Пазарувате ли от AliExpress ?

Дискусия в 'Шопинг терапия' започната от jessa84, 16/1/15.

 1. jessa84

  jessa84 Добре познат потребител

  Регистрация:
  16/1/15
  Мнения:
  50
  Пол:
  Жена
  Здравейте,
  Мои приятели споделят за шопинг сайта - AliExpress и искам да ви попитам пазарувате ли от него ? И как става всичко с плащането на стоката ?
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Малко силно казано е, че пазарувам от там, но наскоро си поръчах една стока от Aliexpress и честно казано си е вариант, ако човек не бърза с доставката и стоката, която си е харесал е по-евтина.

  Аз плащах с дебитна карта Visa Electron от ЦКБ и нямах проблем. Мисля, че имаше метод за плащане и в Web Money, но не съм много сигурен де.

  Поръчката като цяло не е нещо по-различно от поръчка от ebay да речем. Aliexpress представлява платформа в която продават много търговци от Китай. Харесваш си нещо, добавяш го в количката, следва плащане, след което изчакваш търговеца да ти приеме поръчката и да я изпрати към България.

  Важно е да отбележа, че като всяка подобна платформа е възможно да попаднете на някой измамник, но пък системата им за защита е добра. Ако да речем по някаква причина не получите стоката в заявеният срок (пише го в описанието на продукта обикновено), може да пуснете диспут да ви върнат парите и обикновено така и става.

  Доставката при мен беше за около месец и това е доста бързо, предвид, че беше точно преди големите Коледни и Новогодишни празници, след празниците предполагам нещата ще се ускорят още повече. Чувал съм, че понякога някой поръчки идват от 7 до 15 дни, но обикновено до към 30 дни е нормалният период. Естествено има и някой случаи в които е възможно и доста голямо забавяне от по 2-3 месеца, но пък така е, като се ползват пощите. :D

  Като недостатък бих отчел, че е възможно изпратената ви пратка да бъде приета в митница, което не е сред най-приятните преживявания. Рядко се случва, но ако се случи ще трябва да ходите до Митническа служба да освободите пратката, като попълните разни декларации и платите Мито и ДДС, ако имате да плащате такива неща де.

  Доколкото съм чувал, повечето Търговци след изпращането на пратката, прилагат и проследяващ код, чрез който можете да добиете представа къде точно ви е пратката, така, че винаги можете да следите и пратките си.

  Аз лично съм доволен и планирам скоро пак да поръчам някой неща.

  Ако някой има допълнителни въпроси за Aliexpress, може да пита. Ще се опитам да помогна.
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Шопинг терапия Пазарувате ли от Ebay? 27/1/15
Шопинг терапия Пазарувате ли от Интернет? 20/7/14

Сподели страницата