На какво да обърнете внимание при избора на декоративна мазилка?

Дискусия в 'Обзавеждане, дом и градина' започната от luckyone, 28/5/18.

 1. luckyone

  luckyone Потребител Партньор на Bebefon.bg

  Регистрация:
  20/1/14
  Мнения:
  12
  Пол:
  Жена
  Декоративната мазилка е най-новата интериорна тенденция. Какви видове съществуват? Как да изберем материала и да не допуснем грешка? Това са въпроси, които не само аз, но и много други си задават. За това реших да се допитам до специалисти, които в детайли ме запознаха с декоративните мазилки.

  Какво представлява декоративната мазилка?
  [​IMG]
  Декоративна мазилка има редица отличителни черти:
  • Може да се използва както за вътрешни стени, така и за фасадата;
  • Устойчива е на атмосферни влияния;
  • Прилага се и върху минерални повърхности с подходяща подготовка;
  • От значение е за всеки интериор;
  • Създава интересни и уникални покрития.
  Материалите се различават по степента на якост, устойчивост на износване и външни фактори. Декоративните мазилки са разделени на видовете според основното съставно вещество:

  Минерални мазилки. Прахообразен материал, който се разреждат с вода докато стане на паста. Има отлична пропускливост на порите. Създава нееластично покритие, което означава, че всякакви вибрации, външни и вътрешни, могат да доведат до микро пукнатини по повърхността. Средният срок на експлоатация на такива мазилки е 5-7 години.

  Акрилни мазилки. Те са пастообразен материал, който преминава през въздух и създава еластично покритие (не пропуска механични влияния). За нанасянето, можете да използвате както обикновена шпатула, така и специални декоративни валяци. Ако мазилката е поставена правилно, акрилното покритие трае средно 10 години.

  Силиконови мазилки. Въздухът преминава през тази мазилка лесно. Създава еластично покритие. Може да се нанася дори върху стари покрития, без да се почиства напълно повърхността. Препоръчва се за топлоизолационни системи с минерална вата. Нанася се лесно с помощта на шпатули и ролки. Средно, силиконовото покритие може да издържи до 15 години.

  Как да работите с мазилки?

  Методът за нанасяне на декоративни мазилки изисква задължително грундиране на повърхностите. Обикновено се използва кварцов грунд. Той създава грубо покритие и не позволява на мазилката да пада.

  В зависимост от дебелината на приложеният слой, може да се получи един или друг шаблон. Колкото по-еластичен е материалът, толкова по-удобен и по-гъвкав е за работа, и толкова по-фин модел може да се получи.

  За тези, които прилагат за първи път декоративна мазилка със собствените си ръце - по-добре е да се съсредоточите върху материали с добавки, които не изискват специални умения. Тези мазилки създават богат текстурен модел.

  Когато избирате мазилка, вземете предвид основните й характеристики. Съответстват ли на условията, в които се намират помещенията? Можете ли да изпълните естетическите си желания? Отговорите на тези въпроси ми помогнаха да избера най-приемливия вариант за мен. А ако пък вече имате отговори на тези въпроси можете да откриете подходящата за вас мазилка на https://leros.bg/продукти/декоративни-интериорни-и-екстериорни-мазилки. Лично аз тук открих голямо разнообразие от видове на топ цени, с отлично качество и безценна помощ при избора от консултантите.
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Обзавеждане, дом и градина с какво прекрачва границите на своето време? 11/11/21
Обзавеждане, дом и градина Какво е любовта според великите мислители 17/6/21
Обзавеждане, дом и градина Какво е капсулен гардероб и как да създадем такъв? 1/6/21
Обзавеждане, дом и градина какво има по чуждите земи? 31/5/21
Обзавеждане, дом и градина за какво? 16/2/21

Сподели страницата