugo, iskam da znam za ovolaciqta moq MC e 4 ili 5 dni koga ili kolko dni sled MC E ovalaciqta che mn sam obarkana.v net mi pokazva drugo v tel mi pokazva drugo. Ako moji da mi pomognete i da mi obqsni te blagodarq

89. Mama

Mama Активен потребител

@beby Направи си втори тест за бременност. Мисля, че втората чертичка макар и по-бледа означава точно това. Причината да е по-бледа аз си обяснявам с по-малкото наличие на хормона който хващат тестовете за бременност.

@sasha1996 Пробвай с тест за бременност. Рядкост е бременността с наличие на МЦ, но все пак е възможно. Има и други причини обаче за въпросното главоболие, така, че по-скоро дори бих те посъветвала, ако е постоянно да посетиш лекар. Относно вторият тест за бременност, можеш да поизчакаш още 4-5 дни мисля и да пробваш пак. Също така е вариант и да посетиш гинеколог да погледне с видеозон и да потвърди или отрече бременностт.

@bebche Мисля, че след като нямаш признаци за бременност вече 2 месеца след половият акт, няма от какво да се притесняваш, особено след наличие на МЦ.

@Tedkish В край на сметка не ти ли каза дали си бременна или не? Странно ми се вижда да имаш положителни 2 теста и третият да ти покаже, че не си бременна. Това си го обяснявам единствено с чувствителността на теста за бременност или неправилна експлоатация. Чувала съм, че ако тест за бременност покаже положителен резултат, няма как да обърка, докато ако покаже отрицателен, обикновено това означава, че или наистина няма бременност или просто хорнома за който следи теста за бременност не е достигнал необходимите нива. Така, че имам съмнение, че си бременна, но ми е странно, че след посещение на лекар не ви е казал нищо.

@beb Имаш ли някакви други признаци на бременност, защото това, че гардите ти са набъбнали може и да е в следствие на други неща. Някакви други признаци? А относно това дали е рано... мисля, че кръвните тестове за бременност можеше да отчетат доста по-рано от останалите... ако това ви е вариант.

@Natasha Ако имаш напълно редовен цикъл, овулацията е 14 дни преди преди менструацията. Естествено има и изключение и затова доста хора препоръчват метода с меренето на темепературата на влагалището. При овулация, температурата в влагалището се вдига с 1 градус. Самият метод е рано сутрин след събуждане, още дори преди да сте станали от леглото (идеята е да не изстива тялото ви) слагате в влагалищният отвор най-обикновен термометър и следите температурата. Желателно е да направите контролирани измервания няколко дни, за да сте сигурни каква е нормалната ви вътрешна температура и при повишаване лесно ще отчетете, че сте овулация.

Надявам се да съм успяла да помогна на всички, но ако случайно съм пропуснала, може да ме подсетите и на лично съобщение ;)

90. cveti90

cveti90 Нов потребител

Zdraveite iskam da popitam s priqtelq mi pravim ot desetina dni seks vseki den bez da se pazim Ovulaciqta mi e bila na 09.08.2016,plodovitite dni sa 07,08,10,11.08.2016 zagnezdvaneto e na 15.08.2016 ?!?! nesme propuskali nito edin den ot tezi dni kakto i dnite koito ne sa izbroeni.... kakuv e shansa da sm zabremenqla i ima li shans da nesum ? prekaleno rano li e da chustvam nqkakvi simptoni zashtoto ot nqkolko dni postoqnno mi se spi hodq mnogo chesto po malka nujda do toaletnata koeto predi ne mi se e sluchvalo tolkova chesto, pochti vseki den me boli glava i redno li e da piq obezbolqvashi kato neznaq dali sm bremeena, na mesta piishe che moje da se poqvii i zapek koito az imam ot 2 dni veche na 12.08.2016 bqhme na rojden den na maika mi na zavedenie pih edna chasha bqlo vino edna salata i si poruchah osnovno koeto ne izqdoh zashtoot mi stana prekaleno tejko i kato se pribrah v kushti povurnah? daite saveti shte sum blagodarna mnogo iskame da vidim dvete chertichki no neznam koga da si napravq testa .cikala mi e redoven i vinagi tochno na 25to chislo mi idva? da izchakam li ili da pravq test... blagodarq !!!

91. Mama

Mama Активен потребител

Здравей @cveti90,
    Гореспоменатите мерки, които сте взели с приятеля си увеличават шанса за успешна бременност, но не е правило. Понякога не става от първият път, като причините могат да бъдат много, но това не трябва да ви отчайва и да ви кара да спирате с опитите. Това го казвам просто за да сте наясно, че няма 100% гаранция, че сте бременна, ако сте спазвали горе-споменатият режим на сексуален живот. :)

Въпреки всичко, някой от горе-споменатите симптоми, всъщност могат да бъдат и съмптом за бременност, особено щом е необичайно за вас.

