Трябва ли да се възпитават и родителите?

Дискусия в 'Възпитание и образование' започната от Муцка, 22/7/14.

1. Муцка

Муцка Потребител

Отварям тази тема, понеже не веднъж съм виждала бездействието на родителите, когато малкият/малката им калпазанка се държи нагло и разглезено, а те вместо да му се скарат, едва ли не го поущряват и дори му купуват награда за държанието си (уж за да слуша).

Не искам да прозвочи остро, но според мен в този случай по-скоро първо родителите, трябва да се възпитат и чак след тогава да говорим за възпитаване на децата. Най-лошото е, че все повече такива родители срещам ежедневно докато си вървя по улиците или изкарвам детето на разходка.

Последният случай беше, когато един хулиган дойде и най безцеремонно удари шамар на щерка ни. Естествено като образован човек, просто се пошегувах и останах шокирана, когато родителите на детето просто се усмихнаха и не му направиха никаква забележка.

Вие ставали ли сте свидетели на подобна ситуация и какво е мнението ви по въпроса?

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. elkamanolova

elkamanolova Добре познат потребител

Била съм свидетелка на много такива случаи. Лошото е,че когато говориш с родителите, те често не разбират сериозността на проблема. Би било добре да има и часове по възпитание на родителите, защото децата взимат пример точно от тях.

Андон Иванов харесва това.
  4. optimeon

optimeon Добре познат потребител

Последно редактирана: 22/6/18
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Възпитание и образование Как един баща трябва да възпитава своите деца? 30/11/13

Сподели страницата