Най-срещаните грешки при отглеждането на деца

Дискусия в 'Възпитание и образование' започната от Андон Иванов, 30/11/13.

 1. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Да отглеждаш дете не е хич лесно. За всяко семейство това е една от най-трудните задачи в живота, с която се сблъскват. Затова е хубаво да се разгледат някои от най-срещаните грешки при отглеждането на деца и да се избягват.

  Наказания
  Наказанията са добър начин да научите децата, че не могат да правят постоянно бели и да ви създават главоболия. Това не значи, че наказанията трябва да бъдат физическа разправа или нещо подобно. Просто трябва да им се покаже, че родителите са тези, които трябва да слушат.

  Възнаграждаване
  Много често срещана грешка е да се възнаграждава детето за най-малките и несъществени неща, които не биха били от значение за бъдещето му. По този начин детето става разглезено и след време ще му бъде трудно да се справя с различните ситуации в живота. Възнаграждавайте децата само когато трябва и е добре за тяхното развитие.

  Обръщане на достатъчно внимание
  Когато Ви се роди второ дете, обикновено не обръщате толкова внимание на по-голямото. По-голямото дете усеща това и недоволства опитвайки се да привлече вниманието Ви по всякакъв начин. То смята, че любовта е повече за по-малкото дете, а всъщност не е така - тя е еднаква и за двамата. Груба грешка е да изолирате едното дете, защото това може да породи проблеми в израстването му.

  Развлечения
  Напълно нормално е като по-малко детето да е свикнало да се забавлява повече, да излиза с приятели, да прекарва повече време в игри или да седи с часове пред компютъра. Обаче с времето, вместо да го оставите да живее по този начин, е добре да му обясните, че с времето нарастват отговорностите му и че прекарвайки цялото си време в развлечения ще понижи успеха си

  Винаги се старайте да не накърнявате егото на децата си по какъвто и да е начин. Гледайте когато налагате наказанията те да не бъдат прекалено строги за да не ги накарате да ви мразят. Действайте с такт във всяка една възникнала ситуация.
   
  Fuzzcho харесва това.
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. optimeon

  optimeon Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  629
  Последно редактирана: 21/6/18
 4. linkmystica

  linkmystica Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  556
  Последно редактирана: 16/9/18

Сподели страницата