Шокиращи записи от разговори с Спешна Помощ + Видео

Дискусия в 'Свободна дискусия' започната от Андон Иванов, 5/10/13.

 1. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж


  Днес приятел сподели клип с шокиращи записи на разговори с Спешна Помощ и няма как да скрия, че останах малко шокиран от факт-а, че един ден може да ми се наложи да звънна на спешният телефон 112 и определено не бих желал обслужването и отношението да е такова, каквото чух от въпросният запис.

  Накратко, това което най-много ме възмути е, че от чутото останах с убеждението, че първо нямаме добре оборудвани линейки готови за всякакви ситуации.

  Комуникацията между операторите на телефон 112 и Бърза Помощ е под всякаква критика и най-важното, при проблем, няма кой да реагира мигновено ( нямат на разположение техническа поддръжка 24 часа в денонощието, която да реагира при евентуални проблеми ).

  Повечето доктори са завършили девическо училище с строг режим на хранене ( обядват точно в 19 часа o_O ) и много ги е страх да не ги заболи главата от многото шум или да не би да настинат, ако случайно постоят малко пред входната врата.

  Имайки предвид и факт-а, че преди броени дни даваха по телевизията новина в която пострадал е стоял няколко часа в коридора на болницата, след като лекарите са разбрали, че не е здравно осигурен, ме кара да смятам, че нещо определено не е наред. Факт-а, че ми се е налагало да стоя в коридора и да чакам дежурните лекари да се наканят да прегледат детето ми с около 39 градуса температура, още повече потвърждава, че трябва да се помисли сериозно над този проблем.

  Сигурно от година слушаме по телевизията, как разни министри говоря за реформа в здравеопазването и как трябвало да се направи така, че хората да си плащат редовно здравните осигуровки, а никой не си прави труда да си раздвижи мозъчните клетки и да помисли, защо хората не желаят да плащат, за нещо което не получават.

  Драги министри, вместо да мислите как да изцедите парите от хората, помислете да подобрите услугите, които предлагате. Не може да няма адекватна намеса на Спешна Помощ и да се оплакват от липса на оборудване, както и не може да се оплакват, че трябва да си изпълняват задълженията.

  Нямам нищо против лекарите и дори за мое щастие сме попадали предимно на съвестни и добри лекари, но определено сме попадали и на такива, които явно не им се работи, това което работят, но както и да е... не съм аз човекът, който ще оправи всички тези проблеми, но може би всички ние сме длъжни да си изкажем мнението... та белким, някой се вслуша в народа.
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Мирослав

  Мирослав Добре познат потребител

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  47
  Пол:
  Мъж
  А задавали ли сте си въпроса защо всички линейки са Ситроен? Това е много голяма схема, зад която стоят частни интереси и добре прикрита далавера посредством спецификация на нуждите на бърза помощ с точните характеристики на автомобилите на Ситроен. Като например едно от условията е линейката да има шест степенна скоростна кутия (опция присъстваща само в офертата на Ситроен).
   
  Андон Иванов харесва това.
 4. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Честно казано не съм се замислял, но в България сме свикнали с това, навсякъде да има някаква схема и зад дадено нещо, да стои друг фактор... така, че не ме учудва, ако има нещо и по твоят сигнал.
   
 5. uphero

  uphero Активен потребител

  Регистрация:
  15/12/13
  Мнения:
  29
  Пол:
  Мъж
  Имаше репортаж на БТВ репортерите точно за линейки. И да имаше далавера и то голяма.
  Ще се разровя и ако го намеря ще добавя линк
   

Сподели страницата