Моят съвет е да изчакате с теста за бременност, няколко дни след 25-ти. Причината е, че тестовете за бременност отчитат бременността благодарение на наличието на хормон, който се трупа единствено при бременност и то само при достигане на необходимата концентрация на хормона. Друг вариант е кръвният тест за бременност, който може да отчете този хормон още в началото. Третият вариант е посещение и консултация с гинеколог, който може да ви прегледа с видеозон и да потвърди наличието на околоплоден сак.

Надявам се да съм помогнала с решението на вашият казус и ви пожелавам успех! ;)

92. Natasha

Natasha Нов потребител

Zdraveite i blagodarq na @Mama za tova che otg na vaprosa mi. Iskam da popitam oshte neshto tozi mesec trqbvashe da mi doidat na 20 no ne doidoha na 21 i na 22 kato otivah na wc po malka nujda i kato se barsah gledam cherveno takova lugavoo no mn malko na drugiq den kato rozovo i se chudq sea dali mi pravi znak che shte mi doidat ili e neshto drugo chudq se da si napravq li test ili oshte malko da izchakam shtot mi zakasnqva 3 4den

93. cveti90

cveti90 Нов потребител

Zdraveite pisah predi nqkolko dni...dnes veche e 5ti den ot zakusnenieto na cikula mi a testa koito pravih sutrinta beshe otricatelen?!? Trqbva li da izchakam oshte ili da si hodq na doktor cheta na razlichni mesta che ot otricatelni testove kato ide jena na doktor e izlizal polojitelen neznam kakvo tochno trqbva napravq blagodarq vi

94. Krisinka21

Krisinka21 Нов потребител

Здравейте вече съм много объркана с моят приятел правим опити за бебче,но първият път не стана,а сега и по време на уволация пробваме избързах с теста 1 чертичка е .. от няколко дни дори ме боли ниско доло на моменти ми става лошо за гадене сутрин нямам,но ми става лошо..какво да правя да изчакам до цикъла и да не бързам с втория тест...

95. Natasha

Natasha Нов потребител

Zdraveite iskam da vi spodelq radosna novina bremena sam blagodarq na gospod che me zaradva s hubavoto na toq svqt baq sam izchakala za tozi moment iskam da dam savet na vs jeni koito iskat da pravqt bebe badete tarpelivi ako ne stane opitaite pak i pak ako ne vi doide cikala ne barzaite da pravite test izchakaite pone 2 sed i togava si napravete uspeh na vsichki maiki

Elichka харесва това.
  96. Bebeto

Bebeto Нов потребител

Здравейте!
    Много съм объркана. За първи път се регистрирам в подобен сайт. Ще споделя накратко какъв е моят случай и ще се радвам, ако получа отговор или съвет.
    Вчера ходих на гинекологичен преглед (за първи път в живота си), тъй като почти целия август имах кръвотечение. И през ум не ми е минавало, че може да съм бременна, тъй като последният ми полов контакт беше на 16.08. и при това продължи съвсем кратко.
    Гледаха ме на ехограф и останах шокирана, когато лекарят ми каза, че това, което вижда му прилича на бременност (пета или шеста седмица ми каза). Обясних му за последния ми полов контакт и според него нещата съвпадат, но каза да си направя тест за бременност и да му се обадя в понеделник.
    Направих два теста -един снощи, който явно беше невалиден, защото показа втора черта, пресичаща контролната и един в три през нощта, който беше отрицателен.
    Относно симптоми мога да кажа следното (ако това изобщо са симптоми): заспивам рано, будя се често през нощта. Къркори ми стомаха (мислех, че е защото не се храня редовно) и няколко пъти посред нощ се събуждах, защото ми се гадеше, но не съм повръщала. Отпаднала съм,.но мислех, че ме е хванал грип. Имам тъпи болки долу ниско в корема (който понякога обхващат и част от крака ми) и кръста. Мислех си, че това са предменструални болки, но вече съм много объркана.
    Въпросът ми е възможно ли е гинекологът да се е объркал след като тестът е отрицателен? На кое да вярвам и какво да си мисля? Бременна ли съм според вас?
    Ще съм много благодарна, ако някой ми отговори!

Последно редактирана: 22/9/16
  97. magincetooo

magincetooo Нов потребител

Здравейте пред и два дни с моя приятел бяхме интимни. Днес цял ден ми е лошо. Има ли вероятност да съм забременяла и толкова рано да ми се загади? При положение че използвахме презерватив и след това заедно огледахме че е пълен?

98. mariqnaaa

mariqnaaa Потребител

Zdr,i,ot,men,iskam,da,popitam,trabva6e,ba,mi,doide,no,samo,me,capa6e,tri,dni,i,spra,da,li,s1m,bemena

99. mariqnaaa

mariqnaaa Потребител

100. mariqnaaa

mariqnaaa Потребител

101. mariqnaaa

mariqnaaa Потребител

Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Бременност Кога да направя тест за бременност 20/8/18
Бременност Второ дете, кога? 8/2/15
Бременност Кога може да се забременее? 1/2/14

Сподели страницата