От догодина по-високи заплати и майчински

Дискусия в 'Свободна дискусия' започната от Даяна, 1/10/13.

 1. Даяна

  Даяна Модератор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  29/9/13
  Мнения:
  10
  Пол:
  Жена
  Вчера социалният министър Хасан Адемов, заяви плановете си за увеличение на минималната работна заплата с 30 лв. от януари месец 2014 година или иначе казано минималната работна заплата от 310 лв. на 340 лв. и понеже правителството пое ангажимента, че паралелно с минималната работна заплата, ще вдигат и майчинските, то се очаква те да скочат на 340 лв.

  Пламен Димитров от КНСБ, пък заяви, че като втора стъпка се планира още едно увеличение на минималната работна заплата през втората половина на 2014 година (юли месец) с още 30 лв., като това ще означава, че и майчинските би трябвало да бъдат увеличени до 370 лв.

  Естествено всичко това може да доведе до още по-голямо намаляване на работните места и съкращения, предупреждават синдикатите и работодателите.

  Всичко това звучи страхотно, но се питам от къде ще дойдат средствата за тези увеличения. Има ли планирани средства и дали тези стъпки няма да стимулират тегленето на още един заем от държавата.

  Веднага след изявлението на министър Хасан Адемов, хората коментираха, че вероятно, средствата за увеличението ще бъдат събрани под формата на увеличение на данъци или вероятно отново седмица преди обявеното да стане факт, ще се коментира, че няма средства и затова се отлага.

  Лично аз съм малко скептично настроена и очаквам, че това е поредният фарс и обещания към народа, които няма да бъдат изпълнени... Дано не се окажа лош пророк, но имам едно такова предчувствие.

  А вие какво мислите по въпроса?!? Дали обещаното този път ще стане факт или е поредният политически трик да замаже очите на хората и естествено дали това би се отразило положително на стандарта ни на живот?
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. frukt0

  frukt0 Потребител

  Регистрация:
  14/12/13
  Мнения:
  10
  Пол:
  Мъж
  На мнението съм, както ти спомена "поредният политически трик да замаже очите на хората". Обещават, обещават, оставят надежда в очите на хората и накрая оправдания. И аз съм скептично настроен, е дано не дърпаме дявола за опашката. Но вече от кого ли не, какво ли не не съм чул. Обещаваха по-добър стандарт на живот в България, високи заплати, но сме на същото дериже.
   
 4. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Е принципно това не става с магическа пръчица, но от действията на политическата сила, която управлява в момента няма ясно поставени цели, които ще доведат до тези промени. В момента виждам само грешка след грешка от тяхна страна и се чудя дали няма да ни забатачат още повече...
   
 5. slavchev

  slavchev Потребител

  Регистрация:
  19/12/13
  Мнения:
  11
  Пол:
  Мъж
  Ще си останат само с обещанието. Догодина ще кажат ние мислехме така, ама стана онова и затова сега няма пари. Или ще измислят така нещата, че да увеличат с 30-40 лв. пък да ти приберат 50-60 лв. и реално да стане по-зле.
   
 6. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Има някакъв минимален шанс да не се отметнат, но причината според мен е, че чисто и просто майките все повече наддават глас, когато се отнася до правата им и имайки предвид койлко много са, мисля, че правителството е наясно, че не е добра идея да тръгва срещу тях, а по-добре да ги държи на своя страна. Именно това ме кара да смятам, че ще направят всичко възможно да си спазят обещанието, но кой знае... ще стане ясно съвсем скоро :)
   

Сподели страницата