"Тя е глас" - тема за филма

Дискусия в 'Хоби и развлечение' започната от jessa84, 16/1/15.

 1. jessa84

  jessa84 Добре познат потребител

  Регистрация:
  16/1/15
  Мнения:
  50
  Пол:
  Жена
  И компютърните програми не са моногамни – като хората, “разкрива” филмът “Тя” (Тя е глас) на Спайк Джоунз. Склонността им към повече връзки /в случая 841/ изпитва на гърба си Хоакин Финикс – в ролята на романтичния самотник Тиодор, който открива сродна “душа” в новата операционна система “Саманта” – Скарлет Йохансон, само като глас.

  [​IMG]

  Ейми Адамс, Руни Мара, Оливия Уайлд, Крис Прат също сасред актьорите в продукцията с многобройни награди и номинации,включително за “Оскар”. “Тя” излиза по нашите екрани на 7
  февруари.

  В Лос Анджелис в близкото бъдеще Тиодор е объркан, сантиментален човек, който пише трогателни интимни писма от името на други хора. След края на дълга емоционална връзка той си купува съвременна нова операционна система, рекламирана като интуитивен и уникален субект. “Саманта” разполага с ведър женски глас и се оказва изненадващо проницателна, чувствителна изабавна. Приятелството между двамата се задълбочава и постепенно се превръща в дълбока привързаност и взаимна любов. . .

  [​IMG]

  “Един от най-предизвикателните аспекти на една връзка е да бъдеш наистина честен и интимен с човека, когото обичаш, и да позволиш и той да бъде такъв. Ние се променяме, така че въпросът е как да позволиш на човека до себе си свободата да бъде това, което е във всеки момент, в какво се превръща, можеш ли все още да го обичаш, може ли той все още да те обича”, коментира Спайк Джоунз. Идеята за “Тя” “зрее” в главата му в продължение на години.

  “Първоначалната искра беше статия, която прочетох в нета преди около 10 години, за обмен на съобщения с изкуствен интелект. Свързах се с такава операционна система и казах: “Здравей”, а тя ми отвърна: “Здравей”. “Как си?” – “Добре. А ти как си?” Поседях още малко и ме обзе възторг, че говоря с това нещо и то ме слуша. После илюзията бързо изчезна и осъзнах, че е като папагал, който само повтаря заученото. Но първоначалното ми впечатление ме развълнува”, разказва режисьорът.

  [​IMG]

  “Исках да докосна нуждите и страховете, оценките и очакванията, които внасяме в една връзка, нещата, които не искаме да признаем, или които се преструваме, че не са ни нужни, начините, по които се свързваме един с друг, или се опитваме и не се получава. Ние искаме да ни опознаят, но в същото време се страхуваме да се разкрием”, допълва Спайк Джоунз.

  Споделете вашето мнение за филма ?
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Хоби и развлечение мещица...токИО...тишина и глас на педерст и каза 15/10/21
Хоби и развлечение Гватемала 20/12/21
Хоби и развлечение Мощен продукт за репродуктивната система Saw Palmetto 11/6/21
Хоби и развлечение млечният път, слънчевата система, сириус, .... 29/3/21
Хоби и развлечение слънчевата система 29/3/21

Сподели страницата