zdraveite, abe piitah se i tursih iz saitove dali e vazmojno sled kato ti svurshi chikala ili zachapvaneto da si napravish test za bremenost i dali shte ti pokaje pravelen otgovor ... ako znaete neshto pishete ... blagodarq
Здравейте @julieta, тестовете за бременност (лентичките, а не кръвните) диагностицират бременност на базата на хормона който се генерира по време на бременност. При някой жени този хормон нараства страшно бързо, но при други е възможно да се генерира по-бавно. Именно по тази причина е желателно да се правят няколко дни след закъсняване на цикъла. Идеята е, че през това време ако сте бременна нивата на хормона при бременност стават по-високи и при достигане на оптималното ниво, теста за бременност го засичат и отчитат бременността. Именно по тази причина съм чувала за случаи в които тест за бременност не отчита бременност, но реално на лице е такава. Причината е недостатъчното наличие на хормона все още в организма. Не съм чувала за неточен тест за бременност или вариант да отчете, че сте бременна, но да се окаже, че не е така. Чувала съм, че различни тестове за бременност са с различна чувствителност (разбирайте улавят бременността в по-ранен стадии, понеже прихващат по-ниски нива на хормона), затова и доста често по форумите препоръчват да се прави втори тест за бременност след няколко дни, ако са налични симптоми за бременност, но първият тест не е хванал бременността. Иначе възможно най-ранното диагностициране на бременност става чрез кръвен тест за бременност. Там няма вариант в който да не се хване наличието на хормона, дори в най-ниски граници.