Сглобяеми къщи. Къде, как, какво?

Дискусия в 'Обзавеждане, дом и градина' започната от Maya, 20/7/14.

 1. Maya

  Maya Потребител

  Регистрация:
  20/7/14
  Мнения:
  11
  Пол:
  Жена
  Какво ви е мнението за сгобяемите къщи? Събирам мнения по въпроса, понеже с мъжо обмисляме дали да не си купим едно дворче и да си го застроим с такава къща.

  Сглобяемите къщи изглеждат наистина готино и уж излизали по-евтино от тези, които стандартно се правят, но ме притеснява това, че са дървени. Нямат ли проблем с дървениците? Евентуално, ако стане някакъв пожар, вероятно за секунди оставаш без покрив над главата си..... та това в общи линии ме притеснява малко.

  Вие какво мислите по-въпроса? Ще се радвам на всякакви мнения, а ако има някой, който е по-запознат с темата, ще съм му благодарна, ако сподели. Вярвам, че темата ще е полезна и за други семейства с подобни намерения.

  Благодаря предварително. :clapping:
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. nanko

  nanko Нов потребител

  Регистрация:
  28/10/14
  Мнения:
  4
  Пол:
  Мъж
  Според мен са някаква заблуда в хората. Те изглеждат добре, когато са на компютърна графика, иначе като са реални някак си не са същите. Примерно тази обикновена къща, а гредите и дъските които слагат ми се виждат тънки. Общо взето за нещо за 50 години, но не и за 150. Иначе има такива с метална конструкция то те ще привличат гръмотевици, дори и да има гръмоотвод, аз не искам такова нещо, всеки път да пада на къщата не е работа. Разправят че и тухлена да е трябвало да се направи както трябва а сега нищо не се прави добре. Малко е жалко, как има толкова много села с къщи, които са над 100 години, а ние тука се чудим в „модерния свят” коя фирма или технология да изберем, явно преди 100 години хората са уцелвали на фирми
   
 4. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  @nanko има доста вярно в думите ти, особено в частта за периода, който им дават за живеене, но уж би трябвало да са по-евтини. Уви според моето наблюдение, цените им са почти същите, като да си направиш тухлена такава. Разликата може би е единствено в това, че при тухлените къщи малко по-бавно се строи, но пък за сметка на това ми се вижда по-здраво.

  Аз също не съм фен на този тип къщи, просто защото и на мен ми се виждат доста паянтови, а даваш един куп пари за дърво, което не се знае дали ще удържи при едно заметресение, да не говорим, че трябва постоянно да го мислиш дали няма да го нападнат някой дървоядни гадинки, иначе наистина изглеждат прилично на външен вид.

  Относно къщите по селата... аз доколкото знам, повечето такива са ги строили самите собственици с помощта на съседи и приятели и много рядко с помощта на строителни бригади, но пък и бюрокрациите едно време май не са били това което сме свикнали да виждаме днес. Повечето строителни материали са били доста по-достъпни и т.н и т.н.

  Англичаните иначе купуват стари къщи и ги възобновяват с нови материали, но уви за тази цел си иска да имаш някоя друга пачка.
   
 5. nanko

  nanko Нов потребител

  Регистрация:
  28/10/14
  Мнения:
  4
  Пол:
  Мъж
  Повечето англичани които идват тука са пропаднали типове. Брат ми вика най-проблемите алкохолици на Англия ги пращат тук за наказание :D Но май има нещо вярно. Иначе за къщите, все пак тухлите са една от най-старите технологии, колко къщи има без мазилка, само по тухли, ни слънце ни дъжд нищо им няма, само дето бавно се нареждат и ако нещо стане криво по бетонена носеща колона трудно ще се оправи, но опитните хора, би трябвало да не правят такива грешки.
   
 6. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  По принцип не бързам да определям хората по хорските приказки, но при всички положения в всяко стадо си има мърши, както обичам да казвам от време на време по подобни теми. И нас не ни тачат много като емигранти и вероятно и ние в техните очи сме такива, затова гледам да съм по-толерантен и деля хората по държание, а не по народност, но това е една друга тема на разговор.

  Тухлените къщи безспорно са по-добрият вариант, стига човек да има възможност да си построи такава. Както казах по-горе, преди време си поиграх да видя кое колко излиза и реално тухлените строителства излизат малко по-скъпи, но пък са и доста по-издръжливи, та ако питате и мен, аз бих препоръчал строене на къща от тухли, а не тези готовите. Навън доколкото знам ги предпочитат основно заради факта, че излизат по-евтино, но тук нещата не стоят точно така по ред причини. Няма да зачеквам и темата, че има доста фирми, които не ги строят с материалите, които би трябвало да ги строят и стават едни ядове после... а бе нямам думи :)

  Все пак ще е добре да се изкаже и някой, който има по-голямо виждане от нас.
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Обзавеждане, дом и градина Сглобяеми къщи 14/9/17
Обзавеждане, дом и градина сам вкъщи 21/5/21
Обзавеждане, дом и градина къщица 19/10/20
Обзавеждане, дом и градина сираче пере богати къщи 25/9/20
Обзавеждане, дом и градина американски къщи 13/4/20

Сподели страницата