Пазарувате ли от AliExpress ?

Дискусия в 'Шопинг терапия' започната от jessa84, 16/1/15.

1. jessa84

jessa84 Добре познат потребител

Здравейте,
    Мои приятели споделят за шопинг сайта - AliExpress и искам да ви попитам пазарувате ли от него ? И как става всичко с плащането на стоката ?

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Малко силно казано е, че пазарувам от там, но наскоро си поръчах една стока от Aliexpress и честно казано си е вариант, ако човек не бърза с доставката и стоката, която си е харесал е по-евтина.

Аз плащах с дебитна карта Visa Electron от ЦКБ и нямах проблем. Мисля, че имаше метод за плащане и в Web Money, но не съм много сигурен де.

Поръчката като цяло не е нещо по-различно от поръчка от ebay да речем. Aliexpress представлява платформа в която продават много търговци от Китай. Харесваш си нещо, добавяш го в количката, следва плащане, след което изчакваш търговеца да ти приеме поръчката и да я изпрати към България.

Важно е да отбележа, че като всяка подобна платформа е възможно да попаднете на някой измамник, но пък системата им за защита е добра. Ако да речем по някаква причина не получите стоката в заявеният срок (пише го в описанието на продукта обикновено), може да пуснете диспут да ви върнат парите и обикновено така и става.

Доставката при мен беше за около месец и това е доста бързо, предвид, че беше точно преди големите Коледни и Новогодишни празници, след празниците предполагам нещата ще се ускорят още повече. Чувал съм, че понякога някой поръчки идват от 7 до 15 дни, но обикновено до към 30 дни е нормалният период. Естествено има и някой случаи в които е възможно и доста голямо забавяне от по 2-3 месеца, но пък така е, като се ползват пощите. :D

Като недостатък бих отчел, че е възможно изпратената ви пратка да бъде приета в митница, което не е сред най-приятните преживявания. Рядко се случва, но ако се случи ще трябва да ходите до Митническа служба да освободите пратката, като попълните разни декларации и платите Мито и ДДС, ако имате да плащате такива неща де.

Доколкото съм чувал, повечето Търговци след изпращането на пратката, прилагат и проследяващ код, чрез който можете да добиете представа къде точно ви е пратката, така, че винаги можете да следите и пратките си.

Аз лично съм доволен и планирам скоро пак да поръчам някой неща.

Ако някой има допълнителни въпроси за Aliexpress, може да пита. Ще се опитам да помогна.

Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Шопинг терапия Пазарувате ли от Ebay? 27/1/15
Шопинг терапия Пазарувате ли от Интернет? 20/7/14

Сподели страницата