Трудно ли се осиновява дете в днешно време?

Дискусия в 'Осиновяване' започната от Marina77, 28/1/15.

 1. Marina77

  Marina77 Потребител

  Регистрация:
  27/1/15
  Мнения:
  18
  Пол:
  Жена
  Професия:
  работя в държавна институция
  Преди години знам, че да осиновиш дете беше почти невъзможно и трябваха много връзки и те пак не бяха достатъчни, за да те огрее. Интересно ми е в днешни дни процедурата пак ли е толкова "спъваща" и дали може да се осинови дете за кратко време. Вярно е, че трябва да има детайлно проучване на бъдещите родители, което предполагам отнема доста време, но дали от към документации всичко се нарежда бързо? Питам, защото моя приятелка са в дълбок размисъл със съпруга и, след като разбраха, че не могат да имат деца.
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Доколкото знам, бюрокрацията все още е на същото ниво и реално сравнително трудно се осиновяват деца, но пък покрай новите програми за временно настаняване в приемни семейства май дават глътка надежда. Чак човек да се чуди кое не им е наред на институциите... реват, че няма къде да се гледат децата, в същото време измислят сума пречки на едно здраво Българско семейство да си осинови детенце. Да няма да могат да му купят мерцедес за 18-тият рожден ден, но вярвам, че ще успеят да му осигурят дом, топла храна, сравнително добра среда за отглеждане и най-важното ще го изучат, което ще му помогне значително при старта за това чудо наречено живот.
   
 4. Megi75

  Megi75 Нов потребител

  Регистрация:
  26/7/15
  Мнения:
  1
  Пол:
  Жена
  Zdraveite sama sam ne sam omajena i niamam jiliste v bg jiveya v cujbina kakvi sa vazmojnostite mi za osinoviavane na dete ot bg
   
 5. Radka makova

  Radka makova Нов потребител

  Регистрация:
  27/11/15
  Мнения:
  1
  Пол:
  Жена
  Zdraveite ot enica sme omajena sam no jivem v sofiq iskame da osinovim dete tuk Sofia ima li takava vazmojnost tai kato nesme rahistrirani v sofiq I jivem dalgi godini pod name
   
 6. elkamanolova

  elkamanolova Добре познат потребител

  Регистрация:
  4/2/16
  Мнения:
  316
  Пол:
  Жена
  В България това е доста труден и сложен процес и не мога да разбера защо е така. Днес толкова много деца живеят по домовете и са лишени от родителска грижа, а в същото време много родители си мечтаят за дете, което да направят истински щастливо, но системата ни е много сбъркана..
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Осиновяване следвоенни осиновявания 20/7/21
Осиновяване преди-след осиновяване има-няма нещо-нищо 6/3/21
Осиновяване изходът от осиновяване 6/3/21
Осиновяване осиновяване - правен ИНститут 13/3/20
Осиновяване Как да осиновя дете? Документи, процедура и срок за осиновяване. 7/2/14

Сподели страницата