Раждане в домашни условия

Дискусия в 'Раждане' започната от Андон Иванов, 13/2/14.

 1. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Раждането вкъщи крие много рискове, защото има опасност за живота, както на бебето, така и на майката.

  За съжаление в България, нито една акушерка не е обучена за асистира при раждане в домашни условия. Все още няма закон, който да забранява или да поощрява подобна процедура. Особено опасно е за майката, ако имала усложнения по време на бременността, наследствени заболявания, ако е употребявала алкохол, цигари или наркотични и упойващи вещества. Освен това, веднага след раждането в домашни условия, новороденото бебе трябва да се транспортира по възможно най-бързия начин до болница, за да могат лекарите да проследят неговото развитие в първите дни от живота му.

  Ако все пак сте решила да родите детето си вкъщи, то прочетете на кои противопоказания да обърнете внимание. Ако имане и един единствен фактор от изброените по-долу, тогава в никакъв случай не раждайте в домашни условия, а се доверете на специалистите в болницата.
  • Редовна употреба на алкохол и/или наркотични вещества;
  • Диабет;
  • Сърдечно заболяване;
  • Проблем с черен дроб;
  • Бъбречно заболяване;
  • Епилепсия;
  • Белодробни заболявания;
  • Автоимунни заболявания, като например Лупус;
  • Хепатит;
  • Хипертония;
  • Нарушено кръвосъсирване;
  • Вродени аномалии.
  Има още много ситуации, в които се налага раждане в болница, както и навременни грижи за новороденото от детски педиатри.

  Да не говорим, че в Европа майки, които раждат вкъщи носят наказателна отговорност, ако нещо се случи с бебето.

  Всяка болница е за предпочитане пред домашното раждане. Най-малкото, че родилката ще получи навременна помощ, както за себе си, така и за детето. В болницата детето ще получи и акт за раждане и ще бъде записано в ЕСГРАУН.

  А и в България, акушерките и АГ специалистите нямат право да организират домашни раждания. Ако някой екип се съгласи да изроди бебето, то гинекологът и акушерката си слагат главата в торбата.

  Затова, за да сте спокойна за собственото си здраве и да сте сигурна, че при раждането няма да има усложнения, не правете грешката да раждате вкъщи. Няколко месеца преди да родите направете проучване коя е най-добрата болница в населеното място, където живеете. Ако сте от малък град, ориентирайте се към болницата в близкия общински град. Проучете добре какво е поведението на лекари, сестри, та дори и санитарки, има ло ли е някакви инциденти при раждане в тази болница. Консултирайте се с наблюдаващата ви акушерка и АГ специалист къде да постъпите за раждане и отделно направете свое проучване. Защото най-голямото щастие за родителите са децата. И ако нещо се случи с Вашето бебе по време на раждане в къщи, едва ли ще се чувствате добре. А и цял живот ще имате угризения на съвестта, че сте могла да направите нещо, за да не се стигне до фатален край. А това нещо е да родите в болница, а не вкъщи!
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. elkamanolova

  elkamanolova Добре познат потребител

  Регистрация:
  4/2/16
  Мнения:
  316
  Пол:
  Жена
  Според мен това е твърде опасно и няма смисъл да се поемат излишни рискове за нещо, което е толкова важно и значимо за всеки един от нас.
   
 4. juliaivan

  juliaivan Нов потребител

  Регистрация:
  12/10/17
  Мнения:
  4
  Пол:
  Жена
  Много опасно,не моя даразбира те жени които на това се решили
   
 5. optimeon

  optimeon Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  629
  Последно редактирана: 29/11/18
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Раждане 13 - раждане и смърт 14/3/21
Раждане ден на раждането 1/2/20
Раждане За или против бащата да присъства при раждането? 10/2/15
Раждане Каква е перфектната възраст за раждане? 8/2/15
Раждане Бременност след раждане с цезарово сечение 22/3/14

Сподели страницата