Солен кейк с тиква

Дискусия в 'Кулинарен клуб' започната от lpetkova, 1/6/14.

  1. lpetkova

    lpetkova Потребител

    Регистрация:
    1/6/14
    Мнения:
    5
    Пол:
    Жена
    Продукти:
    240 г брашно (+ 1 – 2 лъжици, ако тиквата е водна)
    11 г бакпулвер
    4 яйца голям калибър
    100 мл прясно мляко
    125 г масло
    200 г кашкавал
    300 г тиква (не от водните)
    150 г пушени гърди
    Черен пипер и няколко стръка прясна мащерка
    Тиквата се сварява и пюрира. Маслото се разтопява. Пушените гърди се нарязват на кубчета и се запържват на среден огън, без мазнина, до златисто. Отцеждат се от отделената мазнина върху домакинска хартия. Кашкавалът се настъргва на едро.Фурната са загрява на 165 градуса. Брашното се пресява с бакпулвера. В купа се разбиват яйцата с разтопеното масло, млякото, тиквеното пюре. Подправя се с черния пипер и мащерката. Добавя се брашното и се разбърква добре. Ако тестото е по-рядко, може да се добави още малко брашно. Добавят се пушените гърди и кашкавала.Сместа се изсипва в предварително намаслената и набрашнена кексова форма (няма нужда от намасляване ако е силиконова). Пече се около 50 – 60 минути. Изважда се и се остява да изстине.Кексът се сервира изстинал или леко топъл, придружен от салата.
     
    Андон Иванов харесва това.
  2. Google AdSense Реклама



    за да скриеш рекламите.
  3. optimeon

    optimeon Добре познат потребител

    Регистрация:
    7/3/18
    Мнения:
    323
    Много интересна рецепта :) Мерси, че я сподели
     
  4. linkmystica

    linkmystica Добре познат потребител

    Регистрация:
    7/3/18
    Мнения:
    301
    Мммм звучи уникално
     
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Кулинарен клуб Чийзкейк без печене с изцедено кисело мляко и лайм 1/6/14

Сподели страницата