Нормално ли е съжителството на куче и бебе?

Дискусия в 'Зоо Клуб' започната от MagicRose, 28/1/15.

1. MagicRose

MagicRose Потребител

Имам приятелка, която от скоро има бебе, но в стаята на детето влиза често и домашното куче. Според вас правилно ли е това? За мен честно да си кажа не е. Няма как кучето, което разнася косми (да не казвам други работи) да влиза при детето ми, което е само на няколко месеца а имунната му система е толкова крехка. Вие какво мислите?

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Въпрос на личен избор. По принцип доста от лекарите казват, че не е желателно да се гледа куче в едно и също жилище с дете, понеже може да получи разни алергии, но според нови изследвания, ако домашният любимец е живял няколко месеца с майката, то и детето си изгражда имунитет и след това няма проблем. При спазване на правилна хигиена и ако кучето се поддържа чисто, аз лично не виждам проблем.

Въпреки това, преди да се роди Даяна си отглеждахме Хъски вкъщи, но в последствие няколко месеца преди раждането на детето, изместихме кучето на двора.

Пък и като се замислите, да не би онези мургавичките приятелчета, дето от малки се въргалят в калта, щапат боси в снега и нищо им няма. Това за мен е донякъде каляване на организма на детето и по-скоро би било полезно, отколкото да навреди....,но както казах, въпрос на мнение.

AleXS харесва това.
  4. Nevena

Nevena Потребител

Ами и на мен малко не ми се нрави бебето ми да е в съжителство с домашен любимец. Само като си го представя и изтръпвам. Как ще ги оставя в една стая и ще имам доверие на животното, от къде да знам какво ще направи докато ме няма.

5. Aloma

Aloma Добре познат потребител

Чувала съм, че кучетата супер много се привързват към малките деца и не само, че няма от какво да се притесняваш, но и е много вероятно кучето да скочи върху теб за да защити детето ти. :)

Пък и като слушам какви брутални зверства се случват на тоя свят... човек повече трябва да го е страх от човек, отколкото от животно.

AleXS харесва това.
  6. optimeon

optimeon Добре познат потребител

Последно редактирана: 28/5/18
  7. linkmystica

linkmystica Добре познат потребител

Последно редактирана: 14/3/19
  8. коджамихалев

коджамихалев Добре познат потребител

:movie:
    „приятелка.. детето..и домашното куче“ - В ПЛЕН НА АФ-ЕКТИ-ТЕ!
    „какво мислите“, неприемливо е при сериозни познавателни стойности.

Последно редактирана: 10/4/19
  9. linkmystica

linkmystica Добре познат потребител

Последно редактирана: 4/10/19

Сподели страницата