Образователни игри с подръчни материали

Дискусия в 'Възпитание и образование' започната от luckyone, 3/12/15.

 1. luckyone

  luckyone Потребител Партньор на Bebefon.bg

  Регистрация:
  20/1/14
  Мнения:
  11
  Пол:
  Жена
  Здравейте,
  Искам да споделя с вас една оригинална и нестарндартна идея, която ще провокира креативността на вашите деца и има характер на обаразователна игра. Тя е осъществена само с предмети от ежедневието, с които всеки разполага.
  На децата им хареса да експериментират с различни неща. В този случай са необходими само няколко болта, гайки и перманентен маркер. С тези простички предмети ще помогнете на най-малките да учат срички, по един забавен и лесен начин. Да започваме!
  Тъй като гайките имат шест страни, трябва да напишете на всяка страна по една звучна съгласна буква. На друга гайка напишете беззвучни съгласни. Също така, трябва да добавите и две гайки с гласни букви.
  Завийте гайките на един от болтовете в следния ред: гайка със съгласни, гайка с гласни букви и още веднъж повторете. Завъртайки гайките до съответната буква, децата ще могат да образуват едносрични и двусрични думички. Също така, ще могат да работят върху отделните срички, които може би ги затрудняват.
  [​IMG]
  Можете да накарате детето да подрежда буквите написани на гайките, образувайки предварително избрани от вас срички или думи, или да чете, образуваните с гайките, срички или думички.
  Разбира се, на децата се харесва повече първото упражнение, с подреждането на буквите. Подобни занимания, предизвикват интереса на децата към четенето и писането. Така те възприемат тези дейности, като една забавна игра. Опитайте и вие, лесно е!
  Както виждате всичко, което ви е необходимо са само няколко болта, гайки и маркер, които можете да закупите от някой магазин за крепежни елементи, или пък от тук и тук.
   
  Андон Иванов харесва това.
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Наистина много хитро, признавам. Вярвам, че и на други родители са им хрумвали подобни оригинални идеи и с радост бих прочел и тях, така, че може да давате разни предложения.
   
 4. daisy777

  daisy777 Потребител

  Регистрация:
  30/8/16
  Мнения:
  14
  Пол:
  Жена
 5. pepimili

  pepimili Активен потребител

  Регистрация:
  7/12/16
  Мнения:
  25
  Пол:
  Жена
  Много харесвам такива креативни занимания за децата. Наскоро подарих на племенника си ето тази картина http://stativi.bg/index.php?route=product/product&path=37&product_id=99 много му хареса :) Радвам се, че ще му остане хубав спомен, защото много красива картина се получи!
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Възпитание и образование Игрите вкъщи 24/1/15

Сподели страницата