Колко пъти дневно пиете кафе?

Дискусия в 'Семейно здраве и красота' започната от Svetla, 8/2/15.

1. Svetla

Svetla Потребител

Интересно ми каква дискусия ще се развие в тази тема. Аз лично пия кафе 3 пъти на ден. Някои мои приятелки казват, че стигат до 7-8 o_O , е това за мен е страшно много. Колко кафета на ден според вас е нормално да се консумират?

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Inna_online

Inna_online Потребител

аз спрях да пия кафе. Причина за безсъние и лошо самочувствие. Сега всичко е перфектно.:) :) :)

4. optimeon

optimeon Добре познат потребител

Последно редактирана: 12/11/18
  5. linkmystica

linkmystica Добре познат потребител

Последно редактирана: 7/12/18
  6. optimeon

optimeon Добре познат потребител

Последно редактирана: 12/11/18
  7. Galia 83

Galia 83 Нов потребител

И аз се опитах да заместя кафето с черен чай (без успех), като цяло ми е трудно да падна под 2 кафета на ден. Обмислям варианта да премина към безкофеиново, тъй като на моменти усещам, че по-скоро ми липсва вкусът на кафето, от колкото ефекта.

8. linkmystica

Последно редактирана: 25/1/19
  9. nelson

nelson Потребител

В началото, когато кафето не ми въздействаше, пиех по една кафеварка преди да си легна. След това, започнах да се ограничавам до 1 кафе сутрин и още 2-3 по време на работния ден, но не съм страдал от безсъние, просто съм се поддържал по-енергичен. Доста хора твърдят, че кафето е вредно и по-добре да се замени с чай или нещо друго, но вижте какви факти пише тук: https://www.flashnews.bg/redovnoto-piene-na-kafe-predpazva-sartseto-dokazaha-ucheni/, че редовното пиене на кафе даже е здравословно :)

Друг е и въпросът дали пиенето на кафе се е превърнало от удоволствие в навик или зависимост. Когато положението е "устата ми говори, а умът ми мълчи" и десет кафета не биха помогнали :)

10. linkmystica

Последно редактирана: 4/10/19
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Семейно здраве и красота колко продаде коли 1973-2022? защо? 19/1/22
Семейно здраве и красота поискай от мен каквото пожелаеш и за да ти докажа колко силна е обичта ми, ще изпълня молбата ти! 11/9/20
Семейно здраве и красота по-добре да бъдеш ПРЪВ в село, отколкото втори в рим 12/8/20
Семейно здраве и красота „повече струва неговият нокът, отколкото ти целият“ 12/8/20
Семейно здраве и красота колко пръсти има на ръката 11/5/20

Сподели страницата