Лекарства при грип?

Дискусия в 'Детски здравословни проблеми' започната от Alisara, 27/1/15.

1. Alisara

Alisara Потребител

Професия:
    Домакиня
    Какви лекарства биха били подходящи при грип? Говорим в случая за 6 годишно момиченце. Личната лекарка препоръча детските прахчета Тайлол и разбира се силна храна, но някак си ми се струва съвсем леко това предписание. Знам, че реално няма лекарство (дори антибиотик), който да лекува грипа, но все пак имам опасения да не прерасне в нещо по-голямо. Ще се радвам на мнения по въпроса от родители, които вече са се сблъсквали с подобен проблем :)

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Marina77

Marina77 Потребител

Професия:
    работя в държавна институция
    Лекарства не мисля, че са подходящи при грип. Обикновено вирусите са мутирали и не се влияят от каквито и да било такива. Единственото спасение е почивка, засилване на имунната система с подходящи билкови чайове, мед, лимони за витамин C, салати също са подходящи и така :)

4. Aloma

Aloma Добре познат потребител

Почивка, топла и здравословна храна, чайове и лекарства основно за температура и гърло/кашлица. Това обикновено пием, освен, ако не се усложнят нещата.

5. elkamanolova

elkamanolova Добре познат потребител

Аз като цяло избягвам да давам на децата лекарства, търсим други решения да се справим с гриповете.

6. ivafileva

ivafileva Добре познат потребител

И аз гледам да не давам на децата лекарства, но ако вече положението страшно по-сериозно няма начин. Иначе взимам за цялото семейство такива мултивитамини https://healthstore.bg/pure-nutrition-daily-vitamins-100-tabletki , които са богати на почти всички важни витамини и минерали. Никой не обича да е болен, затова е хубаво да се пазим по време на грипни епидемии и да се обличаме добре през студените дни.

7. elkamanolova

elkamanolova Добре познат потребител

И аз давам на моите витамини профилактично.

Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Детски здравословни проблеми като го поиш с лекарства - възглавница да му гласиш 1973-2021-... 10/11/21
Детски здравословни проблеми цирк РОД с цигани лекарства тровена япония-мещица- 1989-1999-2021-... 19/8/21
Детски здравословни проблеми 35 години възглавници гласи и пои с лекарства 6/8/21
Детски здравословни проблеми 35-25 години лекарства тровена ... 23/7/21
Детски здравословни проблеми трови се с лекарства с шепи 10 ноември 1989-2021 20/7/21

Сподели страницата