Русия и Украйна - какво следва?

Дискусия в 'Свободна дискусия' започната от SystemeX, 3/3/14.

 1. SystemeX

  SystemeX Потребител

  Регистрация:
  7/2/14
  Мнения:
  7
  Пол:
  Мъж
  Како мислите за текущата ситуация? Какво да очакваме?
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Както винаги, Русия решава да се намеси където не и е работата. Да се надяваме само да не се обтегнат нещата, че като гледам може да стане една бърза патаклама с САЩ... отдавна Русия и САЩ не се обичат, та може да решат, че това е повода за конфликт.
   
 4. Ivailo

  Ivailo Нов потребител

  Регистрация:
  17/12/14
  Мнения:
  1
  Пол:
  Мъж
  България ще предостави хуманитарна помощ за Украйна

  [​IMG]
  Правителството ще отпусне на Украйна хуманитарна помощ в размер на 50 000 евро. Средствата се осигуряват в рамките на планираните в централния бюджет за официална помощ за развитие и са предназначени за облекчаване на тежката социално-икономическа и хуманитарна обстановка в страната. Те ще бъдат предоставени чрез Международния комитет на Червения кръст.

  Помощта ще бъде обявена официално по време на Донорската конференция за Украйна, която ще се проведе през декември. Включването на България е свидетелство за последователната политика на страната ни и на съпричасността със страданието на украинското население. Тази стъпка е израз на ангажираността ни към общите усилия на ЕС и международната общност за подпомагане на Украйна.
  От следващата година средствата за официалната помощ за развитие и хуманитарна помощ ще се предвиждат по бюджета на Министерството на външните работи със закона за държавния бюджет, предвижда одобрено от кабинета допълнение на ПМС 234/2011 за политиката на България на участие в международно сътрудничество за развитие. По този начин ще се осигури възможност за по-ефективно използване на помощта за развитие в приоритетните за България географски и отраслови направления и в съответствие с целите и интересите на българската външна политика. С допълненията в постановлението се създават условия за планиране и програмиране на дейностите, което ще направи България надежден партньор, способен да поема средносрочни ангажименти по линия на помощта за развитие.
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Свободна дискусия русия и австрия не оплаква господарите си 6/4/21
Свободна дискусия русия и австрия не се променя и вероятно има бъдеще 6/4/21

Сподели страницата