Перфектният рожден ден?

Дискусия в 'Свободна дискусия' започната от kinggod, 3/1/18.

 1. kinggod

  kinggod Активен потребител

  Регистрация:
  26/12/15
  Мнения:
  40
  Пол:
  Жена
  Здравейте,

  Бих искала да поставя за обсъждане една нова интересна тема. Преди месец ми се наложи да организирам рождения ден на сина ми. Като за всеки поотраснал тинейджър, ставаме на 12 години), трябваше да изберем място и парти, което да бъде нещо ново, интересно, оригинално, което все още не е омръзнало на останалите, пък и на самия рожденик. Не беше лесно, тъй като предложенията буквално ни заливаха, без преувеличение). След около седмица разглеждане на сайтове, обсъждане на идеи, оферти, се спряхме на комбинация между изключително нашумелите в момента escapeстаи с много добри загадки за разрешаване, няма как да не сте чували) и VR очила- сещате ли се? това са очилата за виртуална реалност, които се използват в много реклами и оферти на мобилни оператори. Има ги и в моловете. Въпреки това, имах притеснения, дали не сме прекалено иновативни и как децата ще приемат предизвикателството, дали ще хареса на всички, ще успеят ли да се забавляват. Изненадата ми беше огромна. В парти центъра ни предложиха игра, която е топ 5 по интересен сюжет и предпочитание за забавление. Добре, че им се доверихме.

  В най-важния ни ден, пристигнахме около 10 минути по-рано за доуточняване на детайлите по партито. Имахме потвърждение от 18 деца, за това ги разделиха на две групи. Всяка група имаше различна задача, тъй като escapeиграта беше различна. За мое изумление, всички деца приеха с огромно въодушевление задачите и без проблем боравеха с джойстици, контролери и всички джаджи), просто интуитивно и така се забавляваха, че на моменти забравяха реалността. Телепортираха се, разхождаха се във и извън МКС, и какво ли още не. Най-хубавото беше, че всеки от тях в рамките на 10 минути поемаше контрола върху играта, а всички останали му даваха указания за следващите стъпки. За първи път ги видях толкова вглъбени и концентрирани, и да не е пресилено екипни, и то само за да успеят да решат загадката за определеното време. Казано и по родителски, комуникацията между тях също градираше доста успешно. Колкото повече детайли откриваха, толкова повече се увличаха. Искам да спомена организаторите, тъй като наистина заслужават.

  Благодаря на екипа на teamplay, тъй като нито за минута не оставиха децата да скучаят или да се демотивират, заради грешка на някой. Например една от групите, загуби единствената си светлина с която разполагаше, за да разреши загадката при преминаването от едната в другата стая и.т.н….Важното е, че децата продължиха да се забавляват, като адреналина, настроението и желанието за победа на съответния отбор нестихваше. След решаването на загадките, отборите се размениха, като по този начин успяха да участват в още един VR сюжет. Между другото, по време на теста на игрите преди самият рожден ден, и аз имах възможност да тествам тези последни технологии, наистина чувството е изключително. Просто за миг се „потапяш“ в един нов свят, който знаеш, че е нереален, но благодарение на страхотната работа на дизайнери и програмисти, изглежда напълно реален. Чувството е неповторимо, признавам, че беше едно от най-невероятните усещания, с които успяваш да се откъснеш за малко от реалността, но да се върна към рождения ден. Всички деца бяха изключително ентусиазирани и развълнувани от добрите резултати, които постигнаха, с последни сили, успяха да се преборят с огромната торта, която им бях подготвила и си пожелахме, за първи път, догодина да се видим пак тук. Организаторите ни успокоиха, че всяка седмица получават нови заглавия и нови игри, така, че няма опасност от повторение.

  Тук може да получите още информация: https://teamplay.zone/рожден-ден/
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Свободна дискусия За рождения ден 16/1/22
Свободна дискусия Как да направите монети и да се подготвите за рождения ден на FUT 24/3/21
Свободна дискусия Букет за рожден ден? 9/11/20
Свободна дискусия Подарък за рожден ден 12/10/19
Свободна дискусия Нестандартни места за празнуване на рожден ден? 8/2/15

Сподели страницата