Софтуерен университет отваря врати на 16 февруари 2014 година.

Дискусия в 'Възпитание и образование' започната от Андон Иванов, 31/1/14.

1. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

От миналата година се говори за нов Софтуерен университет, който ще има за цел да обучава хора, желаещи да станат софтуерни инжинери или просто искат да се научат да програмират.

Една страхотна новина е, че този университет не се оказа само плод на нечие въображение, а вече реализиран проект на Светлин Наков ( бивш преподавател в Telerik Academy ), които ще стартира тази година на 16 февруари.

Все още информацията е оскъдна, но се знае, че обучението ще е доста гъвкаво, като ще има възможност да се обучавате и онлайн, като ще се явявате единствено на изпити.

Друга добра новина е, че след като завършите университета, ще имате възможност да получите специална диплома, както и възможност да получите работа в някой от най-големите софтуерни компании в България.

Повече информация за Софтуерният университет и приема на студенти, може да видите от официалният сайт на университета: http://softuni.bg/

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Мирослав

Мирослав Добре познат потребител

В кой град ще е?

4. Андон Иванов

В София, но ще има възможност да кандидатстваш и обучаваш онлайн, като ще се ходи единствено за изпита за минаване на ниво доколкото разбрах.

5. Мирослав

Супер. Най-накрая нещо специализирано, де да бях на 19 сега...

6. Андон Иванов

Принципно няма възрастова граница, доколкото ми е известно, а и има възможност за онлайн обучение. Единствено ще трябва, желаещите да се явят за изпитите :)

Аз ако имах време, можеше и да се запиша, макар, че ако онлайн обучението е такова, каквото беше в Телерик си е жива смешка :)

7. Мирослав

За възрастовата граница ясно, но и аз нямам времето, което имах преди 7-8 години.

8. Андон Иванов

Е да, това си е проблем. Мислех дали да не пробвам тестово да се запиша, но реших да не бързам, понеже искам да видя как ще стоят нещата с онлайн обучението, пък и да си преценя, дали ще имам нужното време за да уча и минавам изпити.

9. SystemeX

SystemeX Потребител

Както спомена Наков.... по 10-12часа на ден ще е ангажираността в университета присъствено. Видео лекциите които ще се правят , ще са над 5 часа дневно предполагам, останалите 5 ще са практически задачи. Но поне едно нещо е хубаво , че това обучение/образование отговаря на търсенето в момента.

10. Андон Иванов

Ами доколкото си спомням, бях гледам примерна програма и там пишеше, че обучението започва с C#, което за мен е глупост... аз не искам да уча C# примерно, а желая да уча PHP да речем...

Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Възпитание и образование университети 1944-1989 29/9/21
Възпитание и образование ЕДИНбургски университет 1944-2021-... 29/9/21
Възпитание и образование петербургски университет 1944-2021-... 29/9/21
Възпитание и образование социални напрежения в софийски университет 1989 и 1999 28/9/21
Възпитание и образование структури и ЗВЕНА 1944-2021-...фрг-гдр-холандия-... университети или институти? 28/9/21

Сподели страницата