Солен кейк с тиква

Дискусия в 'Кулинарен клуб' започната от lpetkova, 1/6/14.

  1. lpetkova

    lpetkova Потребител

    Регистрация:
    1/6/14
    Мнения:
    5
    Пол:
    Жена
    Продукти:
    240 г брашно (+ 1 – 2 лъжици, ако тиквата е водна)
    11 г бакпулвер
    4 яйца голям калибър
    100 мл прясно мляко
    125 г масло
    200 г кашкавал
    300 г тиква (не от водните)
    150 г пушени гърди
    Черен пипер и няколко стръка прясна мащерка
    Тиквата се сварява и пюрира. Маслото се разтопява. Пушените гърди се нарязват на кубчета и се запържват на среден огън, без мазнина, до златисто. Отцеждат се от отделената мазнина върху домакинска хартия. Кашкавалът се настъргва на едро.Фурната са загрява на 165 градуса. Брашното се пресява с бакпулвера. В купа се разбиват яйцата с разтопеното масло, млякото, тиквеното пюре. Подправя се с черния пипер и мащерката. Добавя се брашното и се разбърква добре. Ако тестото е по-рядко, може да се добави още малко брашно. Добавят се пушените гърди и кашкавала.Сместа се изсипва в предварително намаслената и набрашнена кексова форма (няма нужда от намасляване ако е силиконова). Пече се около 50 – 60 минути. Изважда се и се остява да изстине.Кексът се сервира изстинал или леко топъл, придружен от салата.
     
    Андон Иванов харесва това.
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Кулинарен клуб Чийзкейк без печене с изцедено кисело мляко и лайм 1/6/14

Сподели страницата