Имам приятелка, която от скоро има бебе, но в стаята на детето влиза често и домашното куче. Според вас правилно ли е това? За мен честно да си кажа не е. Няма как кучето, което разнася косми (да не казвам други работи) да влиза при детето ми, което е само на няколко месеца а имунната му система е толкова крехка. Вие какво мислите?
Въпрос на личен избор. По принцип доста от лекарите казват, че не е желателно да се гледа куче в едно и също жилище с дете, понеже може да получи разни алергии, но според нови изследвания, ако домашният любимец е живял няколко месеца с майката, то и детето си изгражда имунитет и след това няма проблем. При спазване на правилна хигиена и ако кучето се поддържа чисто, аз лично не виждам проблем. Въпреки това, преди да се роди Даяна си отглеждахме Хъски вкъщи, но в последствие няколко месеца преди раждането на детето, изместихме кучето на двора. Пък и като се замислите, да не би онези мургавичките приятелчета, дето от малки се въргалят в калта, щапат боси в снега и нищо им няма. Това за мен е донякъде каляване на организма на детето и по-скоро би било полезно, отколкото да навреди....,но както казах, въпрос на мнение.
Ами и на мен малко не ми се нрави бебето ми да е в съжителство с домашен любимец. Само като си го представя и изтръпвам. Как ще ги оставя в една стая и ще имам доверие на животното, от къде да знам какво ще направи докато ме няма.
Чувала съм, че кучетата супер много се привързват към малките деца и не само, че няма от какво да се притесняваш, но и е много вероятно кучето да скочи върху теб за да защити детето ти. Пък и като слушам какви брутални зверства се случват на тоя свят... човек повече трябва да го е страх от човек, отколкото от животно.
Според мен няма проблем. Може в началото кучето да се държи настрана подаръци за деца,Застраховка имущество,английски за начинаещи,матраци
„приятелка.. детето..и домашното куче“ - В ПЛЕН НА АФ-ЕКТИ-ТЕ! „какво мислите“, неприемливо е при сериозни познавателни стойности.
Моя приятелка има бебе и куче и всичко е наред, разбират се много добре торби за прахосмукачки,тухли цена,фугиращи смеси,хидроизолация,чушкопеци