Проблем със Skype

Дискусия в 'Свободна дискусия' започната от Decheva, 10/3/15.

 1. Decheva

  Decheva Потребител

  Регистрация:
  16/2/15
  Мнения:
  21
  Пол:
  Жена
  Вече няколко дни поред имам проблем със Skype. Самия проблем се изразява в прекъсване на връзката му с интернет и приятели ми казват, че доста досадно им изскача прозорец, който ги уведомява всеки път когато се вписвам отново. Тествах компютъра и връзката му с интернет и няма видима причина това да се случва. Някакви идеи от какво може да се получава така?
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Вероятно наистина имаш проблем с Интернет-а. Ако да речем имаш голяма загуба на пакети е много вероятно да не усетиш проблема докато сърфираш в Интернет, но при Skype е нужна постоянна непрекъсната връзка за да работи като хората.

  Ще е хубаво да дадеш малко повече детайли за Интернет-а си като цяло. Дали ползваш безжичен рутер (възможно е да имаш проблем с самият рутер, който да ти прекъсва връзката) или си бучнала кабела за Интернет-а директно от Интернет провайдъра си.

  Не знам какъв опит имаш с компютрите, но ще се опитам да го обясня максимално просто, как да си пуснеш ping и да пейстнеш тук резултата за да видим дали имаш наистина проблем с Интернет-а.

  Ето какво трябва да направиш, стъпка по стъпка:
  1. Натискаш на старт меню-то (предполагам си с Windows) и в поленцето с лупичката в менюто, напиши cmd
  2. Ще ти излезе черен прозорец (Command Prompt). В него напиши следното: ping google.bg -l 1024 -t
  3. След като си натиснала Enter ще започнат да се показват едни надписи. Изчакай да се покажат ориентировъчно 10-20 надписа и натисни ctrl+c, което ще прекрати командата.

  Редовете би трябвало да изглеждат нещо от този род:
  Reply from 212.39.82.177: bytes=1024 time=15ms TTL=59
  Reply from 212.39.82.177: bytes=1024 time=15ms TTL=59
  Reply from 212.39.82.177: bytes=1024 time=15ms TTL=59

  Виж дали из тия 20-тина реда нямаш някъде:
  Request time out

  Ако имаш надписи като вторият ми пример, това означава, че имаш загуба на пакети, което е и причината за постоянното прекъсване. Също така е добре да покажеш и от горният тип надписи на колко средно е равно time. Ако там цифрата е голяма, това обикновено също е индикатор, че Интернет-а не е добре и заявките им отнема много време за да бъдат обработени, което отново е причина за проблем с Интернета (прекъсвания и бавно отваряне на сайтовете).

  Други причини за прекъсване на скайпа са проблем с международният Интернет или пък проблем с порт-а на който работи самият скайп. Ако не се лъжа той работеше на порт 80, който понякога се заема от уеб сървъри, ако се пуснат на компютъра.

  Предполагам, че проблема по-скоро е от Интернет-а, но след като дадеш повече информация, ще можем да ти помогнем повече. ;)
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Свободна дискусия Проблем с мъжа ? 13/10/19
Свободна дискусия Проблеми с колата? Прекалено скъпи консумативи? 25/3/19
Свободна дискусия Финансов проблем 3/1/18
Свободна дискусия Проблем с детегледачката 29/9/17
Свободна дискусия Имате ли проблеми със свекървата? 8/2/15

Сподели страницата