Нормално ли е съжителството на куче и бебе?

Дискусия в 'Зоо Клуб' започната от MagicRose, 28/1/15.

 1. MagicRose

  MagicRose Потребител

  Регистрация:
  27/1/15
  Мнения:
  16
  Пол:
  Жена
  Имам приятелка, която от скоро има бебе, но в стаята на детето влиза често и домашното куче. Според вас правилно ли е това? За мен честно да си кажа не е. Няма как кучето, което разнася косми (да не казвам други работи) да влиза при детето ми, което е само на няколко месеца а имунната му система е толкова крехка. Вие какво мислите?
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Въпрос на личен избор. По принцип доста от лекарите казват, че не е желателно да се гледа куче в едно и също жилище с дете, понеже може да получи разни алергии, но според нови изследвания, ако домашният любимец е живял няколко месеца с майката, то и детето си изгражда имунитет и след това няма проблем. При спазване на правилна хигиена и ако кучето се поддържа чисто, аз лично не виждам проблем.

  Въпреки това, преди да се роди Даяна си отглеждахме Хъски вкъщи, но в последствие няколко месеца преди раждането на детето, изместихме кучето на двора.

  Пък и като се замислите, да не би онези мургавичките приятелчета, дето от малки се въргалят в калта, щапат боси в снега и нищо им няма. Това за мен е донякъде каляване на организма на детето и по-скоро би било полезно, отколкото да навреди....,но както казах, въпрос на мнение.
   
  AleXS харесва това.
 4. Nevena

  Nevena Потребител

  Регистрация:
  8/2/15
  Мнения:
  21
  Пол:
  Жена
  Ами и на мен малко не ми се нрави бебето ми да е в съжителство с домашен любимец. Само като си го представя и изтръпвам. Как ще ги оставя в една стая и ще имам доверие на животното, от къде да знам какво ще направи докато ме няма.
   
 5. Aloma

  Aloma Добре познат потребител

  Регистрация:
  9/2/15
  Мнения:
  45
  Чувала съм, че кучетата супер много се привързват към малките деца и не само, че няма от какво да се притесняваш, но и е много вероятно кучето да скочи върху теб за да защити детето ти. :)

  Пък и като слушам какви брутални зверства се случват на тоя свят... човек повече трябва да го е страх от човек, отколкото от животно.
   
  AleXS харесва това.
 6. optimeon

  optimeon Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  629
  Последно редактирана: 28/5/18

Сподели страницата