Коя марка смартфони предпочитате

Дискусия в 'Свободна дискусия' започната от Alisara, 27/1/15.

1. Alisara

Alisara Потребител

Професия:
    Домакиня
    Дойде време да с избера нов телефон. Старият (вече на около 3 години) прекалено малък Самсунг издаде багажа почти тотално. Та нека си дойдем на въпроса. Преди малко разгледах новите модели в сайта на Теленор, но там избора си е наистина прекалено голям. Харесах си Samsung, Huawei, Lenovo, един модел на Sony и разбира се новия Iphone 6 Plus :) . Кой според вас си заслужава паричките и кой ще ми върши най-добра работа. Не съм нито фотографка, че да имам някакви изисквания за камерата, нито съм някаква фенка на приложенията, така че дайте своя глас за някои от новите смартфони и защо според вас той е по-добър от останалите спрямо цената си.

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Според мен нещата опират най-вече до вкуса и нуждите ти.

Запитай се кое ти е най-важно като функции в телефона. Ако ще го ползваш само за комуникация и най-простият телефон ще ти свърши работа и би бил перфектният избор.

Аз лично съм фен на Samsung. От доста време бутам с старият си Samsung S2 Plus и съм страшно доволен. Макар и стар и с някой недостатъци, смея да твърдя, че избора ми беше добър.

Ето всъщност какви са ми мненията за всяка една от марките, които си изброила:
    • Samsung - правят добри телефони, често има богат избор на модели с различни характеристики и са на сравнително добра цена. Смея да твърдя, че са едни от лидерите на пазара за мобилни апарати.
    • Huawei - нямал съм досег с марката. Лично на мен не ми вдъхват доверие, но съм чувал добри отзиви за някой от телефоните им. Предлагат добро съотношение качество - цена.
    • Lenovo - Марката е добра и се слави с качествени продукти що се отнася до Лаптопи. Имал съм възможност да разцъкам такива телефони и в интерес на истината на пръв поглед се справят отлично, а от приятели съм чувал, че са и доста издръжливи.
    • Sony - Тук контраста е голям. Имат страхотни модели, но имат и модели, които са доста орязани и не си заслужават парите. Ако си харесаш флагман, почти няма да сбъркаш, но в средният и ниският клас телефони, мисля, че не си заслужават моделите им.
    • iPhone - Страхотни телефони. Кой каквото иска да казва, но няма как да си изкривя душата и да не кажа, че адски много ми допадат и като визия и като производителност. Според мен, тези телефони са не само телефон, но и вид бижу, понеже обикновено всеки модел макар и да не е толкова иновативен като технология, предлага страхотен дизайн и всичко необходимо за добро потребителско преживяване. Силен недостатък е прекалено завишената стойност на апаратите. Да телефона е страхотен, но цената му е прекалено завишена и това по мое мнение е чисто и просто заради бранда.
    Марки, които може би си заслужава да погледнеш:
    • Motorola - Въпреки, че доста време измина откакто бяха лидери на пазара, след като ги купиха, вече взеха да се появяват доста добри апарати с наистина впечатляващи характеристики и дизайн. Имам познати, които са доста доволни например от Motorola Moto G, а последното им отроче Motorola Nexus 6 направо е перфектно, макар, че цената му ми се струва доста завишена.
    • Nokia - Въпреки, че все още са доста назад спрямо конкуренцията имат някой добри модели. Сглобката е доста приятна и на външен вид и като цяло са издръжливи. За мен тук недостатъка е, че е Windows Phone. Веднъж имах възможност да човъркам такова нещо и ми се стори адски не интуитивно и глупаво направено, но пък всеки си има вкус.
    • HTC - Макар, че напоследък не съм чул да са пуснали нещо кой знае колко атрактивно, че да засенчи останалите смартфони, фрагмана им е наистина добър.
    Ако искаш смартфон, който искаш да ползваш основно за разговори, да цъкнеш някоя друга снимка, като се съберете с приятели, може да грабнеш някой от средните класове на по-горните телефони. В случай, че искаш добра производителност, сравнително добра камера и добър външен вид но на приемлива цена, аз бих ти препоръчал някой от по-новите модели на Samsung, HTC, Sony. Ако държиш също така телефона ти да е и като бижу и да привличаш погледите на хората и цената не е фактор, грабвай iPhone 6-тицата.

Всъщност най-лесният избор би бил да разгледаш различните марки и да си направиш някакъв първоначален избор. След това отиваш в най-близкият шоурум на мобилният ти оператор и преглеждаш на живо различните модели. Вярвай ми, когато разгледаш телефона на живо, ще си 100% сигурна, кое ще ти пасне най-добре на теб.

Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Свободна дискусия Коя марка телефони ви е любима? 17/6/15

Сподели страницата