Колко да оставим като наследство на наследниците/децата?

Дискусия в 'Работа, семейно планиране и бюджет' започната от Градинарко, 23/12/13.

1. Градинарко

Градинарко Потребител

Бил Гейтс и Уорен Бъфет оставят на децата си малко като се вземе под внимание цялото им богатство; като главна причина посочват шансовете за нормален живот, и разумното целенасочено подреждане на техните избори в живота.

Та след дълго мислене, май съм съгласен с тях. Просто това им дава шанс за оцеляване; прекомерно големите суми затриват хора и родове - това се е случвало и в световната, и в българската история.

за какви цифри става дума: от по 40-50 милиарда, децата получават само няколко мил., или ако приемем 5-50 мил. за % калкулация, става дума за 0.01%-0.1%

каква би била разумната цифра за богатата/средната/бедната класа? 1 мил/ 100 хил. / 10 хил?

Андон Иванов харесва това.
  2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Отново интересна тема за размисъл от теб :rock:

Никога не съм се замислял по този въпрос, но предполагам и аз съм съгласен, че е хубаво да оставиш някакво наследство на децата си, но в разумните граници, така, че да му дадеш един добър старт да тръгне в посоката, която сам желае.

Принципно харесвам твърдението на богати хора, че по-ценно от личният опит няма и е по-добре да дадеш някакви насоки на детето си и да го оставиш само да стигне до финалната праза за да се научи хем да цени парите, хем и да може да се справя в трудни моменти и сам, а не да разчита на чуждата помощ. Не напразно хората казват, че ако сам не си помогнеш, няма как да разчиташ напълно на помоща на другите, макар, 100% родителите биха помогнали в всяка една ситуация с всичко каквото могат.

Бизнеса е нещо относително и днес може да си на върха, а на следващият ден по ред причини да паднеш на дъното и ако нямаш опита в всякакви ситуации, дори многото пари не биха ти помогнали да изплуваш.

4. Градинарко

Градинарко Потребител

за бизнеса, 100% съм съгласен. Блокбъстър са имали продажби от 10 милярда, преди да затворят тотално преди седмици (символично, без печалба, остават само няколко локаций където няма интернет и няма сигнал) това колко хора са били колко заспали на волана ... и то добре платено спане с години.
    към това ако прибавим вероятността за национализация (Юкос), финансови измами (Уърлдком), валутни кризи (Сорос), търговски войни ... и става още по-сложно.
    отделно от макро икономическите фактори, мико-икономическите още по-вече.
    та най-добре, без наследствен бизнес.

5. bjt

bjt Добре познат потребител

Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Работа, семейно планиране и бюджет Няколко хобита, с които да запълвате времето си 6/7/21
Работа, семейно планиране и бюджет Колко често трябва да сменяте матрака си? 18/6/21
Работа, семейно планиране и бюджет колкото по-широко, толкова по-дълбоко 6/5/21
Работа, семейно планиране и бюджет пресметни колко струва! 29/6/19
Работа, семейно планиране и бюджет Регистрация на фирма. Как? Колко ще ми струва? 12/11/14

Сподели страницата